Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 26 октября 2013, 23:44
5298
4

Енакиевец одержал победу в Ивано-Франковске + ВИДЕО

«Ураган» с минимальным счетом уступил на своей площадке

| Обновлено 26 октября 2013, 23:44
5298
4
Енакиевец одержал победу в Ивано-Франковске + ВИДЕО

«Ураган» не дуже вдало стартував, тож перемога над лідером цьогорічної першості, яким є «Єнакієвець», мала стати чудовим стимулом для господарів. До того ж, після нічиєї лідера у минулому турі, «дракони» своєю перемогою змогли б до нього наблизитися. А ось у гостей це був останній матч перед стартом у Кубку Єрьоменка, а, отже, шанс провести генеральну репетицію перед відповідальним стартом у престижному турнірі.  

Господарі на 2-й хвилині організували шикарну триходівку – швидко і в дотик. У завершальній стадії Євген Валенко віддав справа в центр на Андрія Сімку, а той з 8-ми метрів пробив у поперечину, хоча Євген активно жестикулював, мовляв треба було повернути м’яч, а він би вже забив у порожні ворота. Гості на це відповіли голом. Олександр Хурсов з 9-ти метрів пробив, Роман Кіндратів постелився у підкаті і м’яч зрикошетив від його ноги. Кирило Ципун встиг зреагувати, але м’яч від його руки полетів у «дев’ятку».

Після цього «Єнакієвець» пішов у глухий захист, але іноді й він давав збій. На 6-й хвилині Тарас Королишин ледь не забив найкрасивіший м’яч першого кола. Він пробіг півполя, обігравши на шляху двох захисників, причому Валерію Замятіну прокинув м’яч між ніг, але, вийшовши віч-на-віч з Сагайдаченком, пробив над поперечиною. Роніньо і Валенко постійно тримали в напрузі Олексія Сагайдаченка, а Сімка з передачі Павла Будняка намагався повторити свій другий гол у ворота збірної Угорщини, але цього разу не влучив у ворота.

А ось представники Донбасу спокійно дочекалися свого шансу, причому нічого особливого їм для цього вигадувати не довелося. Артем Рось з ауту зробив передачу у штрафний майданчик, а Хурсов з-під Валенка з 4-х метрів спокійно оформив дубль.

Другий забитий гол малюнок гри не змінив і господарі продовжили атакувати, а гості не особливо-то й розмірковували про походи в атаку, щоправда в обороні заграли впевненіше. «Дракони» вдалися до дальніх ударів Кіндратіва і Королишина, але Сагайдаченко сьогодні діяв безпомилково.

За 5-ть хвилин до кінця тайму гості все ж таки пропустили розіграш господарів і Сергій Якунін вискочив сам на сам, але програв дуель воротарю. А вже за мить Королишин перехопив м’яч, який відлетів від Тіагу  і з 8-ми метрів пробив повз. Олег Солодовник від гріха подалі взяв тайм-аут і саме після нього єнакієвські бразильці могли поховати надії івано-франківців на позитивний результат. Двічі спрацювала зв’язка Вассура-Кайо Жуніор, але в обох випадках на заваді ставала стійка.

«Дракони» на це відповіли двома моментами-близнюками, але Королишин і Валенко з дуги просто по центру пробивали в дотик лівою повз ворота. А гол «в роздягальню» явно дозволив би йти господарям на перерву у кращому гуморі.

На другу половину зустрічі місце у воротах «Урагану» зайняв Роман Колток, але найімовірніше, що це пов’язано з пошкодженням, якого зазнав Ципун після стику з Артемом Росем.

На початку тайму гра проходила рівно, але варто було «драконам» увімкнути швидкості як гості «попливли» і кожна атака їхніх воріт закінчувалася небезпечним ударом. Найнебзепечнішим був удар Роніньо з 6-ти метрів, але Віталій Нестерук вчасно нагодився на шляху удару і від нього м’яч влучив у стійку. Щоправда, це лише відтермінувало неминуче. Накидання з кутового Орест Боргун завершив ударом з лівої з льоту, забивши таким чином свій дебютний гол у футболці основної команди.

Після забитого голу температура паркету на половині поля «Єнакієвця» досягнула температури кипіння і останньою краплею для Олега Солодовника став вихід Боргуна на ворота лівим флангом, після якого він і взяв тайм-аут. А залишалося ж ще більше половини тайму!

Олегу Петровичу вдалося достукатися до своїх гравців і після тайм-ауту Вассура потурбував поперечину. Хоч «Ураган» і продовжував тиснути, напруга не спадала, проте моменти виникали значно рідше, ніж до того. Ближче до кінця матчу бразильські легіонери «Єнакієвця» вже просто намагалися вбити час.

За дві хвилини до кінця Будняк замінив Колтка і це могло принести нічию на останніх секундах. Спочатку м’яч після рикошету влучив у руку Замятіну, але арбітри вирішили не ставити пенальті, а перед самим фінальним свистком м’яч встиг поцілувати стійку воріт Сагайдаченка.

Матч повністю виправдав статус центрального, про що свідчать і 5 жовтих карток. Олег Солодовник отримав немало їжі для роздумів перед матчем з «Сінарою», а ось підопічним Сергія Гупаленка схоже варто піти у церкву, бо забиті голи чомусь даються команді дуже важко. Приємно відзначити і те, що одними з найкращих у цьому матчі були Тарас Королишин і Орест Боргун, яким вже варто завойовувати стабільне місце в основі.

Андрій ГУЛІЙ

«Ураган» (Ивано-Франковск) - «Енакиевец» (Енакиево) - 1:2 (0:2)

«Ураган»: Кирилл Ципун (Роман Колток,21) - Андрей Симка, Евгений Валенко, Павел Будняк, Петр Шотурма - Сергей Якунин, Рониньо, Тарас Королишин, Роман Киндратив - Максим Павлюк, Роман Кордоба, Орест Боргун
«Енакиевец»: Алексей Сагайдаченко - Виталий Скорый, Кайо Жуниор, Вассура, Тиагу - Александр Хурсов, Артем Рось, Валерий Замятин, Виталий Нестерук - Ромарио, Станислав Филатов

Орест Боргун, 28 - Александр Хурсов, 5, 12

Андрей Симка, 25. - Тиагу, 3. Артем Рось, 12. Валерий Замятин, 34. Ромарио, 40.

Арбитры: Олег Иванов (Днепропетровск), Алексей Банасько (Фастов)

Удары (в створ): 31 (12) - 13 (6)

УРАГАН - ЕНАКИЕВЕЦ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

РЕЙТИНГ БОМБАРДИРОВ


Sport.ua

События матча

28’
ГОЛ ! После передачи с углового Орест Боргун(Ураган (И.-Франковск)) слева метров с 10-ти с лета точно пробил в дальний угол.
12’
ГОЛ ! После передачи Рося Александр Хурсов(Енакиевец (Енакиево)) метров с 2-х переправил мяч в сетку.
5’
ГОЛ ! Александр Хурсов(Енакиевец (Енакиево)) справа пробил сильно в ближний угол.
Александр Тишура
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 4
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
ALTA12
Почему судьев не наказывают красными карточками?
vadek81
НЕ везе щось Урагану з тими руками.
Dredd
суддя крім того, що лисий, так ще й сліпий!
гнида, тупо одним епізодом вбив гру!
combomko
Судья не дав пеналь в ворота енакіевца на останній хвилині, тому і виграли!