Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Формула 1
| Обновлено 21 ноября 2013, 17:03
6314
4

Прощание по-бразильски + ФОТО + ВИДЕО

Анонс событий от Sport.ua на предстоящем этапе Формулы 1 в Сан-Паулу

| Обновлено 21 ноября 2013, 17:03
6314
4
Прощание по-бразильски + ФОТО + ВИДЕО

Великий цирк робить свою останню зупинку, щоб завершити сезон, який так цікаво й інтригуючи починався, але одноманітним та безальтернативним домінуванням одного пілота добігає кінця.

Бразильський етап цього року стане справжнім етапом прощань. Таких різних: емоційних, як у Масси в Ferrari, де він провів свої попередні 8 сезонів, скандальних, як у Мальдонадо з Williams, почасти несподіваних, як у Переса та McLaren, й звісно ж, остаточних, як у Веббера з Red Bull та Формулою 1 в цілому. 12 сезонів Марка, з яких останні 7 він провів у стані «енергетиків», завершуються зовсім не так, як австралієць хотів на початку кар’єри – свій шанс стати чемпіоном він втратив у Кореї 2010-го, а мрія зодягнути червоний гоночний комбінезон залишилася нездійсненною.



Гонки на короткому бразильському кільці традиційно проходять у цікавій боротьбі, а якщо в хід боротьби втручається погода, то стає ще цікавіше, а часом навіть відверто небезпечно (як у 2003-му). Попри те, що синоптики на цей уїк-енд знову обіцяють опади, причому протягом усіх трьох днів, варто згадати, що цієї осені ледве не на половині Гран Прі прогноз обіцяв високу вірогідність дощу, але ні в Спа, ні в Йонамі, ні на інших трасах опадів так і не було, тож ми можемо сподіватися на мокру гонку, але оптимізм при цьому варто стримувати.



Як і минулого тижня в США, Pirelli привезли свої найжорсткіші комплекти Hard і Medium. Італійці з одного боку роблять ведмежу послугу командам і вболівальникам, адже цікавих нестандартних стратегій ми навряд чи побачимо. З іншого боку, шинники хочуть завершити сезон без пригод й інцидентів. Головна ж відмінність Інтерлагоса від Остіна полягає в тому, що на короткому бразильському колі значно більше розгонів, де шини добряче навантажуються, а також останні швидкісні ліві повороти третього сектора з’їдають гуму на раз-два. З огляду на це варіант з одним піт-стопом видається малореальним, хоча від Lotus і Force India можна чекати і такий тактичний хід.



Букмекери продовжують дарувати своїм клієнтам більш ніж пристойний коефіцієнт на перемогу Феттеля – 1,33. Проте невже хтось вірить, що на Інтерлагосі тріумфуватиме хтось інший? Все-таки для тих, хто вірить, є опції з Веббером – 5,00 та Грожаном – 13,00; а хто вірить у ще менш реальний розклад, має можливість поставити на Хемілтона – 23,00; Алонсо та Росберга – по 29,00. Решта варіантів ще більш фантастичні, хоча в Скудерії вголос говорять, що було б добре, якби Масса в своїй останній за «червоних» гонці здобув перемогу. Та відділ фантастики, як-то кажуть, знаходиться зовсім в іншому місці.



Для таких пілотів, як Перес, Ді Реста, Сутіл, Хюлькенберг, Гутьєррес, Ковалайнен і Мальдонадо бразильський етап – остання можливість довести потенційним (або ж іще чинним) роботодавцям, що їх рано списувати з рахунків або надавати перевагу комусь іншому тільки через його більший спонсорський пакет. Принаймні європейці його практично не мають, чого не скажеш про латиноамериканських представників. Зрештою в Формулі 1 практично завжди актуальною є теза, що пілот є настільки класним, наскільки добре він провів свою останню гонку. Тож вся ця когорта гонщиків (і навіть дехто ще) будуть щосили старатися зробити так, аби їх останню гонку сезону запам’ятали виключно в позитивному світлі. Все це, разом із фінальною битвою між Lotus, Ferrari та Mercedes, обіцяє, що в пелотоні буде цікаво.



В’ячеслав КОБРЖИЦЬКИЙ, Sport.ua

 

Гран-прі Бразилії, Сан-Паулу, Автодром ім. Хосе Карлуша Пасе (Інтерлагос), 22-24 листопада, п’ятниця – неділя

Довжина кола

Кіл в гонці

Дистанція

Найшвидше коло:

4,309 км

71

305,909 км

кваліфікація: 1'10.646 (2004, Рубенс Баррікелло)

гонка: 1'11.473 (2004, Хуан-Пабло Монтойя)

Перша практика 14:00 – п’ятниця 22 листопада

Друга практика 18:00 – п’ятниця 22 листопада

Третя практика 15:00 – субота 23 листопада

Кваліфікація 18:00 – субота 23 листопада

Гонка 18:00 – неділя 24 листопада (пряма трансляція на каналі МЕГА)

 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Игрок Реала заявил, что гол Барселоны в ворота Лунина должны были отменить
Футбол | 24 апреля 2024, 07:31 2
Игрок Реала заявил, что гол Барселоны в ворота Лунина должны были отменить

Тони Кроос считает, что Андреас Кристенсен придерживал его во время забитого мяча

WorldSBK. Разгатлыолу выиграл вторую гонку Раунда Нидерландов
Авто/мото | 21 апреля 2024, 22:56 0
WorldSBK. Разгатлыолу выиграл вторую гонку Раунда Нидерландов

Завершился третий этап мировой серии супербайков 2024

Комментарии 4
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Hassassin
Марк не хоче, щоб йому дарували перемогу, ну, принаймні, щоб це був явний подарунок...
CubiQ
Триумф Франции – печаль Украины + ФОТО - Автоспорт•21.11.2013 16:00
Факундо ФЕРРЕЙРА: «Деньги – это свобода, но семья важнее» - Автоспорт•21.11.2013 14:28
Очень автоспортивные новости
А по теме даже сказать нечего. Победа Марка и конец этого муторного чемпионата. Кстати коэф на его победу аж 5! Надо будет двадцаточку закинуть. Феттель рекорд установил + последняя гонка Марка, если не отдадут победу, то это буде ещё унизительней, чем Малайзия.