Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1280
1

С. БУБКА: «2013-й год стал успешным для украинского спорта»

Об этом президент НОК заявил во время заседания ХХVIII Генеральной ассамблеи

С. БУБКА: «2013-й год стал успешным для украинского спорта»

Про це заявив сьогодні президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка під час засідання ХХVIII Генеральної асамблеї НОК.

«Не дивлячись на цифру «13» рік став успішним для українського спорту. На чемпіонатах світу та Європи в олімпійських номерах програми наші спортсмени вибороли 21 та 51 нагороду відповідно. Порадували наші юні олімпійці, які на зимових та літніх Європейських юнацьких олімпійських фестивалях у Брашові та Утрехті завоювали 17 медалей», - наголосив головний олімпієць країни.

Для Національного олімпійського комітету рік також виявився вдалим. В рамках престижної Премії креативного спорту НОК України був визнаний найкращим Олімпійським комітетом світу у пропаганді спорту та олімпійських цінностей. «Це високе визнання свідчить про правильно обраний нами вектор діяльності та ефективну роботу в напрямку розвитку олімпійського руху», - підкреслив Сергій Бубка.

Протягом року НОК реалізував низки важливих і унікальних проектів. Олімпійський день та Олімпійський тиждень, які зібрали по всій країні 900 тисяч учасників, Всеукраїнський олімпійський урок, що залучив до свої лав понад 2,5 млн. осіб, багаторівневий спортивно-масовий захід серед дітей 5-6 класів усіх шкіл країни «Олімпійське лелеченя», акції «Олімпійська книга» та «Олімпійський урок», в рамках яких понад 19 тисяч шкіл та 230 тисяч класів країни отримали олімпійську літературу та спортивне обладнання, нагородження найкращих спортсменів та тренерів місяця і апогей вшанування лауреатів – Всеукраїнська урочиста церемонія «Герої спортивного року», святкування історичного ювілею – 100-річчя олімпійського Києва – ці та багато інших акцій і проектів були покликані популяризувати олімпійські цінності та пропагувати здоровий спосіб життя.

Завдяки активній маркетинговій діяльності та підтримці спонсорів і партнерів Національний олімпійський комітет у повній мірі виконав усі заявлені програми. «У 2013 році НОК спрямував на підтримку федерацій з олімпійських видів спорту близько 7,5 млн. грн. До того ж, з метою підвищення кваліфікації тренерів, суддів та спеціалістів нами було профінансовано організацію національних семінарів та участь українських фахівців у міжнародних форумах на загальну суму 1 млн. 200 тис. грн. Ще 800 тис. грн. НОК витратив на наукове забезпечення», - прозвітував Сергій Бубка.

Як зауважив президент НОК, стратегічним напрямком залишається розвиток олімпійського руху на місцях: «Наразі ми виконуємо планову підтримку наших осередків, виділивши за поточний рік фінансової та матеріальної допомоги в розмірі понад 4 млн. грн».

Аналізуючи діяльність НОК Сергій Бубка наголосив: «Нам дійсно є що показати іноземним колегам, ми маємо цінний і унікальний олімпійський досвід, який цікавий іншим країнам і Олімпійським комітетам. Яскравим підтвердженням тому стали підписані угоди з НОКами Китаю, Катару, Індонезії, а також іншими міжнародними партнерами – Дитячим Фондом (ООН) ЮНІСЕФ та Російським Міжнародним Олімпійським Університетом».

За словами Бубки, дуже важливо, щоб спорт займав належне місце в суспільному житті країні та був широко представлений у ЗМІ. «Завдяки співпраці із мас-медіа, запровадженню власних олімпійських телевізійних проектів, випуску нашого журналу «Олімпійська арена», розширенню кола інформаційних партнерів, просуванню олімпійських груп в соціальних мережах ми прагнемо, щоб країна знала своїх спортивних героїв і якомога більше молоді долучалось до олімпійського руху», - зазначив він.

Президент НОК відзначив, що новий олімпійський, 2014-й рік принесе нові випробування і нові яскраві перемоги.

НОК

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ФОТО. Лицо и эмоции Агуэро после сейва Лунина в серии пенальти с Ман Сити
Футбол | 18 апреля 2024, 19:37 0
ФОТО. Лицо и эмоции Агуэро после сейва Лунина в серии пенальти с Ман Сити

Украинский вратарь выиграл серию пенальти в матче с «Манчестер Сити»

Как это возможно? Вратарь получил две желтые, но продолжил матч еврокубка
Футбол | 18 апреля 2024, 22:54 6
Как это возможно? Вратарь получил две желтые, но продолжил матч еврокубка

Мартинес достал арбитра своими выходками, но выиграл серию пенальти

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
konstb333
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил