Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Премьер лига
| Обновлено 30 октября 2013, 19:51
14193
141

Карпаты поддержали претензии Днепра к Металлисту

Львовский клуб считает, что харьковчане систематически нарушают регламент УПЛ

| Обновлено 30 октября 2013, 19:51
14193
141

...30 квітня 2011 року. Після матчу 27-го туру Чемпіонату України з футболу серед команд Прем’єр-Ліги «Металіст» – «Карпати» на підставі порушення командою «Металіст» положень Регламенту, де йдеться про одночасне перебування на футбольному полі легіонерів у складі команд (у тому випадку – Дішленковіча та Едмара), львівський клуб подав протест та зажадав винесення законного рішення у відповідності до вимог положень Регламенту, а саме – зарахування технічної поразки харківському клубу (0:3).

Вимоги «Карпат» тоді, як відомо, були відхилені дисциплінарними органами Прем’єр-Ліги та ФФУ – здається, шановні автори деяких регламентних статей часом самі не розуміють, що пишуть, а згодом займаються просто еквілібристичними маніпуляціями, щоб переконати усіх, що написано не те, що написано, а те, що думав, що написав. ФК «Металіст» же, тим часом, маючи широкі плечі у високих кабінетах, продовжував систематично ігнорувати відповідну регламентну норму.

... 16 жовтня 2013 року. ФК «Дніпро» звернувся до Президента ФФУ Анатолія Конькова, де також поставив під сумнів статус Володимира Дишленковича як футболіста-нелегіонера (цитуємо):

«У відповідності до пункту 25 статті 13 Регламенту сезону 2013/2014, футболіст перестає вважатися футболістом-легіонером за наявності та в сукупності таких обставин:

1. Отримання громадянства України на підставах, визначених чинним законодавством;
2. Наявності права виступу за одну із національних збірних команд України.

Таким чином, футболіст Володимир Дишленкович, який в минулому зіграв декілька матчів за національну збірну Сербії, не має права виступати за національну збірну України, як це передбачено пунктом 5.2 положень, що регулюють застосування Уставу ФІФА (редакція від 31 травня 2013 року).»

На підставі викладеного ФК «Дніпро» просить ФФУ, зокрема:
перевірити всі 12 матчів команди «Металіст», що були зіграні у сезоні 2013/2014 рр. на предмет кількості футболістів-легіонерів та українських гравців, які перебували на полі;
постановити, що в кожній з 12-ти ігор команди «Металіст» в сезоні 2013/2014 рр., Володимир Дишленкович перебував на полі як зайвий футболіст-легіонер;
постановити, що в кожній з 12-ти ігор ФК «Металіст» в сезоні 2013/2014 рр. в складі команди одночасно знаходились на полі 8 футболістів-легіонерів замість 7-ми;
зарахувати, як наслідок, ФК «Металіст» у 12-ти матчах сезону 2013/2014 рр. технічні поразки;
негайно внести зміни в турнірну таблицю чемпіонату сезону 2013/2014 рр. з відрахуванням всіх очок, що були набрані командою «Металіст» в зазначеному сезоні.»

ФК «Карпати» переконаний, що вимоги ФК «Дніпро» до ФФУ мають вповні реальну правову основу, також і в розрізі суті та мети існування ліміту на футболістів легіонерів у всеукраїнських змаганнях з футболу та проектування положень Регламенту змагань на норми Статуту ФІФА, що регулюють можливості виступів футболістів за Національні команди. Ми вважаємо регулярні та, що найгірше, свідомі виклики нормі Регламенту з боку ФК «Металіст» такими, що потребують негайної реакції з боку органів футбольного правосуддя України та/або відповідних європейських інстанцій. Не випадково у останньому суботньому матчі Чемпіонату України «Металіст» - «Карпати» 26 жовтня у стартовому складі господарів була звична конфігурація – лише троє гравців, що мають право виступів за Національну команду України, і восьмеро – без такого права.

Водночас учора, 29 жовтня, ФК «Карпати» як і інші клуби українського елітного дивізіону отримав ось такого прецікавого листа-опитувальника від Прем`єр-ліги (скан-копія листа – нижче)




А чим же цей лист прецікавий, запитаєте? Ніби – і формулювання пропонуються чіткі і правильні, і Дішленковіч за ними – куди вже безсумнівніший легіонер, та ще й плебісцитом демократично це слід затвердити. А просто за красивим фасадом знову «стирчать вуха» якогось вправного маніпулятора. Не кажемо навіть про те, що пропозицією, висловленою у п.2 листа («...починаючи з 16-го туру чемпіонату України з футболу сезону 2013/2014 рр.), Прем`єр-ліга намагається змінювати прийняті правила вже по ходу змагань, що неприпустимо для цивілізованих змагань. Суть каламутної комбінації по легалізації дій «Металіста» полягає у тому, що – ось, «...починаючи з 16-го туру чемпіонату України з футболу сезону 2013/2014 рр.» маємо правильні формулювання, значить, попередні були неправильні, а отже «Металіст» нічого не порушував. Аналізу попередніх норм і розгляду по суті звернення ФК «Дніпро» уже не потрібно. На одному специфічному жаргоні це називається – «заметано».

