Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1465
0

Тим УАЙТ: «Приятно, что ФФУ поддержала нашу идею»

В Киеве прошел тренинг для футбольных комментаторов

Тим УАЙТ: «Приятно, что ФФУ поддержала нашу идею»

Протягом двох днів, 14 та 15 грудня в Києві проходив інтенсивний тренінг «Стань футбольним коментатором» для тих, хто мріє про кар’єру футбольного коментатора або бажав підвищити свою кваліфікацію.

Тренінг проводили спільно Могилянська школа журналістики (Національний Університет "Києво-Могилянська Академія") та британська компанія "Tim White Media Consultancy Ltd".

Автором проведення цього тренінгу виступив Тім Уайт, засновник і генеральний директор компанії "Tim White Media Consultancy Ltd.". По завершенню заходу пан Уайт підвів підсумки тренінгу і розповів про перспективи на майбутнє його слухачів:

«Тренінг виявився успішним як для нас, так і для учасників. Його відвідало 15 хлопців, кожен з яких дуже відданий футболу − відданий настільки, що вони готові були пожертвувати цілими вихідними, аби здобути нові знання. Відданість справі − це перша складова, яка необхідна для того, щоб людина стала фахівцем у певній сфері. Далі потрібні знання і постійне тренування, чим ми, зі свого боку, змогли забезпечити учасників освітнього проекту «Стань футбольним коментатором».

Загалом я був приємно здивований рівнем знань, з якими до нас прийшли учасники. У них ніколи не було коментаторського досвіду, і я очікував, що їхній рівень буде набагато нижчим. Тому їхній перший успіх у коментуванні, яке ми проводили під час тренінгу − це часткова і їхня заслуга, а не лише моя, як викладача. Хоча слід сказати, що до коментаторської практики, яка відбулась на другий день навчання, учасники вже отримали багато нових знань і порад.

Треба розуміти, що ми даємо знання не лише у вузькій сфері коментування, а й знання для роботи спортивним журналістом. Більше того, деякі навички, отримані на тренінгу, можуть допомагати в інших сферах роботи. Наприклад, кілька наших слухачів працюють у сфері маркетингу і реклами, і вони кажуть, що поради щодо постановки голосу, пошуку інформації виявились корисними та універсальними для їхньої подальшої роботи.

Я впевнений, що четверо чи п’ятеро хлопців з першої групи зможуть побудувати кар’єру футбольних коментаторів, якщо отримають трохи більше досвіду і підготовки. Більше того, у них є всі шанси працювати на загальнонаціональних каналах. Решта хлопців цілком можуть працювати як радійні футбольні коментатори, оскільки робота на радіо − трохи легше, порівняно з телебаченням.

Зважаючи на підтримку з боку Федерації футболу України і наших медіа партнерів, я переконаний, що ми зможемо проводити такі тренінги регулярно. Окрім того, цей проект був реалізований спільно з Могилянською школою журналістики. За досвідом попередніх проектів МШЖ, всі вони стають дуже популярними. Через якийсь час на проект звертають увагу потенційні роботодавці, що виводить проект на новий рівень. Це означає, що випускники програми мають шанс потім отримати роботу. Це ж сталось і з нашим тренінгом. Всіх хлопців запросили взяти участь у конкурсі для футбольних коментаторів, який проводить спортивна телекомпанія «Повєрхность». Хтось із них вже зовсім скоро розпочне співпрацю з каналами «Спорт 1» і «Спорт 2» і коментуватиме футзальні матчі.

Мені приємно, що нашу ідею підтримала Федерація футболу України в особі її президента Анатолія Конькова. Дуже важливо, що Федерація, як ключовий гравець у сфері українського футболу, усвідомлює важливість підвищення кваліфікації футбольних коментаторів. Завдяки сприянню з боку Федерації учасники тренінгу відвідали НСК «Олімпійський», де ознайомились з реальними умовами роботи футбольних коментаторів. Я дуже сподіваюсь на продовження співпраці з Федерацією футболу України і Анатолієм Коньковим у майбутньому. Наша плідна співпраця сприятиме популяризації програми, яка у подальшому може трансформуватись у школу для спортивних журналістів».

ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Топ-10 ветеранов в возрасте 35+, которые продолжают карьеру в Европе
Футбол | 24 апреля 2024, 18:08 1
Топ-10 ветеранов в возрасте 35+, которые продолжают карьеру в Европе

Для кого-то из них предстоящее лето, вероятно, принесет момент, когда придется попрощаться

Украинский клуб сорвал матч чемпионата. Стала известна причина
Футбол | 24 апреля 2024, 21:29 1
Украинский клуб сорвал матч чемпионата. Стала известна причина

«Металлург» Запорожье не приедет на поединок против «Хуста»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.