Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Кубок мира
| Обновлено 18 ноября 2023, 18:29
4068
7

Старт заказывали?

Sport.ua представляет первый этап Кубка мира по биатлону

| Обновлено 18 ноября 2023, 18:29
4068
7
Старт заказывали?
Getty Images

Уже сьогодні по обіді біатлоністи вперше вийдуть на офіційний старт у новому сезоні. Сезон, що буде повний на відкриття і розчарування. Сезон, який подарує нам море інтриги і переживань. Олімпійський сезон, в кінці кінців. Усе це розпочнеться в шведському Естерзунді уже 24 листопада. Першою гонкою сезону стане змішана естафета, а окрім неї в Швеції пройдуть індивідуальні гонки, а також спринти і пасьюти.

Напрочуд важко казати про якісь шанси чи надії перед стартом сезону. Перший етап – це завжди обкатка. Ми з вами можемо судити про певні кондиції спортсменів лишень за результатами контрольних гонок, що як ви розумієте, не є об’єктивним показником. Деякі спортсмени набирали форму на відкритому кубку Норвегії в Шушені. Там відбулися спринтерські гонки, а також масс-старти. За результатами цих гонок перемоги святкували Еміль Свендсен (спринт) і Король Бйорндален (масс-старт), що стосується жінок, то двічі перемогла досвідчена німкеня Андреа Хенкель. Раз ми вже згадали Шушен, то згадаймо й той факт, що там змагалися і наші співвітчизники. Валя Семеренко навіть піднімалася на п’єдестал в гонці з масовим стартом, фінішувавши другою.

Шушен – це всього лиш підготовка і для біатлоністів він уже давно в минулому. Тепер їхня ціль вдалий старт сезону, який розпочинається уже зараз. Знову повертаючись до нашої збірної, треба сказати, що етап пропустить Віта Семеренко, яка підхопила застуду минулого тижня. Усі інші збірники в нормі і готові до початку змагань. Усі найсильніші готові до старту і в інших країнах.

Цей етап буде дуже довгим, він розтягнеться аж на тиждень і триватиме з 24 листопада по 1 грудня. Перша гонка сезону – змішана естафета, скоріш за все буде не суто спортивною, але й комерційною. Вона повинна сповістити усіх любителів біатлону, що сезон офіційно розпочався. Окрім того, для спортсменів це чудовий шанс «обкатати» трасу і перевірити себе на фоні інших за декілька днів до особистих стартів. Тим не менш, спортивний принцип не відійде на другий план. У цьому можна переконатись, просто глянувши на старт-листи. На старт й справді вийдуть ледь не всі найсильніші. Жодна з топ-команд не дозволила собі виставити резервний склад на цю гонку. Склад збірної України буде наступним: Олена Підгрушна на першому етапі, далі Валя Семеренко, перший чоловічий етап за Сергієм Семеновим, а фінішуватиме Андрій Дериземля. Склад бойовий і рівний. Якраз завдяки цій гонці біатлоністи остаточно «в’їдуть» в сезон і знову вийдуть на старт уже в індивідуальних гонках в середу і четвер.

Ну і куди ж без невеличкого екскурсу в історію (не дуже давню). У минулому сезоні саме в Естерзунді у четвертій гонці сезону на п’єдестал піднялася Олена Підгрушна, це був перший подіум для українців у тому щасливому сезоні. Будемо тримати кулаки за наших спортсменів протягом усіх 7 гонок етапу і вірити в них! Не забувайте, що онлайн-трансляція першої гонки сезону буде вестить на Sport.ua!

Олексій Мандзій, Sport.ua

Календар етапу в Естерзунді:

24 листопада, 16:30 (за київським часом) – змішана естафета.
27 листопада, 18:15 – жінки. Індивідуальна гонка (15 км) .
28 листопада, 18:15 – чоловіки. Індивідуальна гонка (20 км).
29 листопада, 18:45 – жінки. Спринт (7.5 км).
30 листопада, 16:15 – чоловіки. Спринт (10 км).
1 грудня, 12:30 – жінки. Гонка переслідування (10 км).
1 грудня, 14:30 – чоловіка. Гонки переслідування (12.5 км).

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Плотницкий собирается променять сборную Украины на Аль-Араби?
Волейбол | 06 мая 2024, 18:00 11
Плотницкий собирается променять сборную Украины на Аль-Араби?

Sport.ua узнал, почему капитан отказался от выступлений за сборную Украины в этом сезоне

Стало известно, сколько Челси готов заплатить Шахтеру за трансфер Судакова
Футбол | 07 мая 2024, 07:05 7
Стало известно, сколько Челси готов заплатить Шахтеру за трансфер Судакова

Украинский полузащитник может пойти по стопам Михаила Мудрика

Комментарии 6
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Baltazar
Только наши, только победа!)
pushkinn12
Как всегда наши гнилые каналы не показывают.Ганьба украинскому телевидению.Ганьба......
IO73Newser
Яка приємна несподіванка
shacur83
УРА!!! УРА!!! УРА!!