Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 02 ноября 2013, 19:36
903
0

Звезда обыгрывает Нефтяник

Один из лидеров чемпионата оступается в Кировограде

| Обновлено 02 ноября 2013, 19:36
903
0
Звезда обыгрывает Нефтяник

Безумовно, поєдинок у Кіровограді став центральним матчем туру – на стадіоні «Зірка» зустрічалися друга та шоста команда поточної першості. Матч обіцяв стати цікавим ще й тому, що «Нафтовик» не програвав до цієї гри у 8-ми турах поспіль, а «Зірка» за останні 7 офіційних ігор спромоглася поступитися всього 2 рази одному й тому же супернику – МФК «Миколаїв» (в грі кубку і чемпіонату). Ну і не можна не згадати матч 2-го туру в Охтирці, коли «Зірка» отримала болючі 0:4.

Стартові склади здивували, особливо у «Зірки». Нарешті з’явився після травми Роман Бочкур, тоді ж як Олексій Чичиков почав матч з лавочки запасних. На відміну від інших матчів, звітний поєдинок розпочався дуже обережно. «Зірка» не йшла масовано вперед, як це було у поєдинках з «Нивою» та «Миколаєвом». Ну а футболісти «Нафтовика» намагалися побудувати виважену гру в центрі поля. В першій десять хвилин матчу «Зірка» спромоглася лише на три штрафних у виконанні Андрія Мостового, але сказати, що вони несли якусь загрозу аж ніяк не можна, адже всі були або до рук голкіпера, або у ноги захисникам. А на 15-ій хвилині, як це останнім часом виходить у матчах за участю «Зірки», влетів диво-гол. Траєкторію польоту м’яча, який забив Сергій Артюх навіть важко описати. Але факт є фактом – гол у дев’ятку через руки Ширяєва, який хоч і стрибнув, але дотягнутися не зміг. 0:1 і тут відіграватися необхідно вже було кіровоградцям. Буквально через хвилину це міг зробити головою після подачі кутового Віталій Березовський, але не влучив у ворота.

Як і у матчі з «Миколаєвом», «Зірку» пропущений м’яч не знітив. Команда намагалася побудувати атакуючу гру через центр поля, що їй вже давно не вдавалося. А попереду сформувалася чітка пара Осадчий – Башлай, які вже в першому таймі декілька разів перетиналися у жорсткій боротьбі. До речі, в підсумку обидва отримали по жовтій картці.

Не можна було сказати, що в середині першого тайму «Нафтовик» виглядав командою, яка йде на другому місці і в останніх матчах впевнено грала проти своїх суперників. Фактично, удар, якого завдав Артюх, був єдиним ударом в площину воріт у виконанні «Нафтовика» в першому таймі.

«Зірка» поступово переводила гру до воріт «Нафтовика», але через значну кількість браку в центрі поля, до гостроти справа не доходила. На 37-ій хвилині матчу діагональ у напрямку Мостового могла закінчитися результативним ударом (знаючи силу удару Андрія), але той не зважився на удар, а вирішив зробити передачу в центр штрафного майданчику у напрямку Ярослава Галенка. В результаті, до удару в цьому моменті справа дійшла тільки у Бочкура, але той попав у захисника.

Наприкінці тайму «Нафтовик» вирішив підтримати реноме лідера і фаворита в цьому матчі, і в останні декілька хвилин провів велику і масовану атаку на ворота «Зірки», але окрім кутового нічого не заробив. А ось коли пішли компенсовані дві хвилини першого тайму, розгорнулися найцікавіші події першого тайму. Спочатку прохід Дмитра Антонюка лівим флангом закінчився його обвідним ударом по воротам Євгена Ширяєва, але м’яч пролетів повз ворота. Ну а потім пішла в атаку «Зірка» і за довгий час турніру нарешті забила (а не отримала!) м’яч у роздягальню. Прохід Дмитра Осадчого лівим флангом і передача до штрафного майданчику, де Ярослав Галенко впритул розстріляв голкіпера «Нафтовика» Максима Лавренюка.

