Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 15 октября 2013, 14:31
2913
1

Сергей НАГОРНЯК: «Онищенко ищет, кому сплавить Арсенал»

Украинский специалист высказал собственное мнение о ситуации в столичном клубе

| Обновлено 15 октября 2013, 14:31
2913
1
Сергей НАГОРНЯК: «Онищенко ищет, кому сплавить Арсенал»

- Сергію Миколайовичу, всі ми приблизно знаємо, що коїться в «Арсеналі». Давайте спробуємо резюмувати. Може, ви володієте ексклюзивною інформацією?
- Що відбувається? Та просто все: грошей немає, футболістам не платять зарплату вже давно. Це і є всенька правда життя… До того ж, ніхто не володіє даними, що буде в майбутньому. Хлопці, як мені розповідали, не знають, що завтра станеться.

- Це дуже сумно, проте… Ось ситуація: є конкретний ФК, у нього нічого немає: бази, стадіону - нічого. Не відоме керівництво: крім Онищенка та Ващука, не існує жодного іншого прізвища. Більше того, ця пара «видимих» керманичів на зв’язок не виходить, «Арсенал» - узагалі закрита інституція… Веду до того, чи потрібен такий ФК у ПЛ?
- Потрібен - не потрібен… Проблема в тому… Розумієте, у нас у футболі ненормальна ситуація: клуби грошей не заробляють (не хочуть чи не вміють - третє питання), існуючи за рахунок фінансових вливань конкретних людей. Яких людей? Фанатів гри. Ну, а Олександр Онищенко, за всієї моєї до нього поваги, фанатом не є. Його, наскільки мені відомо, просто попросили певний час утримувати «Арсенал», а нині, знову ж таки, як я знаю, він шукає, кому цей ФК, грубо кажучи, «сплавити».

- І все ж повернемося до мого попереднього запитання: уявімо собі, що Ігор Суркіс відмовиться від свого клубу, що тоді буде? Правильно: створиться черга охочих придбати «блакитно-білих». Чому? Бо «Динамо» є супербрендом, натомість «Арсенал»… це казна-що. Кому «воно» треба?
- За таким принципом, як оце ви щойно сказали, у нас футболу просто не залишиться. У нас «казна-чим» є абсолютна більшість ФК! Ви подивіться на теперішню першу лігу - відверто кажучи, інколи мені страшно в турнірну таб­лицю дивитися! Там же немає жодного клубу, здатного грати - я не кажу «підсилити»! - в прем’єр-лізі. Є лише «Олександрія», яку можна назвати більш-менш пристойним утворенням, а решта… Біда у нас, і «Арсенал» - то тільки один із її проявів.

- Те, що відбувається з «канонірами», а також оголошені проблеми у «Волині» чи літній колапс «Кривбасу» - усе це знову призвело до розмов про скорочення ПЛ. Що тоді чекає на нас?
- Гірше, ніж сьогодні, точно не буде! Ну, якщо в тебе немає грошей, куди тобі лізти? Якщо у нас 12 нормальних клубів, навіщо штучно роздувати ПЛ?.. Повертаючись до «Арсеналу»: я переконаний, що принаймні до літа їм просто не дозволять знятися з чемпіонату. А наприкінці сезону доля «Кривбасу» бачиться мені цілком реальною для них.

- Ви мене трохи зачепили, тому ще раз повернуся до попередньої теми розмови: кажете, що гірше від скорочення елітного дивізіону не буде. Впевнені? А те, що в цілих регіонах - згадуємо Івано-Франківськ, Тернопіль, Чернівці - при вильоті команд із «вишки» справжній футбол просто зникав, це вас не хвилює? То не буде гірше?..
- У тих областях, які ви перерахували, великої гри немає уже давно. Можливо, навіть вона зникла там безповоротно… Наприклад, Чернівці: влітку вони плакалися, що їх до прем’єр-ліги не пустили, а де вони тепер? То треба нам таких у нашій еліті? А так - матимемо 12 колективів, гратимемо по три кола, як у Шотландії, частіше насолоджуватимемося зустрічами грандів один з одним… «Арсенал» іще можна врятувати, потрібен меценат. Меценатів-мільярдерів у нас купа. Та чи потрібні їм «каноніри»? І, ширше, - футбол?..

Володимир БАНЯС, «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Джентльмен
Вспоминается анекдот, когда еврей-партизан докладывает командиру отряда:
- Ну и листовки вы мне подсунули - еле продал...
ПС. Это о предыдущем владельце ...