Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат мира
| Обновлено 15 октября 2013, 13:39
1253
1

Вадим ЕВТУШЕНКО: «Не стоит рассчитывать на Польшу»

Украинский специалист – о заключительных матчах группового раунда отбора к ЧМ-2014

| Обновлено 15 октября 2013, 13:39
1253
1

- Матч зі збірною Сан-Марино, зрозуміло, не викликає жодних побоювань. Наразі потрібно спокійно налаштуватись на цю гру. Відповідно, продовжити робити те, що й так робили впродовж всього відбіркового циклу, який останнім часом вдало проводимо. Навіть у своїх найгірших думках не можу уявити, що наша команда може провалити такий поєдинок. Однак уболівальникам не потрібно розраховувати на побиття голевого рекорду з цим колективом. Ми це вже зробили на своєму полі, зараз же потрібно впевнено продемонструвати свій клас та в результаті здобути три очки. Рахунок не грає великої ролі. Новий рекорд нам не потрібний. Необхідно просто гідно зіграти та продовжити наші старання.

Щодо ротації (у широкому розумінні цього слова), то не варто її очікувати. Проте якісь зміни, у порівнянні з попереднім матчем із Польщею, обов’язково будуть. Це можна навіть легко пояснити. І справа навіть не в змінах, а в тому, що дехто отримав велике навантаження у останніх матчах: збірної, чемпіонату та єврокубках. Який би не вийшов набір виконавців, ми зобов’язані перегравати суперників. Але про значні зміни не говорив би. Найочікуваніше - це пертурбації на 2–3 позиціях.

Гадаю, нашим футболістам не варто змінювати свої плани, потрібно працювати в тому ж руслі, як проводили попередні двобої. Хоча припускаю, що тренер захоче дати комусь шанс, аби відчути, що він також потрібен національній збірній. До прикладу, у нас є два серйозних форварди, які не отримали вдосталь часу на полі. Маю на увазі Девича та Селезньова. Тому, скоріше за все, у передній ланці зміниться гравець.

Вважаю, що це буде суттєвим бонусом, якщо поляки нам допоможуть, відібравши очки на «Уемблі». Не слід на це розраховувати, втім, помріяти можна. Але на такому рівні не може бути, щоби гравці головної команди країни їхали кудись, аби програти. Польща гратиме, щоби довести, що збірна в них спроможна взяти залікові пункти в будь-якого суперника. Проте, на мою думку, нам все ж потрібно готуватись до кваліфікації.

Як би це наразі не звучало дивно, проте до того, як збірну очолив Фоменко, ми сподівались, що принаймні займемо друге місце. Але після ряду успішних матчів думки вкрай змінились. На «Олімпійському» вирішувалась доля першого місця, але ми не вийшли переможцями з того протистояння з англійцями, тому зараз сподіватись, що нам хтось допоможе, не варто.

Безумовно, всі українці хочуть, аби ми пробилися з першого місця, але нині потрібно, передусім, підвищувати рейтинг, аби при жеребкуванні потрапив слабкіший опонент. Друге місце - непоганий підсумок. При тому, що збірна «дозріла». Нині це покоління спроможне здобути високі результати.

Розумієте, у сьогоднішньому футболі все відносно. Франція опустилась дуже низько у рейтингу. Навіть Англія, на мою думку, занадто переоцінена. В Європі можу виокремити лише дві збірні - Іспанію та Німеччину. З іншими ж можна грати та здобувати хороший результат.

Хочу, щоби в наступному році Україна поїхала до Бразилії. Відтак нашим співвітчизникам цікавіше буде спостерігати за чемпіонатом cвіту. Сподіваюсь, що так і буде.

«Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Сборная Украины получила солидную сумму призовых за выход на Евро-2024
Футбол | 27 марта 2024, 11:17 9
Сборная Украины получила солидную сумму призовых за выход на Евро-2024

УАФ получила 9.25 миллионов евро

Блуждающая роль Бражко, проблема с флангами, лидерство Цыганкова и Судакова
Футбол | 27 марта 2024, 14:33 28
Блуждающая роль Бражко, проблема с флангами, лидерство Цыганкова и Судакова

Алексей Сливченко анализирует вчерашний успех сборной Украины в матче против Исландии (2:1)

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
DKTheBest
Надежда умерает последней. Надо быть оптимистом.