Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 11 декабря 2013, 15:41
4825
29

Карпаты призывают прекратить финансирование Премьер-лиги

Львовский клуб предупредил Данилова об аудите Премьер-лиги

| Обновлено 11 декабря 2013, 15:41
4825
29
Карпаты призывают прекратить финансирование Премьер-лиги

Офіційним листом від 9-го грудня 2013 року ФК «Карпати» повідомив президента ОПФКУ «Прем’єр-ліга» Віталія Данілова про те, що 12-го грудня 2013 року розпочнеться повномасштабний аудит даної структури.

У зв’язку із цим, з метою організації проведення аудиторами ефективної роботи, львівський клуб наполягав на забезпеченні наявності усіх документів (установчі і реєстраційні документи, рішення органів управління, фінансова звітність, договори, первинні документи тощо), які стосуються ОПФКУ «Прем’єр-ліга», а також ТзОВ «Прем’єр-ліга» за весь період їх діяльності на 10:00 12-го грудня 2013 року в приміщенні конференц-залу ОПФКУ «Прем’єр-ліга», а також організувати присутність головних бухгалтерів вказаних юридичних осіб (скан-копія листа – нижче).

Зазначимо, що дана вимога ФК «Карпати», який стояв біля витоків створення Прем’єр-ліги і на даний момент є її учасником, цілком законна і випливає зі Статуту Прем’єр-ліги:
загальне право учасника: отримувати від ПЛ інформацію з усіх напрямків діяльності (пп. 2.1. п. 2. Ст. 7 Статуту);
для перевірки та підтвердження річних звітів і бухгалтерських балансів, а також поточної фінансово-господарської діяльності (у разі необхідності) ПЛ залучає аудиторську компанію або аудитора, не пов’язаного майновими або іншими інтересами з ПЛ, її Учасниками або посадовими особами (ст. 22 Статуту).

Зрештою, окрім юридичних прав на отримання результатів фінансової звітності Прем’єр-ліги, клуби мають на це й цілком раціональні підстави, будучи фактично донорами цієї організації. Так, лише ФК «Карпати» за 6 років існування Прем’єр-ліги сплатив на її рахунок 7,085,909 грн. Тож цілком природно, що львівський клуб турбують питання, пов’язані з ефективністю використання цих коштів.

Однак листом від 10.12.2013 року Прем’єр-ліга, прикриваючись вкрай сумнівними аргументами, фактично відмовила клубу, своєму учаснику, у здійсненні його права (скан-копія листа від Прем’єр-ліги – нижче):




Як бачимо, намагаючись уникнути фінансової перевірки, Прем’єр-ліга пропонує провести опитування учасників ПЛ з приводу її доцільності, що жодним чином не передбачено жодними статутними та регламентними документами.

Крім того, Прем’єр-ліга апелює до неможливості проведення аудиторської перевірки через суттєві витрати, які бюджетом ПЛ на поточний сезон не заплановані. Однак і тут Прем’єр-ліга вдається до маніпуляцій, адже жодної копійки з бюджету ПЛ витрачено не буде: ФК «Карпати», як ініціатор фінансової перевірки, висловив готовність провести її власним коштом, залучивши авторитетну міжнародну аудиторсько-консалтингову компанію, що входить до топ-7 у Європі, і здійснює послуги на ринку понад 40 років.

Особливо цинічною вважаємо при цьому позицію президента Прем’єр-ліги Віталія Данілова, який під час зустрічі з власниками та президентами клубів 15 листопада 2013 року підтримав ідею про необхідність проведення повномасштабного аудиту ПЛ, натомість нині боязко ховається від власного слова. Що ж, чинить як справжній його хазяїн: слово дав – слово забрав.

Зрештою, своїм листом Прем’єр-ліга лише продемонструвала наявність вкрай серйозних проблем всередині структури, підтвердивши актуальність питань про неефективність менеджменту, нераціональне використання коштів і фінансові зловживання. Адже шапка, як кажуть, на злодії горить...

Насамкінець ФК «Карпати» закликає клуби еліти не брати участь у Загальних зборах та припинити фінансування Прем’єр-ліги у вигляді сплати внесків до того моменту, поки не буде проведено повномасштабний фінансовий аудит цієї організації.

