Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1125
0

Роман КОРДОБА: «Ми завжди граємо лише на перемогу»

Гравець івано-франківського «Урагану» Роман КОРДОБА на наступний рік мріє про чемпіонське «золото»

Роман КОРДОБА: «Ми завжди граємо лише на перемогу»

У складі львівського ТВД у 2008 році Роман Кордоба виграв Кубок України. У футболці «Урагану» 29-річний футзаліст виборов Суперкубок країни, грав в елітному раунді Кубка УЄФА, здобув «бронзу» та «срібло» чемпіонату Екстра-ліги.

Зрозуміло, що зараз дев'ятий номер «драконів» мріє про чемпіонське «золото». Перед домашнім матчем 14-го туру з хмельницьким «Спортлідером+» Роман Кордоба охоче відповів на запитання прес-служби івано-франківського клубу.

- Розпочнемо нашу розмову з приємного. В останньому домашньому матчі «Ураган» нарешті зумів перервати невтішну серію з «Локомотивом» і переміг завдяки твоєму дублю. Які емоції були після забитих м'ячів і, загалом, які враження від тієї перемоги?
- Після того нещодавнього матчу емоції були тільки найпозитивнішими. Звісно, в першу чергу тому, що нарешті вдалося вибороти перемогу у такого незручного суперника, яким за останні роки став для нас «Локомотив». До того ж, приємно, коли твої забиті м'ячі допомагають всій команді перемогти, тому емоції, які мене переповнювали після гри, важко описати словами.

- Тобі, напевне, хотілося виправитися за нереалізований пенальті у п'ятому золотому матчі чемпіонської серії сезону 2012/13?
- Насправді, такого бажання не було. Ця сторінка вже в минулому, вона перегорнута. Тож, думаю, не варто зациклюватися, а рухатися вперед до нових перемог. Звичайно, завжди хочеться забивати та доводити свою професійну майстерність. Правда, не завжди вдається, тож є над чим працювати.



- У цьому сезоні «Єнакієвець» вже був вдвічі сильнішим за «Ураган». Яка, на твою думку, причина останньої поразки у Донецьку?
- На майданчику зійшлися два сильні та гідні один одного суперники, тому змагатися було нелегко. Ми теж створили не один гольовий момент, втім, з реалізацією у нас виникли проблеми. Це і є головна причина нашої поразки. Крім того, як на мене, нам не вистачило фарту, який є теж досить важливою складовою кожної гри, адже десь 5-6 разів на допомогу «Єнакієвцю» приходили стійки і перекладина воріт.

- Минулого року з донбасівцями «Ураган» грав досить успішно. Що змінилося в цьому сезоні?
- В «Урагану» є свої плюси, є свої мінуси, і наче нічого не змінилося. Ми і надалі ставимо перед собою найвищі завдання. Знаю одне - ми завжди граємо на перемогу… Щодо «Єнакієвця», то і минулого сезону – це був сильний і досить незручний суперник, грати з яким було непросто.

- Саме «Єнакієвець» перервав безпрограшну серію «Урагану», пішовши на екватор одноосібним лідером Екстра-ліги. В чому їхній козир?
- По-перше, з кожним роком підвищується рівень нашого чемпіонату, незважаючи на малу кількість команд. Відповідно, й покращується рівень усіх команд Екстра-ліги. По-друге, «Єнакієвець» підсилився добротними легіонерами, що також не менш важливо. По-третє, певну роль відіграє й психологічний фактор - команда займає лідируюче місце в турнірній таблиці зі значним відривом, а це неабияк стимулює.



- «Єнакієвець», «Енергія», «Локомотив» – основні конкуренти «Урагану» в боротьбі за місце в плей-офф? Чи можна очікувати сюрпризів і від інших команд?
- Я ще раз повторюся, рівень команд з кожним роком зростає, збільшується і їхня техніко-тактична майстерність, тому спрогнозувати щось не можливо. До того ж футзал – досить непередбачуваний вид спорту. Хоча в таблиці чемпіонату перша четвірка й начебто відірвалася від решти команд, але перевага в очках не така вже й суттєва (крім «Єнакієвця), тому все ще може неодноразово змінитися. Тим паче, попереду – трохи більше половини турнірної дистанції.

- 3а рахунок чого «Ураган» значно краще грає вдома, хоча й в цьому сезоні чимало очок команда взяла в гостях?
- Мені здається, що кожній команді зручніше грати вдома – рідний зал, вболівальники. Коли чуєш за спиною вигуки в свою підтримку, то це більше підбадьорює та заохочує. Вдома – особлива аура, і відомий кожен міліметр ігрового майданчика.

- Зрозуміло, що завдання на дві найближчі домашні гри – тільки максимальні. Чого чекаєш від матчів зі «Спортлідером+» і «ЛТК»?
- Головне очікування, звісно, максимальне – 6 очок, тому хотілося б їх здобути. Тож будемо викладатися на повну. Щодо суперників, то «Спортлідер+» росте, з кожним роком прогресує, в «ЛТК» колектив теж непоганий, хоч омолоджений. Тож, думаю, обидва матчі будуть цікавими.

А які особисті завдання в Романа Кордоби на цей сезон?
- Всі мої професійні бажання стосується «Урагану», тому хочеться досягти з клубом найвищих титулів та здобути якомога більше перемог. Звісно, мрію, щоб цей сезон став для нас «золотим».

- За кілька днів завершується 2013 рік. Чим він для тебе запам'ятався?
- Кожен рік є особливим, і дарує щось нове. Щодо 2013 року, то напевно найбільше запам'яталося наше віце-чемпіонство. Для «Урагану» – це не той результат, про який ми мріяли, тож сподіваюся, що наступного року удача нам посміхнеться більше.



- Де і з ким плануєш зустріти Новий Рік та Різдвяні свята?
- Для мене Новий рік та Різдво – це сімейні свята, тому відзначатиму їх у колі родини. Плануємо поїхати до батьків на Львівщину, в принципі, як завжди. Оскільки бачимося не дуже часто, то хочеться зустрітися з усіма рідними, поспілкуватися.

- Насамкінець твої побажання вболівальникам «Урагану» з наступаючими святами…
- Звісно, щоб вони завжди залишалися такими палкими та щирими вболівальниками, щоб надалі надихали нас на нові перемоги, вірили в «Ураган» за будь-яких обставин. Хочу, щоб у новому році всім посміхалася удача і все задумане обов'язково здійснилося.

Олег ЛАНЯК, Христина ЧУЛОВСЬКА, прес-служба НФК «Ураган»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стимуляция от конкурента Шахтера. Заря была близка к двойной премии
Футбол | 23 апреля 2024, 11:12 6
Стимуляция от конкурента Шахтера. Заря была близка к двойной премии

Вероятно, Динамо пообещало клубу большую сумму за матч с Шахтером

Таблица Ла Лиги после Эль Класико, победы Жироны и поражения Атлетико
Футбол | 23 апреля 2024, 12:00 0
Таблица Ла Лиги после Эль Класико, победы Жироны и поражения Атлетико

19–22 апреля состоялись матчи 32-го тура чемпионата Испании 2023/24

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.