Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 05 ноября 2013, 11:52
5262
0

Рука, пенальти: Спортлидер+ упускает дома даже ничью + ВИДЕО

Сенсация в Хмельницком была близка, но не состоялась

| Обновлено 05 ноября 2013, 11:52
5262
0
Рука, пенальти: Спортлидер+ упускает дома даже ничью + ВИДЕО

У сьогоднішньому матчі усе зводилося до твердження «Бог любить трійцю» – трьох поспіль поразок зазнав «Спортлідер+», це був третій поспіль домашній матч подолян, до того ж, вони не могли розраховувати на трьох гравців: Віталій Атаманюк і Юрій Карбовський захворіли, а Максим Івонко зламав руку. У стані «Урагану» все було трохи оптимістичніше, принаймні Роман Кордоба повернувся з лазарету.

Хмельничани розпочинали з центра майданчика, але їхнє намагання організувати атаку одразу вилилося в перехоплення від Євгена Валенка і небезпечну контратаку«Урагану», що вже натякало на те, що господарям сьогодні буде непереливки. На 33-й секунді Павел Будняк на правому фланзі стягнув на себе двох гравців суперника і відкинув м’яч в центр на дугу, а далі Андрій Сімка вже знав що треба робити – 0:1.

Після такого «ураганного» старту гості трохи скинули оберти, але це не заважало їм цілковито панувати на паркеті. Панувати-то панували, а от по-справжньому небезпечних моментів справа доходила нечасто. Хіба що варто згадати швидку атаку на 8-й хвилині, коли Петро Шотурма перевів вектор атаки на ліву, куди увірвався Будняк, але програв свою мікродуель Максиму Лисенку.

Гра проходила за принципом «одні не хочуть, а інші не можуть». Господарі намагалися перехопити м’яч, а коли це вдавалося зробити, то били, проте ці удари ніяк не могли долетіти до воріт. На 9-й хвилині подолянам нарешті вдалося створити нагоду, щоб зрівняти рахунок, але Андрій Чуднов зліва з дуги не зміг переграти Романа Колтка.

Далі команди обмінялися кількома напівмоментами, і на 14-й хвилині гості мали подвоювати свою перевагу. Спочатку Шотурма вдруге вивів Будняка на побачення з воротарем, але поляк затягнув з ударом і воротар легко впорався з цією спробою. За мить Валенко з лівого флангу потужно пробив у самісіньку «дев’ятку», але Лисенко продемонстрував неабияку реакцію.

«Не забиваєш ти…» і далі за текстом. «Спортлідер+» реалізував чи не єдиний свій справжній момент. Вадим Іванов віддавав передачу, але м’яч зрикошетив від захисника, проте зрикошетив вдало і опинився в ногах Дмитра Мартинюка, а той зорієнтувався миттєво і віддав передачу в штрафний майданчик на Дмитра Калукова – 1:1.

Радість «лідерів» була недовгою. Павел Будняк з 13-ти метрів низом відправив м’яч у «шістку», забивши свій дебютний гол у цьому чемпіонаті. На останніх секундах «дракони» могли збільшити свою перевагу: Шотурма діагоналлю запустив Валенка зліва на ворота, але Лисенко був напоготові.

Другу половину обидві команди розпочали в атаках, але більше пощастило господарям. Дмитро Михайленко обіграв опонента, пройшов правим флангом і віддав на дальню стійку на Андрія Засенка.

«Ураган» мав що відповісти на це: удар Валенка з 7 метрів у стійку і неточний удар Сімки з трохи більшої відстані. Однак аргумент хмельничан виявився серйознішим. Лисенко рукою далеко вкинув м’яч на Володимира Сондака, а той розвернувся і пробив у дальній верхній кут – 3:2, і трибуни почали шаленіти.

В наступні хвилини команди продовжували обмінюватися гострими випадами, особливо тут виділявся порятунок Лисенка після удару Валенка з 8-ми метрів, а ближче до середини тайму подоляни змогли заспокоїти гру і перевести її в потрібне їм русло.

Важкі часи потребують важких рішень, тож за 5 хвилин до кінця матчу Будняк почав грати воротарем-ганялою. Прикарпатцям вистачило хвилини, щоб розкотати зайвого, і Сімка наче хижак випередив двох захисників господарів, переправивши з 2-х метрів м’яч у ворота після передачі нестримного Шотурми.

