Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2670
2

Кардинал-Ровно – Енакиевец. Анонс

Лідер в гостях у грози авторитетів

Кардинал-Ровно – Енакиевец. Анонс

Після стартових нічиїх МФК «Кардинал-Рівне» в матчах із чемпіоном і срібним призером попереднього чемпіонату стало зрозуміло, що рівненський граючий тренер Сергій Піддубний слів на вітер не кидає. Рівненський колектив справді налаштований по-бойовому, навіть незважаючи на те, що має певні проблеми зі складом. Мається на увазі перехід у міжсезоння одного з ключових гравців команди Олександра Бондаря до «Енергії», травмування Юрія Когута, а також Мар’яна Маринюка, про появу якого на майданчику в офіційних матчах говорити ще зарано. Але є і позитив, якщо попередні вислови вважати негативом.

Додав у майстерності і на даний час демонструє досить непогану гру Артем Фаренюк, який навіть відзначився забитим голом і не в якомусь прохідному матчі, а в грі з чемпіоном «Локомотивом». Проте, якщо говорити про поповнення складу, то тут рівнянам похвалитися майже нічим. Чому майже, хоча б тому, що з колективу пішов один із лідерів Бондар, а ось йому на заміну з’явився Віталій Лісніченко, який звісно не має такого досвіду, як Олександр. Але потрібно віддати належне Віталію, який в стартових матчах не спасував перед грандами і, не маючи досвіду виступів на такому високому рівні, разом із тим не губиться на фоні більш досвідчених колег. Сподіваємося, що згодом, враховуючи вміння Сергія Піддубного розкривати справжні таланти, цей перспективний гравець ще про себе заявить.

Якщо перший матч рівнян у Харкові Сергій Тригубець пропускав, то, з’явившись на майданчику в Івано-Франківську, він значно підсилив гру команди і міг навіть відзначитися в другому таймі, але зіграв надто зухвало і в підсумку не влучив у порожній кут воріт. Звичайно, що Сергію хотілося ефектно завершити комбінацію, але прийнявши просте рішення, він став би автором другого голу, який напевно приніс перемогу команді. Але це все лише наші припущення. Одна справа бути учасником події, а інша коментувати її зі сторони.

Було б неправильно згадати про нереалізовану нагоду Тригубцем і разом із тим не розповісти про гол, який був запитий ще у першому таймі, який в підсумку і дозволив здобути нічию в Івано-Франківську. Звісно, це гол забитий Андрієм Чернієнком. І знову ж таки потрібно віддати належне Артему Фаренюку, який відірвавшись від переслідувачів правим флангом, прострілив на Андрія, Чернієнко намагався замкнути передачу, але м’яч на шляху до воріт влучив у ногу Валенку і від його ноги залетів у ворота. Справді, позичати майстерності Чернієнку не варто, але травма, отримана в міжсезоння, поки що не дає йому можливості грати на тому рівні, якого він досяг у попередньому чемпіонаті. Проте з кожною грою Андрій доводить, що все минає, і за умови вимогливого ставлення до себе, бажання працювати, ні що не завадить демонструвати високий рівень гри.

Напевно мало хто на початку сезону міг передбачити такий стартовий результат підопічних Піддубного, але граючий тренер грою своєї команди, довів, що слів на вітер не кидає. І якщо пишатися виїзними нічиїми приводу не має, то хоча б пристойним результатом, за який не соромно, їх цілком можна вважати. А якщо врахувати, що рівняни в кожному з матчів могли ще й не обмежитися нічиєю, той поготів.

Головне, щоб колектив не зупинявся на досягнутому, а планомірно рухався вперед. А це вже багато в чому залежатиме від наставника «кардиналівців», який повинен знайти необхідні слова, переконавши футболістів, що не імена вирішують долю зустрічі, а бажання здобути необхідний результат і палка жага перемоги.

Отже, можна констатувати, що «Кардинал-Рівне» – суперник, який завжди готовий зіпсувати настрій любій команді. І амбітний «Єнакієвець», який поки що не відчув гіркоти поразок і лідирує в Екстра-лізі, не являється винятком. Курс на те, що фаворитам Екстра-ліги легкого життя в матчах з рівненською командою годі чекати, був чітко намічений Сергієм Піддубним, і два попередніх матчі МФК «Кардинал-Рівне» служать цьому неабияким підтвердженням. Не дарма існує поговірка, що порядок б’є клас.

Про господарів ми поговорили достатньо, але ж в матчі беруть участь дві команди, тому було б несправедливо, не приділити уваги гостям. «Єнакієвець» до слова теж не подарунок. Команда з приходом Олега Солодовника отримала нове обличчя, має свій почерк і неабиякі турнірні амбіції в нинішньому сезоні особливо. Про це неоднозначно свідчить поповнення, яке вона отримала в міжсезоння. Напевно жодний з колективів Екстра-ліги, не зміг так плідно попрацювати над підсиленням складу. До команди запрошені два кращих бомбардири «ЛТК», попереднього сезону, Свиридов і Рось, а також легіонери – Вассура, Кайо Жуніор і Пауло Вітор.

З більшістю поповнення Олег Солодовник уже мав справу, ще коли очолював донецький «Шахтар», тому надто багато часу йому для ознайомлення з підопічними не потрібно. Підтвердженням сили колективу служить успішний старт. У трьох матчах команда здобула три перемоги. Хоча на відміну від рівнян, які двічі грали в гостях, єнакієвці дві гри провели на власному майданчику, яким для них давно вже стала донецька арена. І хоча перемоги з мінімальною різницею – 3:2 над «Спортлідером+», 1:0 в Луганську і 2:1 в Донецьку над «Енергією» і не свідчать про беззаперечну перевагу нинішнього лідера, проте гра є гра і підсумком залишилися 9 очок, а все інше залишилося у минулому.

Потрібно також додати, що половину забитих м’ячів – 3 із 6 провів новобранець команди екс-луганчанин Богдан Свиридов, який із цим доробком одноосібно очолив когорту бомбардирів. Окрім Богдана, більше одного м’яча – два, зміг провести лише вихованець рівненського футзалу, а нині гравець «Спортлідера+» