Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1567
0

Михайло ДАНЬКІВ: «З Кирилом Ципуном все буде гаразд»

Лікар НФК «Ураган» Михайло ДАНЬКІВ про травму голкіпера команди Кирила Ципуна

Михайло ДАНЬКІВ: «З Кирилом Ципуном все буде гаразд»

У центральному матчу 13-го туру Екстра-ліги «Єнакієвець» – «Ураган» (5:2) на початку другого тайму голкіпер івано-франківської команди Кирило Ципун в одному з ігрових епізодів врятував свої ворота. Однак при цьому зазнав розсічення від удару головою об стійку воріт і не зміг продовжити гру.

У підсумку Кирило з перебинтованою головою був змушений додивлятися цей матч з лави запасних. Настільки серйозним виявилось пошкодження у воротаря «Урагану» та національної збірної України, клубна прес-служба поцікавилася у лікаря команди Михайла Даньківа.

- На 25-й хвилині матчу Кирило, захищаючи ворота, вдарився головою об штангу, яка доречі була з досить гострими кутами. Таким чином він розсік шкіру тім'яної ділянки голови. Як відомо, підшкірна клітковина голови багата на кровоносні судини, пошкодження яких, особливо різане, провокує сильні кровотечі. Це і сталося у випадку з нашим голкіпером, - розповів лікар «Урагану».

- Зауважу, що кровотечу нам вдалося зупинити самостійно. В кабінеті лікаря «Єнакієвця» ми провели обробку рани, продезінфікували її, наклали стерильний марлевий тампон і тугу здавлюючи пов'язку, а щоб не виникло набряку, приклали пакет з льодом. Тож перша медична допомога була надана своєчасно, тому потреби у госпіталізації не виникло. Тим паче самопочуття Ципуна покращилося, тож вже за кілька хвилин він сидів на лаві запасних і зміг додивитися матч до кінця.

На щастя, струсу мозку немає, і біль викликало тільки місце пошкодження, а це розсічення – 1 см в ширину. На даний момент Кирило Ципун почуває себе добре, щодня ми робимо йому перев'язки і спостерігаємо за тим, як загоюється рана. Головне, щоб процес відновлення проходив без ускладнень. Наразі Кирило пропустить два тренування, а якщо всі показники будуть в нормі, то він зможе взяти участь у матчі з «Спортлідером+». Втім, рішення буде приймати головний тренер.

Христина ЧУЛОВСЬКА, Олена ЯИЦНОВИЧ, прес-служба НФК «Ураган»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Калинина идет за титулом. Определились все участницы 1/2 финала в Руане
Теннис | 19 апреля 2024, 22:24 3
Калинина идет за титулом. Определились все участницы 1/2 финала в Руане

Ангелина имеет хорошие шансы побороться за победу на соревнованиях во Франции

Хорватия и Нидерланды вышли на ЧМ-2024 по футзалу
Футзал | 17 апреля 2024, 23:11 0
Хорватия и Нидерланды вышли на ЧМ-2024 по футзалу

Завершились матчи плей-офф чемпионата мира

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.