Надалі «Спортлідер+» вдало захищався, іноді застосовуючи пресинг і не дозволяючи гостям нормально вивести м’яч зі своєї половини майданчика. А закінчилося усе трагедією… На останній хвилині м’яч влучив чи то в груди, чи то в руку Фетьку, і арбітр вказав на позначку. Роніньо був безжальним – 3:4 за 54 секунди до кінця зустрічі. Заворотний одразу ж вийшов 5-м польовим, але на результат матчу це вже не вплинуло.

«Спортлідер+» знову довів, що у себе вдома є вкрай незручним суперником для «драконів». Приємним фактом для уболівальників господарів є і те, що сьогодні команда продемонструвала характер і бійцівські якості, тож є надія, що в подальшому гравці зможуть подолати ігрову кризу. Що ж до івано-франківці, то хоч вони і продемонстрували не надто впевнену гру, зате досягли поставленого результату, бо раніше все було навпаки.

Андрій ГУЛІЙ, Sport.ua

«Спортлидер+» (Хмельницкий) – «Ураган» (Ивано-Франковск) – 3:4 (1:2)

«Спортлидер+»: Максим Лысенко - Вадим Иванов, Дмитрий Калуков, Дмитрий Мартынюк, Алексей Фетько - Андрей Засенко, Андрей Чуднов, Владимир Сондак, Дмитрий Михайленко, Максим Коробка, Ярослав Заворотный
«Ураган»: Роман Колток - Павел Будняк, Петр Шотурма, Андрей Симка, Евгений Валенко - Максим Павлюк, Орест Боргун, Роман Киндратив, Роман Кордоба, Рониньо, Сергей Якунин, Тарас Королишин

Арбитры: Вячеслав Дараган (Киев), Игорь Овчинников (Симферополь)

 Дмитрий Калуков, 14, Андрей Засенко, 23, Владимир Сондак, 24 - Андрей Симка, 1, Павел Будняк, 16, Андрей Симка, 36, Рониньо, 40, с пенальтию
 Алексей Фетько, 40. - Рониньо, 35.

Удары (в створ): 14 (10) – 26 (15).

СПОРТЛИДЕР+ – УРАГАН. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

РЕЙТИНГ БОМБАРДИРОВ

Sport.ua

Видеообзор сайта www.sportlider.km.ua

События матча

40’
ГОЛ ! Гол с пенальти забил Рониньо(Ураган (И.-Франковск)), неотразимо пробив в угол ворот.
36’
ГОЛ ! Гол забил Андрей Симка(Ураган (И.-Франковск)). Гости раскатали пятого, и Симка с передачи Шотурмы отправил мяч в ворота из пределов штрафной.
24’
ГОЛ ! Гол забил Владимир Сондак(Спортлидер+ (Хмельницкий)). Сондак принял мяч на правом фланге и точно пробил в девятку.
23’
ГОЛ ! Гол забил Андрей Засенко(Спортлидер+ (Хмельницкий)). Михайленко пробежался по правому флангу, прострелил на Засенко, и тот отправил мяч в ворота.
16’
ГОЛ ! Гол забил Павел Будняк(Ураган (И.-Франковск)). Издали пробил Будняк, и мяч юркнул под левую штангу.
14’
ГОЛ ! Гол забил Дмитрий Калуков(Спортлидер+ (Хмельницкий)). После передачи Мартынюка Калуков пробил голкипера из пределов штрафной.
1’
ГОЛ ! Гол забил Андрей Симка(Ураган (И.-Франковск)).Ударом по центру с 7-ми метров поразил ворота Симка.
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Луческу может неожиданно вернуться в Динамо Киев. На какую должность?
Футбол | 07 мая 2024, 21:20 13
Луческу может неожиданно вернуться в Динамо Киев. На какую должность?

Мирча может занять должность генерального директора киевского клуба

«У нас реально есть проблемы». Тренер Жироны обеспокоен исходом игроков
Футбол | 07 мая 2024, 18:48 1
«У нас реально есть проблемы». Тренер Жироны обеспокоен исходом игроков

Мичел опасается, что команду покинет большое количество ведущих футболистов

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.