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лунин признался, был ли гол в скандальном эпизоде матча с Барселоной
Футбол | 25 апреля 2024, 00:08 4
Лунин признался, был ли гол в скандальном эпизоде матча с Барселоной

Украинский вратарь отрицает, что мяч пересек линию

В Челси принято решение о будущем Мудрика
Футбол | 24 апреля 2024, 19:01 3
В Челси принято решение о будущем Мудрика

«Пенсионеры» расставили приоритеты в отношении украинца

Комментарии 28
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
korvet2000
Опять львовские банднровцы воду мутят в стране.
Не знал, что ФК "Карпаты" теперь является еще и налоговой службой страны ))))
Не по Сеньке шапка!
Лучше бы занялись футболом и своим клубом, который в ЧУ на обе ноги хромает.
А для бухгалтерских проверок есть, специальные компетентные органы, пусть они и разбираются с корупционерами.
wwowa
забить и БЮТ и Удар и Свобода и Батькивщина.
взагалі то ти назвав одну і туж саму партію 2 рази
зрозуміло який ти аналітик
ти як той заєць що живе біля поля з морквою в норі і не думає що до нього хазяйські пси не доберуться
dolgiy888
Наивные люди. Неужели вы думаете что Яценюка, Тягнибока и всю их пустомельную компанию хоть немного интересует судьба простого украинского гражданина? Да плевать они хотели на нас с вами с большой колокольни. Их бесит что при нынешней власти они постепенно из более-менее солидной оппозиции превратились в сброд брехунов и нытиков без малейшего шанса на участие в политической жизни страны. А также не могут они спокойно смотреть как мимо них проплывает куча денег. Но вы не тешьте себя надеждой, что если их допустить во власть, то сразу всем станет хорошо. Станет гораздо хуже. Потому что эти бездари сходу кинуться друг другу глотки грызть за портфели, а через полгода, когда разберутся кто в какое кресло сядет, они вдруг с удивлением отметят, что страна за это время оказалась в большой жопе. Но это естественно вина предыдущей власти. И ещё полгода будут искать виноватых. А работать они не будут. Не умеют просто они работать. За всё время что эти люди в политике, лично я убедился в том, что кроме демагогии они ничем существенным не занимались. Я не восхваляю власть нынешнюю, но в отличии от этих оранжевых пустословов они хоть что-то делают. Во всяком случае моя жена исправно получает детские, мама с папой пенсию, а я зарплату. А если вы уж так хотите в Европу, то попробуйте сначала жить как европейцы. Не сорите на улицах, не плюйте себе под ноги, не хамите в транспорте, уважайте стариков, работайте, а не ждите пока вам Яценюк бесплатно начнет квартиры и дачи раздавать и зарплату ни за что в Евро платить. Глядишь с таким образом жизни уже и не будет так в Европу хотеться. А если уж очень хочется, то откройте википедию и посмотрите что случилось с такими странами как Болгария, Греция Румыния после того как они вступили в Евросоюз. Да что там говорить если Испания и Италия находятся в таком глубоком кризисе что через пару лет они нам будут завидовать, а не мы им.
zelovek
Любитель яника - WildStylez, - рекламуй його в сибіру ...
Paramon1965
ЧМОШНИКИ!!!!
JohnyTempus
короч який би срач не творився тут в коментаріях треба признати шо ерівництво ПЛ повністю провалилось.
крім назви ліги я не побачив особливо ніяких різниць, крім того шо деґякі клуби пропали.
1) Єдиний пул так і не змогли створити. Я розуміфю шо є протистояння клубів, але керівництво ПЛ мало би бути таке, що пробує знайти компроміс, а не просто стоїть осторонь і нічого е робить, або приймає погляд однієї із сторін.
2) клуби банкротують. - банкротують через неймовірні витрати клубів. Ні один клуб майже нічого не заробляє. Єдине шо лишається - молитись на олігархів.
3) Як мінімум витрати можна було б зменшити так:
а) підписати контракт з одним авіаперевізником від імені ПЛ, яка б виконувала перельоти для всіх клубів. За такий великий договір і скидку непогану можна було б отримати і в клубах би не крали на цьому.
б) те саме для готелів для комманд.
в) знову ж таки єдиний пул - міг би підтримати прибутки команд.
г) я розумію шо наш футбол не дуже цікавий за кордоном. але можна було б спробувати продати трансяції хоть кудись...
д) не створено навіть ніякого продукту типу огляду всіх матчів, кращих голів. На крайняк цей продукт можна продавати за корднон. Просто огляд всім матчів туру. Таке б спортивні канали можливо такі як євроспорт би і купували.
3) Дитячий футбол на тому ж рівні що й був. Хочемо щоб клуби не пропадали - треба менші зарплати футболістам. Це можливо лише з молодими гравцями які живуть в тому місті за яке виступають. але такого нема.
Наприклад в ужгороді хлопці свої би бігали за 8-10 тисяч гривень з задоволенням, адже середні зарплати меньші. Але в нас немає кому грати.. Тому бігають французи з зарплатою в міліони. Авжеж якшо олігарх кине клуб, то він одразу пропадає.
Думаю є ще куча пунктів. Як мінімум на переобранні президента має бути хоч 2 кандидатів. але в нас в країні все через сраку. скоро й на президентських буде лише 1.
WildStylez
Как в ПЛ сидели "бандеровцы" Ефремов и Зварич, то ФК "Скандал" все устраивало, как только их там не стало - уже все не так....
petr22222
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
lvros
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
solova63
А ведь какой-то пяток лет назад все были взахлеб за создание Украинской Премьер-Лиги, приводили кучу аргументов за ее создание, как все будет ОК, говорили о том, что это реалии современной жизни и без УПЛ ну никак дальше нельзя... Теперь эти же самые люди волают о том, что это контора-Никанора, что она никому нах не нужна и вообще надо вызвать прокурора! МОЛОДЦЫ!!! Это что, признание собственной беспомощности? Признание в том, что не смогли найти в свое время достойных людей? Так все изначально знали, что Данилов-никто, мыльный пузырь, за которым никого нет! ВЕДЬ ЗНАЛИ ЖЕ! В том числе представители Карпат! Так нафига ж тогда избирали его? Нафига голосовали? Дурдом... наверное это такой менталитет у нас, славян: сначала натворить ХЗ что, а потом самим же и расхлебывать!
admilka
Завалят Данилова и ПЛ. Что дальше? Или главное - завалить?
Etan
Вроде все правильно. Эта ПЛ шарашкина контора. Но все же до чего склочная команда эти Карпаты.
sergdeda
это уже пахнет революцией футбольных кошельков оппозиции
Космонавт ДК
Туда еще прокуратуру надо вызвать..Я вообще не понимаю,зачем эта контора нужна?Каждый клуб сам себя обеспечивает,свои академии,свои структуры.Решения принимают собрания владельцев клубов..Так за что же еще и отчисления такие делать?Арсенал не спасли,Оболонь издохла..А есто же еще такая контора как ФФУ..Так там,наверно,совсем жопа..
sport1234
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Поручик Ржевский
Если новость о нежелании платить кому-то деньги, то 99% вероятности, что эта новость про Карпаты...
alex8-48
Удивительно,что только Карпаты на этом настаивают.
А что же остальные?Их это,плюс непомерные штрафы за каждую мелочь,всё устраивает?
milan_nik
А это под настроение, когда в стране идут такие противостояния, то тем кто не принимает в них участие, хочеться интуитивно во что-то влезть. Но по сути дела Карпаты правы. Я не представляю если бы я вкладывал годы большие деньги в структуру и спустя время мне отказали бы сказать куда эти деньги были потрачены, при том и еще с тупыми отмазками, нафига тогда такая структура нужна? Да и я как болельщик нашего футбола не вижу реальных сдвигов и изминений в нашем футболе за последние годы. То что клубы вкладывают большие деньги, за свой счет ремонтируют стадионы, телеканалы улучшают картинку, я думаю это и без ПЛ и Данилова бы всё было.
Dnepr10
всё правильно,пора прикрывать эту кормушку, Карпаты молодцы
BBB
А просто играть в футбол не пробовали?????Или только по судам шастать и скандалы раздувать??????