Така несподівана кінцівка першого тайму не могла не вплинути на тактику команд на другий тайм. Перші хвилин 15 команди грали обережно, продовжуючи помилятися у простих ситуаціях. За великим рахунком, результат не влаштовував обидві команди. І першими вперед пішли гості. Вдало виглядала заміна з боку Євгена Яровенка, коли на поле вийшов Олександр Саванчук. Олександр активно увійшов у гру і відразу у Фатєєва на лівому фланзі захисту додалося роботи. В перші десять хвилин на полі Саванчук тричі створив небезпеку біля воріт «Зірки», але найбільш реальним моментом був удар Артюха у нижній кут воріт, коли Ширяєв ледве дотягнувся до м’яча.

Після цього сплеску активності настала черга «Зірки». Дмитра Осадчого сміливо можна записувати до співавторів другого голу. Саме на ньому захисники «Нафтовика» заробили штрафний удар. Але розіграш здивував навіть вболівальників: Іван Рудницький замість того, аби зробити навіс, несподівано відкинув м’яч під удар капітану команди Вадиму Родіні, і той потужним ударом увігнав його в кут воріт! 2:1.

Відразу на думку спало те, що кіровоградці давно вже не здобували «вольових» перемог, а ось «вольових» поразок можна нарахувати чимало (можна згадати і одну з останніх і найболючіших – МФК «Миколаїв» у Кубку України). Але до завершення матчу, як не дивно, «Нафтовик-Укрнафта» моментів, яких можна віднести до стовідсоткових, так і не створив, хоч в останній чверті матчу і володів значною територіальною перевагою. Єдиний момент у воріт «Зірки» виник на 86-ій хвилині, який закінчився ударом Бояринцева. А більше всього цей епізод запам’ятався травмою Олега Допілки, який, схоже, вимушений буде пропустити кінцівку осінньої частини чемпіонату.

Ну а вже в компенсований арбітром час кіровоградці мали дві чудові нагоди, щоб втретє порадувати своїх прихильників. Спочатку Антон Лисюк не дотягнувся до м’яча після багатоходової комбінації, а потім супермомент був у Осадчого. Після атаки гостей вибитий м’яч потрапив до Дмитра, який на швидкості втік від захисників з центра поля і виходив сам на сам з голкіпером. Але сил на завершальний удар у Дмитра не вистачило.

Таким чином, «Зірка» залишається на 6-ій сходинці в турнірній таблиці і скорочує відставання від лідерів. А попереду команду чекає аутсайдер змагань – «Динамо-2».

ФК Звезда


«Зірка» - «Нафтовик» - 2:1
«Зірка»: 1. Ширяєв Євген, 2. Допілка Олег (21. Загальський Ігор, 89), 4. Мостовий Андрій, 5. Бочкур Роман (7. Рудницький Іван, 65), 8. Родіна Вадим (к/к), 11. Галенко Ярослав (10. Силантьєв Ігор, 80), 16. Гонщик Вадим (9. Лисюк Антон, 59), 18. Бурдіян Андрій, 20. Фатєєв Дмитро, 23. Березовський Віталій, 66. Осадчий Дмитро.
«Нафтовик-Укрнафта»: 31. Лавренюк Максим, 4. Бояринцев Леонід (к/к), 30. Васільєв Денис, 11. Антонюк Дмитро, 25. Світличний Роман, 20. Башлай Дмитро, 15. Павелько Олексій, 23. Зайчук Владислав (22. Разуваєв Олексій, 83), 32. Левига Руслан (7. Саванчук Олександр, 60), 19. Артюх Сергій (9. Прокопченко Віталій, 68), 16. Радіонов Євген (8. Яровенко Олександр, 65).
Голи: 0:1, Артюх Сергій (15), 1:1, Галенко Ярослав (45+2), 2:1, Родіна Вадим (71).
Попередження: Антонюк Дмитро (67), Бояринцев Леоінд (70), Осадчий Дмитро (77), Башлай Дмитро (80), Васільєв Денис (90+4).

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.