Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1532
0

Сергій ПІДДУБНИЙ: «Ми можемо грати і вигравати!»

«Кардинал-Ровно» – «Енакиевец» – 2:4. Послематчевый комментарий главного тренера ровенчан

Сергій ПІДДУБНИЙ: «Ми можемо грати і вигравати!»

Головного тренера МФК «Кардинал Рівне» Сергія Піддубного довелося трохи зачекати, але він, натомість, здається повністю задовольнив цікавість журналістів:

- Я вважаю, що сьогодні ми програли за рахунок того, що в нас не вийшла командна гра. Такій команді, як «Єнакієвець», в якій підібрані індивідуально сильні гравці, ми могли протистояти лише потужною командною грою. Дві попередні гри показали, що приблизно після 30-ої хвилини матчу ми десь підсідали, можливо, дається взнаки маленька лава. А сьогодні, окрім того, ще й Фаренюк поламався. Тому довелося ще важче.

Зрозуміло також, що без везіння не буває, може, якраз нам і повезло моментами в грі з «Ураганом», а ось сьогодні нам не повезло. Ми моменти створили, забий хоча б Чернієнко наприкінці першого тайму гол, як кажуть, у роздягальню, але влучив у стійку, а не в порожні ворота суперника. Пішли б ми на перерву за рахунку 3:2 на нашу користь, можливо все було б по іншому, а так… Але це футбол, треба працювати. Це нічого не говорить.

Єдине, що це ще раз доводить, що потрібно працювати, тому що команда в нас не досвідчена. І те, що тренера там говорять – молода… Молода, молода, але навіть, коли виходить на майданчик Гарбарук, то він повинен грати. Так, не досвідчені, не мають ще такого досвіду ігор в Екстра-лізі. Окрім того, грають перед своїми вболівальниками, тому десь тушуються. Ясно, що мені, Тригубцю грати легше, адже у нас більше впевненості, аніж у них. Але нам доводиться більше грати, а через це потім нас не вистачає саме наприкінці матчів. Але поки що те що маємо – з того і виходимо.

- Яка ситуація з Мар’яном Маринюком і Юрієм Когутом?
- Скоріш за все, що Юрію Когуту будуть робити операцію, тому він ще довше перебуватиме поза грою, аніж Маринюк. А Мар’ян з’явиться на майданчику не раніше, ніж через місяць. Але головне, щоб нічого страшного не сталося з Фаренюком, не було б там ніякого перелому. Він зараз, якраз поїхав робити рентген, якщо ще і в нього буде, щось серйозне, то буде нам нелегко. Все-таки Фаренюк, на даний час, у нас гравець більш силовий, і може десь там продавити. Якраз у першому таймі Артем, якісь там моменти створював, продавлював, бив поворотам, боровся, а після того, як він травмувався, гра другої четвірки взагалі послабилася.

- Ваші враження від першої домашньої гри Лісниченка у складі МФК «Кардинал-Рівне»?
- Що ті дві гри, що ця – можна сказати одне, що бажання в нього є, але не вистачає досвіду. Я можу його зрозуміти, тому що я кажу йому одне, а він просто не може перенести це на майданчик. Чого? Саме через хвилювання і брак досвіду. Але якщо він буде працювати, то, думаю, з кожною грою буде додавати, пройде процес адаптації, окрім того, Віталій набуде досвіду в іграх і додасть в майстерності.

- Сьогодні на майданчику з’являвся ще й Кручок, як ви оціните його гру?
- Кручок такий гравець, який ще вчора грав на першість міста з пожежниками, з міліцією, а сьогодні він грає в Екстра-лізі. Але в нього є одна особливість – він не надто переймається, що вміє, те і грає. Щось у нього є, і на певному куражі він може пробити, окрім того, є в нього відчуття голу. І взагалі, його потрібно підпускати, тому що наша лава надто коротка. Хай наігрується, щоб з кожною наступною грою, все більше і більше грав на майданчику.

- А що скажете про пропущені голи? Наскільки вони були обов’язковими?
- Перший гол – це зрозуміло, що звичайна випадковість. Була зрізка і гравець суперника опинився в потрібному місці. Таке буває. Так само було і з «Ураганом» – відскік, туди сюди і гол. А другий гол – це втрата концентрації і порушення ігрової дисципліни. Гравці повинні були накрити, і не дати супернику розгорнутися в атаці. А все це через недосвідченість другої четвірки. Але, що поробиш, так вийшло. Третій гол, наскільки я пам’ятаю, наш гравець загубив суперника, до речі, теж порушення ігрової дисципліни. А четвертий гол, я вже не пам’ятаю.

- Четвертий забив Зам’ятін – ударом по центру під поперечину…
- А точно, тоді була контратака, і ми просто не встигли «сісти» на ворота. Скажу так, це вже було наприкінці гри, і ми вже почали грати авантюрно, тому що треба було відіграватися. Лавка коротка і не вистачало сил, щоб наситити оборону і не дати розгорнутися команді суперника в атаці. Відкритими були великі зони і вийшло, що ми супернику дали великі шанси, і вони цим скористалися.

- Наступні матчі ви граєте зі «Спортлідером+» і «ЛТК». З яким настроєм гратимете, адже це ті команди, з якими вам треба брати очки?
- Я почну з того, що і сьогодні треба було брати очки. Адже, якщо відверто, «Єнакієвець» мене ні чим не здивував. Чого? Вони зіграли лише на індивідуальній майстерності і на наших помилках – відскоках і т.д. Ми теж свої комбінації плели, моменти створювали, але не реалізували. І спрацювало старе футбольне правило: не забиваємо ми – забивають нам. Десь нас ще не вистачає в обороні, допускаємо якісь там помилки. Але нічого, будемо працювати. А на рахунок того, що попереду Хмельницький, Луганськ і Львів – всі ігри будемо грати лише на перемогу, так як і цю. А вже, як вийде, адже м’яч – круглий. Ясно, що хочеться вигравати. Побачимо, як в нас складеться. Все-таки я вважаю, що ми можемо грати і вигравати!

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.