Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат мира
| Обновлено 21 ноября 2013, 17:56
2558
12

Леонид БУРЯК: «Нам не стыдно за сборную Украины»

Футбольные эксперты о матчах плей-офф с командой Франции

| Обновлено 21 ноября 2013, 17:56
2558
12

Навіть після поразки від Франції експерти прогнозують збірній України чудове майбутнє

Національна команда з футболу зазнала чи не найболючішого удару у своїй історії. «Синьо-жовта» дружи­на була вже однією ногою на чемпіонаті світу, але таки втратила свій шанс.

Каменем спотикання для України стала Франція, екс-чемпіон світу та Європи. Французи переграли україн­ців за підсумками двох матчів. Під­опічним Михайла Фоменка не допо­могла навіть впевнена домашня пе­ремога з рахунком 2:0.

Уперше у своїй історії «синьо-жовті» переграли топ-збірну у надважливому поєдинку. Тож навіть після поразки у Парижі ніхто з убо­лівальників не посміє дорікнути Ми­хайлові Фоменкові та його команді. Ще б пак, ще рік тому наша коман­да перебувала серед аутсайдерів гру­пи. Навіть оптимісти прогнозували українцям провал у відбірному циклі.

Із приходом до керма команди Ми­хайла Фоменка українці здобули шість перемог та одну нічию у відбірній групі, забили 26 голів, не пропустили жодного м'яча. І подарували незабутні два матчі плей-оф зі збірною Франції. За рік українці вибралися з дна майже на вершину! Виступ наших фут­болістів на прохання газети «Експрес» коментують відомі фахівці:

Леонід Буряк, екс-наставник збірної України:
- Дуже прикро, що путівку до Бра­зилії нам забрали, як то кажуть, з-під носа. Та нам не соромно за своїх футболістів. Вони програли Франції, майбутньому господареві Євро-2016. Команда, лідер якої Франк Рібері є претендентом на «Золотий м'яч», а їхній земляк — Мішель Платіні — очолює УЕФА. Вся Європа нині вихваляє фут­болістів збірної України. І є за що.

Олег Венглинський, екс-нападник «Дніпра» та збірної України:
—  Перед грою у Парижі теле­фонували мої друзі, байдужі до футболу люди. Питали, чи під­готував я шампанське. Я відпо­вів: ясно те, що ще нічого не ясно. Я знав, що французи так легко не здадуться... Що вдієш? Залишається подякувати грав­цям за ті незабутні миті, які вони нам подарували. .

Ще рік тому ніхто не вірив, що Україна вийде бодай у плей-оф. Ми довго вибирали тренера. Багато українців хотіли бачити на цьому посту дорогого шведа Ерікссона. А тренером став українець із ма­лою зарплатою. Його критикува­ли ще до призначення. Та Фоменко спокійно робив свою справу.

Віктор Грачов, колишній футболіст «Шахтаря»:
— Українці були близькими до того, щоб здійснити справжній футбольний подвиг. Коли Михай­ло Фоменко прийняв команду, то в нас були лише два очки і передос­таннє, п'яте місце в турнірній таб­лиці. Ми вийшли з цієї халепи! Згодом доля послала Фоменкові та компанії ще одне випробування — збірну Франції. Українські уболівальники поховали надії на мундіаль. Та ми билися до остан­ку. І за це спасибі тренерові!

Пам'ятаєте, коли призначали Фоменка, йому закидали, що він багато років не тренував. Тепер треба просити вибачення. Бо ба­чимо: увесь цей час він збирав інформацію, працював над собою і всі знання використав у цій відбірній кампанії. Висловлює­мо велику подяку Михайлові Фоменку. Він зумів об'єднати націю. Так багато радості українцям ніхто не дарує нині. Вчіться, ша­новні політики, у футболістів.

— У чому, на вашу думку, фено­мен Михайла Фоменка і ниніш­ньої збірної України?

Олег Венглинський:
— Михайло Фоменко — людина серйозна і конкретна. Він не стри­бає від радості, не лютує на лаві, а спокійно виконує свою роботу. Тре­нер дав волю гравцям в атаці, вони роблять усе, що хочуть. А от в обо­роні подбав про серйозну дисципліну. І ми домоглися результату.

