Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Художественная гимнастика
| Обновлено 19 октября 2013, 22:21
7401
0

«Карпатія» зібрала більше 300 грацій + ВИДЕО+ФОТО

В Ужгороді пройшов традиційний 7-й за ліком відкритий турнір з художньої гімнастики

| Обновлено 19 октября 2013, 22:21
7401
0
«Карпатія» зібрала більше 300 грацій + ВИДЕО+ФОТО
Alexander Kostowetzky

11 жовтня в Ужгороді в спортивному комплексі «Карпати-Арена» розпочався традиційний 8-й за ліком відкритий турнір з художньої гімнастики «Карпатія».

Участь у змаганнях взяли представниці з шести країн Європи – України, Росії, Словаччини, Угорщини, Білорусі, Польщі.

Після закінчення змагань ми зателефонували до голови Закарпатської федерації художньої гімнастики Валентини ПЛАВАЙКО.

- Насамперед хотілося б поцікавитись про організацію?
- Можу сказати, що ми намагалися провести турнір на найвищому рівні. Вперше турнір було проведено саме в цій залі, це нова будівля, чиста, світла. Арена була нам надана безкоштовно на період проведення змагань. Це домашня арена гандбольної команди «Карпати», вона розташована у готельному комплексі «Золота гора». Там створені комфортні умови для спортсменок, глядачів, суддів та тренерів. Трибуни сходами йдуть донизу, стеля без балок і перекрить, вона має форму куполу, це дуже зручно для кидків. Звук вмонтовано в стелю, завдяки цьому він рівномірно розподіляється по всій залі.

В якості роздягалень ми надали дітям наметове містечко, кожній команді свій намет, це було досить комфортно, вхід до зону розминки було розташовано окремо від входу для глядачів. Загалом, я можу сказати, що зал прекрасний, дуже теплий і комфортний.

До того ж, цього року ми проводили пряму трансляцію на міському телебаченні, 46 країн мали змогу дивитися змагання.

Були невеличкі складнощі з розміщенням, бо у найближчому готелі було всього 70 місць, а у нас лише учасниць було більше 300. Додайте до цього тренерів, суддів, батьків... Але ці питання ми швидко вирішили, вдалося домовитися про пільгові ціни з іншими готелями.

Для всіх учасників було надано транспорт, всіх зустріли, розселили, до зали доставили і по закінченню відвезли до аеропорту або вокзалу.

- А що до географії? Скільки гімнасток зібрали змагання?
- Більше 300 спортсменок від малят до майстрів спорту. Тренери мали можливість обкатати вправи перед чемпіонатом України. У нас було представлено 45 команд з 6 країн – Угорщина, Словакія, Росія, Білорусь, Польща та Україна. Ми провели відкритий турнір, запросили наших друзів з тих команд, з якими підтримуємо відносини. Тут рукою подати до Словаччини, лише 2 км, Угорщина теж поруч, 20 км. Це навіть ближче, ніж деякі українські міста, наприклад, команди зі сходу України їхали близько двох діб потягом. Ми дуже раді всім учасницям, сподіваємось, вони повезли додому приємні спогади.

- Хто допомогав у фінансуванні?
- Щира подяка керівнику комплексу «Золота гора» Тетяні Петрівні Лидиді, яка опікувалась нашими змаганнями та забезпечила комфортні умови для проведення турніру. Крім того, клуб «Закарпаття» має постійних надійних партнерів, які надають посильну допомогу. Хотілося б також подяквати керівникові «Комінвестбанку» Мирославу Гісему, керівнику ДТРК «Тиса1» В. Мещерякову, керівнику ТОВ «Екофудсервіс» Йосипу Боднару, представникові «Пепсі» Володимиру Марко, компанії «Ельфа», та торгівельним маркам «Фреш Джус» та «Пінк Елефант» за надані призи.

Ми поділили всю роботу на блоки, і за кожен блок відповідали різні організації та спонсори. Дякую всім за допомогу, завдяки якій нам вдалося гідно провести змагання. Свій внесок також зробили батьки. Дуже вагомою була їхня фактична участь і допомога. Наші батьки та тренери серцем вболівали за проведення змагань на високому рівні.

- Хто вам сподобався?
- Чесно кажучи, я була дуже зайнята у організації, і бачила на власні очі лише спортсменок 5. Мені дуже сподобались малята 2005-2006 років. Вони вже достатньо сильні, і незважаючи на вік, з усією відповідальністю віднеслись до своїх виступів. Можу відмітити Юлю Степаненко з Чернігова, вона виступала по програмі майстрів спорту. Це зріла гімнастка, навіть при наявності помилок вона «бере» шаленою енергетикою, яка йде з середини. Вона розуміє, що робить. Це дуже важливий аспект.

- Художня гімнастика популярна в Ужгороді? Чи були на трибунах звичайні глядачі, не батьки чи родичі?
- У нас є три школи гімнастики: ФСТ «Динамо», ФСТ «Україна» та Палац дітей та юнацтва. Ми, спортклуб «Закарпаття», відносимося до ФСТ «Динамо». «Карпатію» проводимо саме ми. Щодо глядачів, я маю сказати, що більшість – це родичі та тренери. Я можу висловили сподівання, що трансляція та висвітлення в ЗМІ зможе додати популярності такому красивому виду спорту як художня гімнастика.

- Що можете сказати про суддівство?
Цього року ми зробили своєрідний експеримент. При реєстрації сформували перелік суддів з усіх команд, розбили їх на три бригади. За допомогою жеребкування визначали, яка суддя коли і кого судитиме. Таким чином, все судді мали можливість працювати.

- Кожна команда мала свою суддю?
- Ні. Команд було 45, а суддів – 27.

- Є якісь плани щодо наступної «Карпатії»?
- Наступна «Карпатія» планується на жовтень 2014 року, ми сподіваємося на розширення географії, кількості учасниць, а також їхнього рівня, бо немає межі досконалості!

Залишилися задоволеними і гості турніру, зокрема керівник київського спортивного клубу «Гармонія - Еліт» Наталія Яхимець завдячує організаторам за високий рівень турніру, теплий прийом і відмінне проведення змагань. «Запевняю, що на ці змагання будемо їздити щороку, на них приїзджають сильні спортсменки, тому вони дуже корисні для спортивного зростання, бачимо власну тренерську роботу», – зазначила керівник СК «Гармонія - Еліт».  

Щодо спортивних результатів, то пані Наталія  від своїх найсильніших вихованок очікувала трохи кращі результати, тим не менш, більшість із спортсменок потрапили до фінальних змагань й виступили вдало.

Зокрема, серед наймолодших вихованок 2006 р.н. Анастасія Буткевич здобула п’яте місце в багатоборстві. «Це лише її другий виступ на подібних змаганнях, тож 5-е місце відчутний прогрес для Анастасії»,– каже пані Наталія.

Серед художниць 2004 р.н. клуб представляла Вікторія Денисенко, яка в перший день змагань припустилася огріхів у вправі з обручем. Наступного дня зуміла зібратися і й у решті видах програми надолужила втрачене й заслужено посіла першу сходинку в багатоборстві й перше місце у фінальній вправі з м’ячем. Серед 12 річних грацій до фіналу пробилася Тетяна Красножон. Досить-таки успішно завершила виступи в Ужгороді Дарина Миргородська (1999 р.н.), яка за підсумками багатоборства посіла другу сходинку, а у фіналі – у вправах з булавами, здобула медаль найвищого ґатунку.

Поліна КОНДАУРОВА, тренер ДЮСШ «Спартак», Київ, переможниця Універсіади – 2007 в групових вправах:

- Організація змагань була на високому рівні,  все комфортно, зручно і тепло. Діти отримали хороші подарунки. Дуже сподобалася зала, на території арени розташовано готель, ресторан, там адекватні ціни на обід. Щодо моїх гімнасток, можу сказати наступне: Твердохлеб Софія пройшла до фіналу, були помилки через те, що програма нова. Добре виступили дівчата 2007 року: Верченко Валерія, Головач Олександра, Бабенко Софія, Троханенко Софія... Також порадували дівчата 2005 року нарождення, друге місце посіла Лив Викторія. На третьому місці серед учасниць 2005 року нарождення  Лала Хе. Перший раз на виїзді виступала Ковальчук Анна 2004 р.н. Мені б хотілося висловити щиру вдячність пані Валентині Плавайко за її працю та внесок в цей турнір!

Що ж, свято гімнастики у Закарпатті закінчилося. І, беручи до уваги щирий ентузіазм організаторів та їхню любов до спорту, можна не сумніватися, що «Карпатія – 2014» неодмінно пройде на найвищому рівні. А ми будемо чекати!

Роман СЕНИШИН, Кристина ПОЛЬСКАЯ, для Sport.ua





















Фото Alexander Kostowetzky (МоtusMedia)























Фото с сайта r-gymnastics.com





 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

«Не понимаю, как он оказался в сборной». Ващук раскритиковал игрока Украины
Футбол | 27 марта 2024, 14:11 17
«Не понимаю, как он оказался в сборной». Ващук раскритиковал игрока Украины

Бывший защитник сборной Украины не считает, что Таловеров соответствует уровню национальной команды

СМИ Исландии – о матче с Украиной: «Душераздирающий результат»
Футбол | 27 марта 2024, 13:10 0
СМИ Исландии – о матче с Украиной: «Душераздирающий результат»

Скандинавы шокированы успехом украинской команды

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.