Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Профессиональный бокс
| Обновлено 08 января 2014, 12:10
4221
8

Украинские атаманы усилились новыми легионерами + ФОТО

Спортивный директор украинской команды рассказал о кадровых изменениях

| Обновлено 08 января 2014, 12:10
4221
8
Украинские атаманы усилились новыми легионерами + ФОТО

Спортивний директор боксерського клубу «Українські отамани», розповів з ким «Українські отамани» підписали нові контракти та кого з новачків ми зможемо побачити в найближчих матчах.

- В першу чергу хотілося б дізнатися про підсумки трансферного міжсезоння для «Українських отаманів». Яким воно було?
- По-перше, вітаю усіх з Новим Роком та Різдвом. Бажаю усім злагоди та добра, ну і звичайно продовжуйте вболівати за «Українських отаманів» у новому 2014 році!

Що стосується зимнього трансферного вікна, яке тривало з 1 по 20 грудня 2013 року, то в цей період ми дійсно таки попрацювали напрочуд плідно і виконали усі поставлені завдання президентом «Українських отаманів» Володимиром Продивусом та тренерським складом нашої команди! Схема роботи на трансферному ринку була поділена на два етапи: перший – залучення до складу новоспечених чемпіонів України 2013 року, другий – підсилення найбільш «проблемних» вагових категорій легіонерами, які здатні на рівних конкурувати з лідерами світового боксу. З останнім завданням було набагато складніше, адже більшість сильних боксерів вже була залучена до різних клубів ВСБ, тому конкуренція, яка панувала в період міжсезоння заставила нас діяти надзвичайно рішуче.

- Сподіваюся, з трансферних баталій наша команда вийшла переможцями?
- Безумовно! До наших рядів долучилися, я вважаю, одні з найсильніших боксерів світу у легких вагових категоріях 49 та 52 кг. Це два представника Узбекистану і обидва є справжніми зірками світового боксу – Хасанбой Дусматов (49 кг) та Жасурбек Латіпов (52 кг).


Хасанбой Дусматов – надзвичайно технічний боксер, який володіє потужним нокаутуючим ударом, що є рідкістю для найлегшої вагової категорії. За плечима Хасанбоя перемога на Всесвітній універсіаді в Казані 2013. Також у минулому році Дусматов приймав участь у чемпіонаті світу в Алмати, де у поєдинку за вихід до чвертьфіналу поступився господарю змагань та майбутньому чемпіону Жакіпову. Бій був надзвичайно рівним і, на мою думку, рідні стіни дещо допомогли казаху. Я пригадую, що трохи раніше в матчевій зустрічі стінка на стінку між командами Узбекистану та Казахстану Дусматов переміг Жакіпова технічним нокаутом, відправивши Біржана Жакіпова у нокдаун в 3 раунді, після чого рефері зупинив бій. В будь-якому разі, це прекрасна підтримка Кудрякову, Замотаєву, та Козаруку. У них тепер буде змога на тренуваннях стояти в парах з чудовим боксером та, в свою чергу, додавати у своїй майстерності. Це дуже важливо, адже і Кудряков і Замотаєв ще молоді (вони не так давно перейшли у дорослий бокс) і такий партнер по команді – це гарантоване зростання для них.

Жасурбек Латіпов - бронзовий призер Чемпіонату світу в Баку та володар срібної нагороди Чемпіонату світу в Алмати 2013 року. У Казахстані, у фінальному поєдинку, він поступився дворазовому чемпіону світу, призеру Олімпійських ігор росіянину Міші Алояну з рахунком 2:1. Також відзначу, що у півфіналі світового форуму Латіпов переміг зіркового англійця Ендрю Селбі. Таким чином маючи у ваговій категорії ще чемпіона Азії Азата Усеналієва, який вже дебютував за «Отаманів», та двох українських досвідчених боксерів Шкарубо та Шепелюка, ми повністю перекрили і цю вагову категорію.

- Багато хто неоднозначно реагує на залучення до команди легіонерів, мовляв ми повинні вигравати своїми силами…
- По-перше, давайте не плутати інтереси національних збірних та клубний формат змагань, де на першому місці стоять саме честь та престиж клубу. Треба розуміти, що в нашому випадку легіонери прославляють саме український клуб. Проведемо аналогію з футболом, баскетболом, хокеєм, де всюди виступають легіонери і допомагають клубам здобувати найпрестижніші трофеї. Для прикладу можна привести футболіста Андрія Шевченко, який допоміг італійському «Мілану» виграти Лігу чемпіонів, а вже згодом як український футболіст здобув найпрестижнішу індивідуальну нагороду «Золотий м’яч».