Віктор Грачов:
—Його заслуга в тому, що коман­да втратила страх. За Блохіна так розкуто хлопці не діяли. Як на­слідок, українці доволі відважно протистояли збірним Англії та Франції. Це радує. Іще одна запо­рука успіху в мікрокліматі, а та­кож у грамотній тактиці, яку виби­рає головний тренер на кожен матч.

Владислав Ващук, екс-футболіст збірної України:
— Михайло Фоменко зумів ство­рити чудовий мікроклімат. Нині збірна — як одна сім'я. Байдуже що в ній грають футболісти, клуби яких між собою ворогують. Фоменко знаходить підхід до кожного. Не кожен тренер наважиться частково віддати свої повноваження футболістам. А Фоменко дозволив футболістам самим визначити склад на гру з Францією! І на поле вихо­дять справді найсильніші, а ре­зервісти не ображаються.

— Чого чекати від збірної Украї­ни після провалу у Франції?

Владислав Ващук:
—  У збірної України — чудове майбутнє. Я певен, що ми вийде­мо на Євро-2016. Я так упевнено кажу, бо в нас уже пройшла зміна поколінь. Відхід Шевченка, Вороніна, Ващука, Шовковського минув безслідно. У команді дуже багато молодих гравців. Вони нам подарують не одне свято.

Олег Венглинський:
—  Нас чекають яскраві часи. Якщо порівнювати сучасну збірну з командою 2006 року, коли ми дістатися чвертьфіналу чемпіо­нату світу, то нині маємо силь­ніших футболістів і ефективнішу манеру гри. Україна грає в атакувальний футбол, а він дає резуль­тат.

Олег ЗУБАРУК, газета Експрес

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Призовые сборной Украины, ультиматум Ротаня, Зинченко спас болельщика
Другие виды | 28 марта 2024, 07:00 0
Призовые сборной Украины, ультиматум Ротаня, Зинченко спас болельщика

Главные новости за 27 марта на Sport.ua

Хацкевич рассказал, стоит ли вызывать Ярмоленко на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 13:06 7
Хацкевич рассказал, стоит ли вызывать Ярмоленко на Евро-2024

Бывший главный тренер «Динамо» считает, что опыт Андрея всегда пригодится Украине

Комментарии 12
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
vismut58
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
vismut58
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
karron
За Блохіна так розкуто хлопці не діяли. Як на­слідок, українці доволі відважно протистояли збірним Англії та
Пане Грачов проти Англів за Блохіна збірна діяла набагато розкутіше в Англії ніж за Фоменка в Києві Чи вам би при будь якому поводі кинути камінь в Блохіна?
Igorrio2011
— У чому, на вашу думку, фено­мен Михайла Фоменка і ниніш­ньої збірної України?
Нет никакого феномена! Пару раз повезло и все,Фоменко более чем посредственный тренер!
payman
Интересно, когда брали вьюху у Ващука, если он на следующее утро после второй игры в 7 утра уже в скорой помощи был после ДТП.
Есть ощущение, журналист сам все придумал.
beerwolf
не капли не стыдно, обидно - да, но не стыдно
M-E-S-S-E-R
... от за це й соромно...
honda-lv
ого. а нічого шановні, що ми грали проти Франції? Ніхто не зауважує, що поле було слизьке, і там де французи тримались на ногах наші падали, що просто фарт був не на нашій стороні, що Хачеріді вкотре підвів, ігра лідерів не пішла в цей день. десь досвіду бракнуло. Все таки Франція це топ збірна
romantiks1988.5
да стыдно за одну игру.....
DKTheBest
А чего им будет стыдно? Им радостно, что Фоменко оказался таким же неудачником как и они все( предыдущие тренеры сборной). Представляю как Блохин втихаря "не стыдится" результата команды Фоменка.
==================
А мне вот стыдно. Очень стыдно. И обыдно. И злой я.
M-E-S-S-E-R
... но нам СТЫДНО за матч в Париже, а еще с Черногорией и Молдовой...