Дивно тільки, що Прем’єр-ліга застосовує методи діяльності носіїв цього специфічного жаргону. Адже для нагальних змін до Регламенту вже і негайно по ходу сезону немає жодної об’єктивної потреби. Є лише звернення ФК «Дніпро» до ФФУ і порушена у ньому проблема щодо подій, котрі уже сталися. Остаточне правове рішення на підставі розгляду цього звернення по суті дає безальтернативний рецепт, як нам дожити до кінця сезону за формулювань чинного Регламенту. А хапливі «зміни», «плебісцити» та інший достойний антураж відображають лише чиюсь непересічну тривогу за результати розгляду.

ФК «Карпати» категорично відмовляється брати участь у цьому «опитуванні», що має на меті прибрати бруд і в такий примітивний спосіб заднім числом виправдати дії ФК «Металіст». В інакшому випадку, як би сюрреалістично це не звучало, ми можемо прийти до того, що завтра футболістам «обраного» клубу Регламентом буде дозволено 85 хвилин грати ногами, а 5 хвилин останніх, за потреби, ще й руками. Але – до «16 туру», коли плебісцитом будуть прийняті нові «правильні» статті. Закон – один для всіх, і якщо хтось його порушив, то повинен за це понести покарання.

Федерацію футболу України ФК «Карпати» просить якомога швидше, відкрито і прозоро розглянути звернення від ФК «Дніпро» по суті, ухвалити рішення, яким би воно не було, і запровадити зміни у Регламенті змагань з початку наступного сезону, а не по ходу гри, як це нині пропонується Прем`єр-лігою.

Ми віримо у те, що кон’юнктура, яке б потужне лобі вона не мала, не здатна перемогти здоровий глузд, справедливість та закон.


Інформаційний центр ФК «Карпати»Листом від 30 квітня 2011 року ФК «Карпати» повідомив Дирекцію ОПФКУ «Прем’єр-Ліга» про подачу протесту на матч 27-го туру Чемпіонату України з футболу серед команд «Прем’єр-Ліги» «Металіст» Харків – «Карпати» Львів, який відбувся 30 квітня 2011 року у Харкові, на підставі порушення командою «Металіст» пп.20 та 21 Статті 13 Регламенту Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів ОПФКУ «Прем’єр-Ліга», що регламентує одночасне перебування на футбольному полі легіонерів у складі команд.

Починаючи з 46 хвилини, а саме після заміни Олійника на Крістальдо склад команди «Металіст» став таким: Дішленкович, Папа, Березовчук, Обрадовіч, Вільягра, Девіч, Едмар, Валяєв, Крістальдо, Хав’єр, Тайсон. З цих 11 футболістів 6 (шість) – Папа, Обрадовіч, Вільягра, Крістальдо, Хав’єр та Тайсон не є громадянами України.

Окрім того, згідно п.21 Статті 13 Регламенту, «обмеження, передбачені пп.10,11,20 цієї статті не поширюються на футболістів, котрі розпочинали участь у змаганнях з футболу серед професіональних клубів України в якості футболістів-легіонерів, якщо в подальшому вони набули у встановленому чинним законодавством порядку громадянства України, відповідають вимогам статті 17 Статуту ФІФА та брали участь принаймні в 30% офіційних і/або товариських матчів у складі Національної збірної команди України».

Таким чином, обмеження на одночасне перебування на полі футболістів-легіонерів стосуються також ще двох футболістів - Дішленковича та Едмара, - котрі на сьогодні є громадянами України, але розпочинали участь у змаганнях з футболу серед професіональних клубів України в якості футболістів-легіонерів та з моменту набуття ними громадянства України не брали участі в жодному офіційному чи товариському матчі Національної збірної команди України, на відміну від того ж Девіча, котрий, отримавши громадянство України, зіграв за Національну збірну понад 30% матчів у її складі. Відповідно, з 46 хвилини і до кінця матчу (на 70-й хв. футболіста-легіонера Обрадовіча замінив футболіст-легіонер Ткачов) на полі у складі команди «Металіст» одночасно перебували 8 футболістів, на яких поширюються обмеження, встановлені п.20 Статті 13 Регламенту, що дає підстави до застосування п.10 Статті 13 Регламенту, а саме «зарахування технічної поразки (0:3)».

ФК «Карпати» очікує на розгляд протесту та винесення законного рішення у відповідності до вимог положень Регламенту.

