Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1224
0

Карпати знову залишилися без стадіону

Мерія не віддала «Карпатам» в оренду стадіон «Україна». У повітрі знову аромат «зелено-білої» революції

Депутатам львівської міської ради начхати на «Угоду про довготермінову оренду стадіону «Україна» ФК «Карпатам». Під час сьогоднішньої сесії лише 33 депутати з 74-х проголосували за затвердження договору, що його було підписано під час „зелено-білої” революції.

Питання „Про затвердження попереднього договору, укладеного між Львівської міською радою та ТзОВ „Клуб професійного футболу „Карпати” мало розглядатися ще зранку, проте депутати вирішили відкласти його на післяобідній час. За припущенням керівника юридичного відділу Гелени Пайонкевич, яка займалася цим питанням, депутати повинні були проголосувати „за”. Так само вважав і директор ЛКП „Спортресурс” Остап Блищак.

Проте після закінчення перерви депутати дуже неохоче заходили в залу. З першого разу голосування провести не вдалося, оскільки депутатські місця були напівпорожніми. Міський голова Андрій Садовий запропонував повторити голосування. Мабуть, мер цього не бачив, але депутати не вважали за потрібне його слухати. Кілька депутатів безцеремонно покинули залу і вийшли у коридор. Нарешті, меру вдалося змусити міських обранців провести повторне голосування, перед тим кілька разів наголосивши, що клуб потрібно підтримати. Депутати ніби й не чули, що говорив мер. Почалося голосування. Задні ряди особливого інтересу до нього не виявили і продовжували спілкуватися між собою на не зовсім робочі теми. Коли ж добігали останні секунди голосування чимало депутатів ліниво натиснули кнопки... Усі подивилися на великий екран. „За” проголосувало лише 33 депутати. У залі було 76... „На жаль, депутати не вважають за необхідне підтримати футбольний клуб. Хоча я особисто виступаю за те, аби надати „Карпатам” стадіон в оренду” – сказав мер.

Генерального директора ФК „Карпати” Олександра Єфремова рішення депутатів шокувало: „Мені важко повірити у те, що сталося. Я не розумію, що саме депутатам заважало прийняти позитивне рішення. Це ж на нас лягала б відповідальність, це ж клуб за власний кошт мав би привести стадіон до вимог ПФЛ! Можливо, неприйняття рішення про оренду стадіону стало наслідком підкилимних політичних ігрищ у міськраді між фракціями. Нам нічого не залишається, як готувати нове подання до наступної сесії. Також ми поставимо до відома усіх членів погоджувальної ради, чиї підписи стоять під протоколом” – зазначив Олександр Єфремов.

Ситуацію прокоментував і голова постійної комісії молодіжної політики, спорту та оздоровлення Львівської міської ради Юрій Кардашевський: „Роз’яснювальної роботи серед депутатського корпусу, наскільки я розумію, практично не проводилось. Питання розглядала лише комісія із законності цієї угоди. І врешті ніхто не захотів вникати в її зміст. Дуже шкода, що не було обговорення перед винесенням питання на голосування, і що питання поставили на голосування відразу після обідньої перерви, коли ще у залі не було усіх депутатів. Що ж, тепер потрібно збирати голів комісій, голів фракцій, обговорювати і пояснювати їм для чого ця угода потрібна. Якщо футбольний клуб і міський голова проведуть належну роботу, то, думаю, на наступній сесії за дане питання можуть проголосувати позитивно”.

Як зауважив міський голова Львова Андрій Садовий, «згідно із законом при повторному голосуванні «Угоди про довготермінову оренду стадіону «Україна» ФК «Карпатам» потрібно буде уже набрати 75% голосів міських депутатів».

Львівська міськрада доволі часто давала обіцянки, а потім їх не виконувала. Згадаймо хоча б історію з гарантійним листом у Федерацію футболу України, коли міські чиновники у конкретний термін обіцяли встановити підігрів поля на стадіоні „Україна”, але так цього і не зробили.

Що ж, як бачимо, у морозному львівському повітрі незабаром знову може з’явитися аромат „зелено-білої” революції. Адже саме вболівальники за задумом учасників погоджувальної ради мали контролювати процес передання стадіону „Україна” в оренду „Карпатам”. І саме вболівальники вкотре виявились ошуканими...

P.S. Домовленість про ухвалення «Угоди про довготермінову оренду стадіону «Україна» між Львівською міською радою та футбольним клубом «Карпати» була досягнута 20 листопада між клубом та міською владою за посередництва президента ПФЛ Равіля Сафіуліна, екс-міністра з питань молоді та спорту Юрія Павленка та голови профільного комітету Верховної Ради Миколи Томенка.

Якщо угода так і не буде найближчим часом прийнята, не виключено, що "Карпати" не встигнуть підготувати газон до матчів чемпіонату України з футболу і ПФЛ може зняти команду зі змагань.

Офсайт ФК "Карпати"

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Матвей и его команда. Что нужно знать о сборной Украины, вышедшей на Евро
Футбол | 28 марта 2024, 13:58 4
Матвей и его команда. Что нужно знать о сборной Украины, вышедшей на Евро

Блогер Sport.ua Сергей Тищенко рассказывает о сборной Украины U-19

Хацкевич рассказал, стоит ли вызывать Ярмоленко на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 13:06 7
Хацкевич рассказал, стоит ли вызывать Ярмоленко на Евро-2024

Бывший главный тренер «Динамо» считает, что опыт Андрея всегда пригодится Украине

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.