Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат мира
|
2125
10

БАЛТАЧА: «В Англии уже начали билеты в Бразилию бронировать»

Экс-игрок сборной СССР - о шансах сборной Украины выйти на чемпионат мира

Прославлений у минулому стопер київського «Динамо» та збірної СРСР дивиться на наші справи «їхніми» очима.

- Сергію Павловичу, можливо, дивне запитання, та все ж - ви дивилися п’ятничний матч Україна - Польща?
- Звичайно! Хіба я міг таке пропустити?.. Складна була гра, наші не зуміли вповні проявити найкращих своїх здібностей насамперед через велику напругу, нервозність і ціну. Проте виграли, а все інше жодного значення не має. Мені здається, що в сенсі щільності, компактності, сказати би, стриманості ця зустріч перевершила навіть київську з Англією… Я вважаю, що пощастило сильнішому, хоча наш суперник значно більше голевих епізодів створив… Повторюю: ми мусили здобути три очки, ми їх здобули. Тепер перед нами - Сан-Марино, не варто аж надто прохолодно до цього поєдинку ставитися. Іще тепер мусимо чекати зустрічі в Лондоні.

- А що нам од неї чекати? Є надія?
- Я б хотів сказати, що вірю у професіоналізм поляків, але… По-перше, тут діє аспект історичних взаємин - у нас із західними сусідами завше були проблеми. По-друге, спортивний принцип… Ось я не вірю в них! Чому? Поясню: три десятиліття тому збірна СРСР боролася за вихід на чемпіонат Європи, головним нашим суперником були португальці, саме з ними ми грали останній матч…

- …У якому трагічно, нерозумно, не по ділу поступилися - 0:1…
- Так, а перед тим португальці зустрічались із поляками, в гостях, ми дуже на них сподівалися, проте ті програли. Я дивився ту гру, дещо про неї знаю й відтоді впевнений, що поляки тоді банально «злили» нашим опонентам - «на зло совєтам»! Отож нині… Хіба на таких є сенс сподіватися?

- Ого, ого… То вони нам на початку 1980-х мстили за «Солідарність»?
- І за те, і за «розвинутий соціалізм», і за все інше.

- Знаєте, тут, як на мене, надія є й криється вона в грошах: упевнений, що, у випадку хорошого матеріального стимулювання, поляки кістьми ляжуть на «Уемблі». Тому нашим футбольним керівникам уже після п’ятниці треба було над цим працювати - обіцяти «пшекам» великі преміальні. Погоджуєтеся?
- Мабуть, у чомусь маєте рацію… Здається, наш правий бек Артем Федецький уже навіть публічно сказав про такий сценарій, попрохавши ФФУ попрацювати в цьому напрямі… Що ж, «будем подивитися», як кажуть наші східні сусіди.

- То, може, пощастить?
- Складно сказати… Я тут песиміст.

- А в Англії яка обстановка?
- О, на Островах уже впевнені у виграші! Вони, скидається на те, квитки до Бразилії почали бронювати! Сумнівів у перемозі над поляками британці не мають анінайменших.

- Повернімося до п’ятниці: майже паралельну гру Англія - Чорногорія мали змогу переглянути?
- Дивився в прямому ефірі. Й знову переконався, що балканці - слабка команда: щойно підопічні Роя Ходжсона мінімально вмикали швидкість, екс-югослави «сипалися». Безумовно, на них у перерві гри вплинуло повідомлення, що ми виграли, внаслідок чого сенсу старатися хлопцям не було, і ще я розумію, що їм забракло трьох гравців основи, та все ж програвати 1:4… Ну, знаєте, то не рівень.

- А наша національна команда показала рівень? Як матч із поляками сприйняли в Альбіоні?
- Усі очікували саме такого результату. Тут чомусь не сумнівалися у перемозі українців - мабуть, дві нічиї, що стали наслідком ігор між нами та британцями, змусили місцевих фахівців та журналістів ставити нас вище поляків.

- До речі, про їхніх спеціалістів та журналістів: у нас на всі лади говорять, що половина клубів англійської прем’єр-ліги хоче бачити в себе Євгена Коноплянку та Романа Зозулю, останнього навіть титулом нагородили - український Руні. Проте ні один, ні інший у Харкові не виблискували… Вони, на вашу думку, класні футболісти? Потягнуть рівень АПЛ?
- Так, вони дуже хороші гравці. І зуміли би, в разі трансферу, проявити себе на Туманному Альбіоні. Повірте Зозуля нічим не гірший за Руні… Вважаю, обидва можуть стати повноцінними частками будь-якого клубу АПЛ, навіть із когорти найсильніших. А якщо вийдуть на мундіаль… Не хочу забігати наперед, сподіваюся, все буде гаразд.

 Володимир БАНЯС, «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 10
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
igoreus-barmaleus-17
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
igoreus-barmaleus-17
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Moeller
Нравится мне интервью Сергея Павловича, сразу видно истинного патриота и человека с большим сердцем
romario_ua
А по существу - Польска должна крепко обиду взять на неподобны дияния британской братии и крепко отсыпать им проблем на Уэмбли!
romario_ua
А че вы на Зозулю гоните? Метр пятьдесят головой забивает! Красава!
mist76
Сравнил Зозулю с Руни. Роман конечно вырос но до Руни ему еще долго пахать
x51rseries
Зозуля нет.В Англии точно не любят симуляций.
supergrass
.....Повірте Зозуля нічим не гірший за Руні....
??????????
EGOS
...автор статьи, некий баняс видит "український футбол" продаваемым или покупаемым, а мы потом сетуем на то, почему у нас договорняки, фарм лига, арбитры продажные, ЖУРНАЛЮГИ заангажированные, в конце концов, и всякая такая х.. нездоровая....
....насчет Федецкого, кто в курсе, а то я такого интервью в его исполнении не видел??!
van_van_van
Аеросвіт їм в допомогу!!!