Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Олимпийские игры
| Обновлено 05 ноября 2013, 16:00
2776
21

Украина подаст заявку на проведение зимних ОИ-2022

Соответствующая декларация была подписана в рамках XXVIII Генеральной ассамблеи НОК Украины

| Обновлено 05 ноября 2013, 16:00
2776
21
Украина подаст заявку на проведение зимних ОИ-2022

У вівторок, 5 листопада, відбулося підписання Декларації про подачу заявки на проведення в Україні зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор-2022. Свої підписи під відповідними документами поставили голова Організаційного комітету з підготовки та супроводження заявки до МОК про здобуття права на проведення в 2022 році Зимових Оліміпійських та Паралімпійських ігор Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул, президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка та міський голова Львова Андрій Садовий. Історична подія відбулася в рамках XXVIII Генеральної асамблеї Національного олімпійського комітету України.

«Наша олімпійська заявка Львова на проведення Олімпіади-2022 базується на реальних потребах регіону. 46-мільйонна Україна потребує більше спортивної та туристичної інфраструктури в Карпатах. Наша спортсмени повинні тренуватися в Україні, а не за кордоном, як і українці, які захоплюються зимовим спортом», - заявив Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул.

Він додав, що заявка на Олімпіаду 2022 – це дещо більше, аніж просто нові спортивні об'єкти, дороги та готелі. «Львів-2022 залишить «загальнолюдську спадщину» у вигляді нових вмінь, унікального досвіду для атлетів, тренерів, журналістів та спортивних менеджерів», - резюмував голова Організаційного комітету з підготовки заявки до Міжнародного Олімпійського комітету на здобуття права на проведення Зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор в Україні в 2022 році.

«10 років тому я не міг собі уявити, що буду свідком участі України у змаганні за право прийняти Олімпійські ігри. Це є підтвердженням відродження українських спортивних традицій, відродження зимового спорту та олімпійського духу. Ми створюємо можливість для майбутніх поколінь українців приєднатися до Олімпійського руху і подарувати світу нових Олімпійських чемпіонів», - сказав президент НОК України Сергій Бубка.

Міський голова Львова Андрій Садовий переконаний, що із підготовкою заявки на Олімпіаду-2022 все більше людей закордоном дізнаються про туристичну унікальність міста Лева. «Львів знаходиться лише за 60 кілометрів від Європейського Союзу. Така близькість Об'єднаної Європи з нашим містом дозволить залучити мільйони іноземних інвестицій, які підуть на поліпшення туристичної та транспортної інфраструктури, будуть залучені в ІТ-індустрію. А це нові перспективи для стрімкого розвитку міста, це нові робочі місця і кошти у наш бюджет», - акцентував мер Львова.

Нагадаємо, що 16 жовтня Рада регіонів, 22 жовтня Львівська обласна рада, а 24 жовтня Львівська міська рада – офіційно проголосували за підтримку заявки України на проведення Зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор 2022 року.

Усі олімпійські урочистості відбуватимуться у новозбудованій Арені Львів, навколо якої буде розбудовано льодові комплекси, Олімпійське містечко та медіа центр. Змагання зі снігових видів спорту проводитимуться у Карпатах. Карпатські гори є найстарішими в Європі, знаходяться поблизу Львова та фактично у географічному центрі Європи. Таке зручне природне розташування стане конкурентною перевагою української заявки.

Довідково:

Після підписання Декларації про наміри подати заявку на проведення в Україні зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор-2022, 14 листопада офіційний лист-декларацію буде надіслано до МОК. У березні 2014 року до МОК буде подано заявковий файл і гарантійні листи від НОК та керівництва міста Львова. В липні 2014 року Виконавчий комітет МОК оприлюднить список міст-кандидатів. Місто, яке прийматиме 24-ті Зимові Олімпійські ігри, оберуть в липні 2015 року на засіданні МОК в Куала-Лумпурі (Малайзія).

НОК

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 21
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
uslan2705721
дешевые понты для приезжих! никто Украине (с Януковощем) не даст проводить олимпиаду, в 2004 г. была другая Украина и другой президент...
Dima_Mo
это будет как вСочи....скока бабла наворуют
I_LOVE_UKRAINE
Taker.ua, 05.11.2013 17:25
Проведение ОИ единственный шанс чтобы хоть что-то построили в Украине спортивное,спорт - это здоровье,это дети в спортивных секциях,а не с наркотой в гаражах
----------------------------------------------
Это говорит человек, который защищает тех, кто обворовывает собственный народ, кто крышует наркотрафик в Украине - постыдись!
Baltazar
Простите за повтор, подлагало.
Baltazar
Извините, но только один вопрос - на**я?? Грубый, но верный.
Baltazar
Извините, но только один вопрос - на**я?? Грубый
Taker.ua
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Taker.ua
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Taker.ua
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
EGOS
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
KAVUNKO
Идиоты...больше сказать нечего. Страна разваливается, а им Олимпиаду хочеться....Больниц настройте, зарплаты повысте....а не раворовывайте бюджет под предлогом Олимпиады...
S.N.EF
Нет слов. Одни эмоции.
krivbas1
Зачем это нужно, посмотрите на все страны мира кроме Нашей и России..это больше не кому не нужно, сначала поднимите экономику..в стране..начните строить жилье по всей стране ..как-то развивать свою нацию, а потом лезьте в эти ОИ-22 ! Разворовывают страну, живут за счёт всех.. влазят то в Европу то в Россию .. мало того что за кредит в 4млрд. отдавать им нужно.. и живут все не ахти безработица.. а им то Евробасскет в 2015, то ещё теперь ОИ. Нет слов.
TRASHER
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
raiska88
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
kostyanayanoga
Гораздо более богатые страны , такие как Австрия например , отказываются от проведения таких финансово затратных мероприятий для того , что бы не пострадало население этих стран. Только нашим на свое население начихать , главное получить бабки и честно их подеребанить , а потомки пусть со всякими валютными фондами пусть сами разбираются , тем более что у организаторов давно другое гражданство да и деньги трудом заработанные там же , за границей.