Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Премьер лига
| Обновлено 05 декабря 2013, 21:17
2583
10

ШУФРИЧ: «Нельзя выдвигать командам УПЛ требования уровня ЛЧ»

Количество команд в чемпионате Украины должно увеличиваться, а не сокращаться, считает Александр

| Обновлено 05 декабря 2013, 21:17
2583
10
ШУФРИЧ: «Нельзя выдвигать командам УПЛ требования уровня ЛЧ»

Віце-президент ужгородської «Говерли» Олександр Шуфрич виступив проти зменшення кількості команд у прем'єр-лізі. Про це розповів перед початком зборів учасників об'єднання.

«Прем'єр-ліга шукає шляхи для того, щоб вирішити питання регулярного зникнення команд. На початку сезону об'єднання проголосувало за те, щоб кожна команда, яка хоче виступати у прем'єр-лізі починаючи з цього сезону повинна давати банківську гарантію на якусь певну визначену суму коштів для того, щоб гарантувати свою платоспроможність у майбутньому.

Федерація футболу України відхилила нашу пропозицію і не дала запровадити це нововедення з цього і навіть з наступного сезону. Мабуть, більше була права прем'єр-ліга. Треба враховувати, що не завжди керівні органи прем'єр-ліги залежать самі від себе. Я вважаю, що ми на правильному шляху.

Зменшити кількість команд? Ні. Мабуть, потрібно діяти навпаки. Не потрібно було пану Стороженку і всім хто працював над допуском команд до змагань прем'єр-ліги встановлювати для команд вимоги рівня Ліги чемпіонів. Треба дати команд шанс спробувати себе у прем'єр-лізі і представити своє місто, якщо вони здобули таке право за спортивним принципом. Ми займаємося спортом, а не шоу.

Якщо у клубу є якісь проблеми з інфраструктурою, то все це можна доробити. Головне, що команда здобула право для свого міста грати у прем'єр-лізі.

Подивіться деякі матчі кваліфікації Ліги Європи, які проходять у містах не зовсім футбольних країн. Їх же якось допускають до цих поєдинків, які проходять під егідою УЄФА.

Коли на перше місце ставиться не спортивні інтереси, а якісь суміжні, то інвестори не бачать надалі сенсу вкладати свої кошти у футбол. В Європі є чимало прецедентів, коли команда виходить до вищого дивізіону і має проблеми з інфраструктурою. Протягом сезону вона їх вирішує.

З гордістю можу сказати це про «Говерлу». Минулого сезону ми лише один матч провели на «Арені Львів», а всі інші грали на рідному «Авангарді». На засіданні ФФУ мені особисто пан Стороженко говорив, що це неможливо. Все можливо, якщо є бажання. Якщо цього нема, то звичайно, що футбольні клуби зникатимуть.

Якщо український футбол об'єднається, то нам не потрібен буде чемпіонат СНД. Президент УЄФА Мішель Платіні вірно сказав, що ми велика незалежна держава і у нас є достатньо людей, які вкладають у спорт і можуть розвивати футбол на найвищому рівні.»

Нагадаємо, що вибори президенат прем'єр-ліги вчора так і не відбулися через відсутність необхідного кворуму. Спроба номер два запланована на 18 грудня.

Ірина КОЗЮПА, Gazeta.ua

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 10
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Etan
Целиком совпадает с моим мнением. Надо снижать планку требований и делать участие в ПЛ менее убыточным.
milan90
Ну вот вам и противоречие, сейчас только 4 клуба способны обеспечивать финансирование, соответствующее ЛЧ! и все!!!! Играть же в чемпионате, в котором нет достойной конкуренции - это деградировать!!! (Причем Шахтеру в этом плане еще тяжелее, т.к. у него на одного соперника, способного отбирать очки, меньше (я о Заре, если кто не понял) Вот и выбирайте, либо у нас будет 4 топ-команды, которые будут деградировать, а остальные просто участвовать в ПЛ, либо интересный ОЧ, где от украины будет максимум 8 команд, а остальные будут играть в ЧУ, который будет не искусственным и дутым в результате хобби олигархов, а действительно чемпионатом Украины, где в большинстве команд будут играть свои воспитанники с зарплатами, адекватными экономическому развитию страны.
bodyanich
Саня подкачайся, а то не солидно смотришся
micha(ZAKARPATTJA)
Трохи перегнув, але суть же правильно сказав.
Якби було 18 команд були б шанси у більшості молодих гравців себе показати.
Дьявол
На счет Лиги Европы он загнул - на чем попало там играть не разрешают - по этой причине, к примеру, "Пасуш" играл в Гимараеше, а "Пандурий" в Клуже. Да и основные требования к клубам Премьер-лиги достаточно просты: стадион на 5000 мест, подогрев и освещение, а также, чтобы стены стадиона от ветра не рассыпались... Разве это много? А с полным гов.ном идти в Премьер-лигу - это неправильно, поскольку страдает ТВ-картинка, а мы ведь хотим продавать наш чемпионат в Западную Европу...
olgorl
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
alexmshch
C Сашой Шуфричем и не поспоришь, все по делу пацан сказал