Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
5408
2

Волынь обратилась к ФФУ и УПЛ

Команда Виталия Кварцяного просит решить конфликт с местной Федерацией

Волынь обратилась к ФФУ и УПЛ

Після матчу «Волині» із «Говерлою» головний тренер лучан Віталій Кварцяний на прес-конференції згадав про незрозумілу ситуацію із реєстрацією клубу як колективного члена Федерації футболу Волині. «Це, звісно, не сприяє нормальній діяльності команди, тренувальному процесу», - відзначив тоді Віталій Володимирович.

Справді, уже неодноразово Голова Федерації футболу Волині Василь Столяр піддавав сумніву питання про легітимний статус колективного членства Клубу у складі регіональної федерації. ФК «Волинь» регулярно отримує листи за підписом Василя Столяра про те, що клуб «не являється колективним членом ФФВ», а відтак не може делегувати своїх представників на чергову звітно-виборну конференцію, яка відбудеться 14 листопада 2013 року.

Конфлікт стосовно статусу членства ФК «Волинь» у ФФВ став темою окремого листа, якого 21 жовтня Футбольний клуб «Волинь спрямував до Президента Федерації футболу України та Анатолія Конькова та Президента Прем’єр-ліги Віталія Данілова.

Ситуація, за якої професійний футбольний клуб «Волинь», багаторічний учасник чемпіонатів України, просто перестане існувати називається у листі абсурдною. Згідно із нормами Регламенту з атестації футбольних клубів і Статуту «Прем’єр-ліги» лише колективні члени регіональних федерацій, мають право приймати участь у Всеукраїнських змаганнях по футболу.

«Позиція Столяра йде всупереч рішенням Федерації футболу України, адже вона щорічно видає відповідним клубам Атестат на право участі у змаганнях. Один із критеріїв проходження процедури атестації - це підтвердження перебування у складі регіональної футбольної федерації того чи іншого клубу», - йдеться у листі на адресу Анатолія Конькова та Віталія Данілова. – «При цьому підтвердження по цьому критерію атестації надаються самими регіональними федераціями, що і було не раз виконано у випадку із «Волинню». Клуб щорічно, з 2011 року отримував підтвердження про те, що є колективним членом Федерації футболу Волині.

Нині ж надані раніше офіційні документи за підписом Голови ФФВ не беруться ним же до уваги. Копії звернення Василя Столяра до ФК «Волинь» та ФФУ, які суперечать один одному, надані у додатку до листа ФК «Волинь» на адресу Анатолія Конькова та Віталія Данілова. Наприклад, у листах від 29 грудня 2012 р., 9 вересня і 18 жовтня 2013 р. Столяр повідомляє про те, що «Волинь» не є колективним членом ФФВ, а в листі від 25 лютого 2013 року стверджує вже зворотне...

Окремо йдеться у листі і про ймовірність втручання у підготовку до проведення звітно-виборної конференції ФФВ, яка має відбутися 14 листопада 2013 року, та фальсифікацію документів і адміністративний тиск на учасників цього заходу, особливо в районах Волині. Прикметно, що списки делегатів конференції тримаються обласною федерацією в страшенному секреті. На офіційне звернення президента та головного тренера ФК «Волинь» щодо переліку делегатів отримано відмову…

Враховуючи те, що позбавлення  ФК «Волинь» законного статусу члена регіональної футбольної федерації не дасть можливості у подальшому виступати в змаганнях під егідою ФФУ та «Прем’єр-ліга» ФК «Волинь» просить керівництво ФФУ та УПЛ негайно втрутитися у ситуацію, що склалася навколо членства клубу у Федерації футболу Волині, а також щодо прозорого проведення звітно-виборної конференції обласної федерації 14 листопада.

ФК Волынь

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
ABCD4321
[quote tarasbulba007, 22.10.2013
______________________________________________________________________
"Клоуны и дауны" это Стороженки!
tarasbulba007
и вот такие федерации типа этой выражают недоверие Стороженко... клоуны и дауны рулят нашим футболом... нашли кормушку...