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Где смотреть онлайн матч чемпионата Украины Минай – Динамо
Футбол | 17 апреля 2024, 07:38 1
Где смотреть онлайн матч чемпионата Украины Минай – Динамо

Смотрите 17 апреля в 15:30 перенесенный матч 16-го тура УПЛ

Манчестер Сити – Реал. Прогноз и анонс на матч Лиги чемпионов
Футбол | 17 апреля 2024, 20:00 16
Манчестер Сити – Реал. Прогноз и анонс на матч Лиги чемпионов

Есть ли потолок у ажиотажа вокруг этого противостояния?

Комментарии 141
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
val173
Шавка начала тявкать... ну как без них)))
conquistador
"ФК «Металіст» же, тим часом, маючи широкі плечі у високих кабінетах, продовжував систематично ігнорувати відповідну регламентну норму."
...................................
nadogollll
Dnipro1, 31.10.2013 14:075
В украинском чемпионате ХОЧУ видеть УКРАИНЦЕВ!!!
Так покажите пример всему украинскому футболу и откажитесь от услуг своих лигионеров и тренера. Тогда мы посмотрим на что будет претендовать честная п-рдь
kwancta
А Карпати з Дніпром нехай доказують свої амбіції на футбольному полі, а не шукають винних в кабінетах.
makas11
конст а у нас нетолько мх за уши тянут))) но и харьковских "болельщиков"
makas11
леме. украинские болельщики страдают что невидят новых блохиных шевченко протасовых литовченко. страдают молодые украинские футболисты чьи зарплаты попадают в карман харьковским "гастробайтерам" а от неукраинской команды из города харькова попавшейся на взятках и опозорившей украину Наше государство и футбол непострадает никак.
makas11
днепр "попался" на лимите когда травмы играя за СБУ получили коноплянка манзюк ротань и кравченко)))) ты бы хоть в теме разбирался. с зарей стоял вопрос о том кого вообще выпускать. к тому же Днепр нарушив регламент понес наказание. теперь очередь металлиста 12 раз нарушил 12 поражений -получите и распишитесь.если нет ...то любые разговоры о протаскивании МХ за уши обретут статус фактов. а команда неуважающая регламент может вымитаться вон с чукра .чище будет.
aequitas_here
Как может команда которая сама попалась на лимите еще что-то говорить про украинскую команду!!!!??? Там в днепре что тотальная нехватка мозгов???
aequitas_here
ДНЕПРО ГАВКАЕТ А КАРПАТЫ - тявкают!!! а караван идет
makas11
леме. если Мх снимется с чемпионата за 12 технарей никто переживать небудет. чемодан вокзал россия. эта команда для украины ничего несделала.ниодного сборника невиспитала основы ниодного воспитанника их такназываемой академии непрославляют украину.нафиг они кому нада? пусть или уматывают и на сайте станет чище и в чукре буду играть и набираться опыта украинцы.
makas11
Днипро 1 . а я хочу чтоб игроки команды гастробайтер перед своими болельщиками спели гимн Украины)))вот посмеемся)))
alex19522103
Предлагаю друзьям-склочникам Днепру и Карпатам запустить информацию, что они несколько лет сливали матчи Металлисту (Карпаты это умеют) и все. Будет радости полные штаны. Неужели это приятно получать победы и очки после кляуз? Да это унижение самих себя. Если бы Дышленкович не имел права считаться Украинцем, ФФУ обязана была уведомить Металлист после первого нарушения, а не ждать, пока Карпаты обосруться в личных встречах, а Днепр не смог обеспечить свет или не захотел. А они сейчас губы раскатали, мол снимут очки. Учитывая нравы нашей ФФУ, это реально.
Dnipro1
В украинском чемпионате ХОЧУ видеть УКРАИНЦЕВ!!!
Bajbak
хоть и болею за Днепр, не поддерживаю. хочется нового чемпиона, хай это будет даже Металлист. а так, если с харьков еще и очки снимут, то в этом сезоне у ШД на одного конкурента станет меньше.
Давайте жить друг другу потакая!!! ))
leme
Все эти склоки приведут к развалу ЧУ. Потом увидим кому это было нужно. Только уже будет поздно и пострадает украинский футбол и простые болельщики.
kolezey2
я бы на месте руководителей Метала взял и простимулировал кого то из бывших игроков Карпат тех на чьи контракты насрали и заставляли соглашаться на худшие условия,чтобы обратились в Лозанну,что бы они тогда запели ,с волками жить по волчьи выть
kolezey2
о,новая фишка !уже и Эдмар легионер,В Лозанну пусть сборную дисквалифицируют,блин ну вообще без мозгов!
valenok2
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
korsar_kharkov
видать за проигрышь от Днепра нормуль бабок Кальпаты получили,ишь как заговорили
korsar_kharkov
сброд дал..ёбов из ДД и Карпат так обосрал.сь что уже и не знают чтоб такое придумать,а мы все знаем про клуб без света и клуб берущий взятки,говонори гуцульськи одним словом