Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
|
1315
1

БРЫНЗАК: «Успехи наших биатлонисток - признак стабильности»

Президент Федерации биатлона Украины о выступлении украинских биатлонистов

Володимир Бринзак, президент Федерації біатлону України, поспілкувався з газетою «Експрес»про виступ українських біатлоністів.

- Ми аплодуємо стоячи тріумфові Валі Семеренко. Вона уперше в кар'єрі перемагає в індивідуальній гонці Кубка світу. Це - вагома подія. Та мене тішить, що всі наші жінки перебувають в еліті й борються за медалі. Це - ознака стабільності.

- За підсумками трьох етапів Кубка світу жіноча збірна України виборола дві золоті, дві срібні та дві бронзові нагороди. Це рекорд?

- Так, це рекорд. Такого успішного старту збірна України ще не мала. Жінки очолюють загальний залік Кубка світу. Такого теж не було за всю історію українського біатлону.

- Чи можна назвати цей історичний успіх несподіваним?

- Ні, ми не бачимо сенсації у добротному виступі збірної України. Ми довго до цього йшли. Я вважаю виступ нашої команди цілком закономірним.

- Нині біатлонна Україна переживає, чи зможуть наші жінки втримати високі позиції до Олімпійських ігор у Сочі. Чи є ще потенціал у наших біатлоністок?

- Усе повинно бути добре. Ми розпланували підготовку до Олімпіади до кожної дрібнички. Надіємося, що українки впораються. Головне, аби ми залишалися психологічно стійкими. А у фізичному плані потенціал ще є. Особливо в Олени Підгрушної та Віти Семеренко, які ще мають сказати своє слово.

Щодо Валентини Семеренко, то вона показала 90 відсотків свого потенціалу. Приблизно стільки ж  і Юлія Джима. Троє наших жінок перебувають у топ-десятці індивідуального заліку Кубка світу. Ми не маємо підстав для хвилювань.

-  Якщо заглянути у спільний жіночий та чоловічий залік Кубка світу, то Україна на третьому місці. Чому чоловіки тягнуть жінок додолу?

- Хлопці не винні. У кожного є певні проблеми. Психологічні негаразди, збої у підготовці, травми - це основні причини невдачі. Та все одно становище чоловіків не є катастрофічним. Ми маємо час для того, щоб у Сочі наша збірна була добре готовою і боролася за високі місця.

- У біатлонному календарі настала тритижнева перерва. Де працюватиме збірна України?

-  Ми вирішили, що буде краще, якщо біатлоністи не поїдуть додому. Із Франції наша збірна переїде до Італії, де готуватиметься до наступного етапу Кубка світу. Ну а першого січня спортсмени переберуться з Італії до німецького Обергофа, де третього числа почнеться четвертий етап Кубка світу»

galsports.com

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Чемпионат Украины. Юлия Городна – лучшая в гонке преследования
Биатлон | 24 марта 2024, 14:21 1
Чемпионат Украины. Юлия Городна – лучшая в гонке преследования

Анастасия Меркушина и Петренко не вышли на старт

The Guardian: Украина может выйти в четвертьфинал Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 14:11 20
The Guardian: Украина может выйти в четвертьфинал Евро-2024

Лидерами «желто-синих» британцы считают Мудрика и Судакова

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Remark79
Наші біатлоністки- Наша гордість і надія!!!!!!!!!