По-друге, вагові категорії 49 та 52 кг завжди вважалися проблемними для українських боксерів. На моїй пам’яті, лише декільком вітчизняним боксерам вдалося здобути світове визнання у найлегших категоріях, це такі боксери як: призери Олімпійських ігор Олег Кирюхін, Володимир Сидоренко та Данильченко Сергій, а також чемпіон Європи 2008 року Георгій Чигаєв. Тому, аби вже сьогодні на рівних конкурувати з найсильнішими боксерськими клубами ми маємо підсилюватися легіонерами. Що в свою чергу допоможе й нашим боксерам розвиватися та набиратися досвіду.

Головна ж проблема неприязні деяких наших вболівальників до легіонерів у складі української команди, як на мене, пов’язана з тим, що ми ще не звикли до того, що і в боксі з’явилися клубні змагання. Ми звикли вболівати лише за національну збірну де виступають лише українці.

- Можна вже зараз казати, що таким складом ми зможемо дістатися як мінімум до фіналу?
- Давайте спочатку вийдемо до плей-офф, а вже потім будемо ставити наступні завдання перед клубом. Як ви вже знаєте, президент клубу «Українські отамани» Володимир Продивус підписав угоду з Всесвітньою серією боксу про проведення фіналу WSB 2014 року в Україні і звісно ми робимо усе, щоб українські вболівальники могли побачити там саме наш клуб. Простіше кажучи – нам треба викластись на 250% і потрапити у фінал.

- Кого саме з українців вдалося долучити до складу?
- Лише найсильніших! Чого вартий тільки вінничанин Роман Головащенко, який провів 14 боїв на професійному ринзі, у 13 з яких він одержав перемоги (10 нокаутом). Він є володарем поясів чемпіона світу за версією GBC та інтерконтинентального чемпіона за версією IBO. А у 2006 році був переможцем Спартакіади України серед дорослих. В нашій команді Роман виступатиме у ваговій категорії до 91 кг. Цю вагову категорію ми також підсилили найсильнішим боксером чемпіонату країни – Олександром Трифоновим. Сподіваюсь Олександр багато чого візьме для себе у сумісних тренуваннях з Романом та іншими лідерами цієї категорії. До команди приєднався також і лідер збірної України у вазі до 69 кг – Євген Барабанов, який місяць тому став чемпіоном України і вже має досвід виступу у змаганнях Всесвітньої серії боксу у попередньому сезоні. Ну і під кінець, щоб вже повністю потішити фанатів клубу назву ще декілька прізвищ: Юрій Шестак (56 кг) та Влад Войталюк (75 кг). Всі вони є діючими чемпіонами України. Тож, як бачимо, ряди наші зміцніли і, на відміну від інших клубів, в більшості за рахунок саме українців.

- А хтось з новеньких буде виступати вже в найближчих матчевих зустрічах?
- З тих, про кого ми сьогодні говорили – ні. Принаймні, поки що головний тренер їх не заявляв до основного складу команд в найближчих матчевих зустрічах. Проте, вже в найближчому матчі, який пройде 11 січня в Алжирі, за нашу команду бедютує боксер, якого ми хотіли побачити у дії ще з початку сезону - це Олександр Хижняк – юний боксер, призер Чемпіонату Європи серед молоді 2013 року та срібний призер Чемпіонату України в Івано-Франківську серед чоловіків. Хижняк – дуже перспективний хлопець, в якому багато хто бачить майбутню зірку світового боксу. Та й взагалі, матч у Алжирі має бути видовищним! Ми прикладемо усіх зусиль, аби підтвердити статус лідера та принести до скарбнички клубу три залікові пункти!

- Попереду на нас очікує друга половина сезону. Чи зможемо ми ще дозаявляти боксерів?
- Так, до складу «Отаманів» ми можемо дозаявити ще п’ятьох українців.

 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стала известна точная сумма, за которую Перес готов продать Лунина
Футбол | 24 апреля 2024, 07:01 8
Стала известна точная сумма, за которую Перес готов продать Лунина

По последним слухам, Андрей не согласился на продление контракта и может покинуть клуб

Президент WBC: «Победа Усика над Фьюри возвеличит дух украинцев»
Бокс | 23 апреля 2024, 14:32 1
Президент WBC: «Победа Усика над Фьюри возвеличит дух украинцев»

Маурисио Сулейман поделился мыслями относительно Украины

Комментарии 8
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
BERNARDOS
Честно говоря, я бы тоже хотел, чтобы боксеры были только украинские. Пусть даже они проиграют, но это будут наши парни. Это как сравнить состав киевского Динамо начала 200х с Лобановским, одни украинцы + 2 белоруса + 1 грузин, и нынешние топ-клубы: украинцы на поле - редкость. Пусть меня простят футбольные фаны, но такой укр. футбол мне неинтересен. За сборную Бразилии я могу поболеть отдельно на ЧМ.
DooNbaSss_STrong
набрали хачей,что нет украинских боксеров,а они есть и много достоиных
dikcher
Такой "бокс" нам не нужен!
supergrass
Перейменуйте команду в українські легіонери, а то за енерцією намагаєшся стежити а там якось не тойво, не вяжуться отамани з узбеками. ))