Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
5083
11

Виталий КВАРЦЯНЫЙ: «Арсеналу поздно пить «Боржоми»

Наставник луцкой «Волыни» прокомментировал ситуацию с распадом киевского «Арсенала»

Учора в Києві президенти клубів УПЛ обговорили питання фінансової допомоги київському «Арсеналу», який уже декілька тижнів не виходить на матчі чемпіонату. Президент і головний тренер «Волині» був серед учасників цих зборів. Віталій Кварцяний прокоментував клубній прес-службі цю подію.

- Віталію Володимировичу, перед матчем збірних України та Франції ви були на зустрічі власників клубів ПЛ. Які питання виносилися на обговорення?
- Під час зустрічі обговорювалося багато питань функціонування Прем'єр -ліги, але найбільш глобальним було питання щодо ситуації з київським «Арсеналом». Президенти деяких клубів виявили бажання допомогти клубу фінансово, щоб зберегти формат ліги та обличчя українського футболу.

- Як ви прокоментуєте це рішення?
- Керівники «Арсеналу» задовго до ситуації, що склалася, заявляли, що клуб - банкрут. Однак ніхто тоді не відреагував і всі спостерігали за ситуацією. І тільки після того, як основна команда не вийшла на чотири матчі з урахуванням гри на Кубок України, а команди U-21 і U-19 не зіграли по три матчі кожна, нас зібрали з питання допомоги канонірам. Ситуація в даному випадку екстремальна, а коли не знаєш як чинити в такій ситуації - дій за законом, у даному випадку за Конституцією футболу.

- Ви маєте на увазі Регламент змагань серед команд Прем'єр -ліги?
- Саме так. Це юридичний документ, як я сказав - Конституція футболу, по якій ми живемо і повинні виконувати Регламент, жодним чином його не порушувати.

- Що ви маєте на увазі?
- А те, що згідно із Регламентом, якщо команда повторно не з'явилася на матч, вона автоматично виключається зі змагань. У ситуації з «Арсеналом» це відбулося у всіх трьох командах клубу, але дотепер УПЛ і ФФУ не внесли зміни до турнірні таблиці змагань.

- Можливо це тому, що ситуація унікальна, її не було раніше ніколи?
- ФК «Волинь» відчув на собі подібне в сезоні 2006/2007 рр. виступаючи під егідою ПФЛ у першій лізі. «Спартак» Суми в першому колі не зіграв один матч і, пропустивши перший матч другого кола, автоматично був виведений зі складу ПФЛ і всі результати зіграних матчів були анульовані. Внаслідок цього «Волинь» постраждала, оскільки крупно обіграла спартаківців і у нашого нападника Майкла Алозі відібрали забиті м'ячі. Він тоді не став кращим бомбардиром першості. Тоді теж було багато думок, суперечок, але керівництво ПФЛ діяло за законом.

Ось і в ці дні через фінансові проблеми знімається із змагань хмельницьке «Динамо» і керівництво ПФЛ діє відповідно до закону. Давайте у такому випадку допоможемо і хмельниччанам, які ще нещодавно грали в другій лізі, мають стадіон, вболівальників… В Хмельницькому, обласному центрі, зникає великий футбол! Аналогічно треба допомагати і Миколаєву…

Тому давайте заспокоїмося, не будемо напружувати ПЛ і ФФУ, без емоцій підведемо загальний знаменник. Регламент - це закон і крапка на тому. Не треба створювати прецеденти. А то деякі клуби будуть незгідні із порушеннями Регламенту і почнуть тривожити громадськість, писати листи у найвищі футбольні інстанції.

- Але все-таки може є сенс зберегти спортивний принцип і продовжити життя «Арсеналу»?
- Спортивний принцип потрібно застосовувати до кубкової гри «Чорноморець» - «Дніпро». Ніхто не застрахований від подібних ситуацій і завтра може опинитися на місці дніпропетровців. А в «Арсеналу» життєздатність організму вичерпана. Майже немає активів, вболівальників, є тільки футболісти, які хочуть грати. Можливо, клуб оживе через кілька років, але якщо клієнт помер, то молодильні яблука ще ніхто не придумав. Подальша участь «Арсеналу» в чемпіонаті – це Fata Morgana.

- І що далі?
- А далі… Футбольне життя триває. Треба побажати збірній вдалої гри у Парижі проти Франції, українським клубам перемог у Лізі чемпіонів і Лізі Європи!
 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Анчелотти оценил матч с Ман Сити, в котором Лунин дважды отразил пенальти
Футбол | 18 апреля 2024, 07:15 1
Анчелотти оценил матч с Ман Сити, в котором Лунин дважды отразил пенальти

Карло прокомментировал победу «Реала» в ответном матче 1/4 финала Лиги чемпионов

АНЧЕЛОТТИ: «Пенальти – азартная игра. Доверял Лунину, который был спокоен»
Футбол | 18 апреля 2024, 02:05 1
АНЧЕЛОТТИ: «Пенальти – азартная игра. Доверял Лунину, который был спокоен»

Карло коротко прокомментировал серию пенальти в матче «Манчестер Сити» – «Реал»

Комментарии 11
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
p2012u
а где в статье фраза «Арсеналу поздно пить «Боржоми»?????
zaboyshik
Я согласен с Кварцяным на 100%
Bandera.Lviv
КРАСЕНЬ! усе по суті не знаєш, як вчинити - РОБИ по ЗАКОНУ!
Космонавт ДК
Интересно,как бы они поступили,если бы собрались играть в префферанс,а четвертый позвонил бы и сказал,что незачто приехать..?
Pyatixstek
Скорее всего Кварцяный присмотрел игроков из Арсенала себе в клуб !
lvros
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
korobkoww
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
SD999
Все верно. Закон один для всех. Просто Ахметову жалко обнулять победу 7-0. Вот отсюда и все извращения Педерации.
slavun20091
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
VictorOd
Вот зря Кварцяный поддерживает гнилух форс-мажористых