Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Еврокубки
| Обновлено 29 октября 2013, 23:43
1059
0

Віталій ОСІПОВ: «Ми налаштовані тільки на перемогу»

Головний тренер «Кримсоди» про першу гру в Іспанії і про підготовку до матчу-відповіді

| Обновлено 29 октября 2013, 23:43
1059
0
Віталій ОСІПОВ: «Ми налаштовані тільки на перемогу»

Нагадаємо, що в першому поєдинку 1/16 фіналу Кубку ЄКВ волейболісти красноперекопської «Кримсоди» поступились іспанському клубу «Теруель» з рахунком 0:3 (27:29, 16:25, 24:26).

- Звісно, результатом цієї зустрічі я не можу бути задоволений, - говорить наставник кримчан Віталій Осіпов. - Але ми змогли показати досить реальний супротив в двох партіях, хоча від суперника, чесно кажучи, очікував більшого. Були непогані шанси на перемогу в партіях, але не вистачило досвіду міжнародних ігор. Ми не можемо похвалитися таким набором гравців, як у «Теруеля», але я дуже радий за хлопців, які в цьому матчі були достатньо конкурентоспроможними. Недолік досвіду бачу в тому, що в окремих епізодах не вистачало віри те, що ти можеш перемогти будь-якого суперника.
А взагалі-то, я не вважаю, «Теруель» нездоланним бар’єром, а більш справедливим рахунком першого матчу був би 1:3. Цей матч, незважаючи на програш, приніс нам дуже велику користь, волейболісти, вважаю, зросли на дві голови.

- За рахунок чого «Кримсоді» вдавалося демонструвати рівну гру із суперником упродовж двох партій, а в третій навіть лідирувати?
- У хлопців була досить велика мотивація, яку вдалося викликати під час підготовки до матчу. Мотивація довести, що вони не слабше суперника, нехай він і більш титулований, і більш досвідчений. Тож мені вдалося викликати таку реакцію у команди, і тому в двох партіях ми зуміли чинити гідний опір. Ігрові компоненти, це перш за все, ризикована подача, навіть з великої вірогідністю помилок. Дуже важко грати з такими командами, якщо не ускладнити їм прийом. Тож подавати ризиковано – це була першочергова задача, яка була поставлена перед командою. І ця задача була виконана, хоча було чимало втрат під час матчу.

- Як оціните шанси «Кримсоди» на прохід суперника?
- Після першої гри підопічні повірили в себе і прекрасно розуміють, що, якщо вони дали бій супернику на його майданчику, то й вдома у нас є певні шанси на перемогу. Відзначу, що і в Теруелі ми відчували безпосередню підтримку українських вболівальників – представників нашої діаспори в Іспанії.

- В чому бачити шанс «Кримсоди» у другому матчі, який відбудеться в Запоріжжі?
- Суперник в першому матчі не запропонував нічого такого, чого б не очікували, але завдяки досвіду зробив меншу кількість власних помилок. В грі приблизно рівних суперників це грає вирішальну роль. Але, повторюсь, перший матч додав нам впевненості у своїх силах, і це буде нашім козирем. Коли ми наздогнали суперника в першій, а потім і в третій партії, це було зроблено завдяки всьому колективу, не тільки стартовому склади, адже волейболісти, які виходили на майданчик, підсилювали гру. А це дуже велика справа.

- До речі, хто виходив на майданчик?
- У старті вийшли Дмитрієв, Жуматій, Бєспалов, Добриця, Шоркін та Мірошниченко. В якості ліберо грав Попов, а на заміну виходили Приходько, який брав участь в захисних діях, Коваліков та Бондарь. Не берусь прогнозувати другий матч, але безсумнівно, хлопці гратимуть набагато впевненіше, ніж у першому матчі. Гравці налаштовані тільки на перемогу – і в самому матчі, і в «золотому сеті», щоб вийти у наступний раунд. Хоча, слід визнати, досвід залишиться на боці суперника. Додам, що ми дуже розраховуємо на підтримку вболівальників, адже все ж таки представляємо Україну на міжнародній арені, до того ж Запоріжжя – це волейбольне місто, а матчі такого рівня завжди залучують публіку.

30 жовтня. 18.00. Запоріжжя.
«Кримсода» - «Теруель». СК «ЗАС»

За матеріалами прес-служби ФВУ

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.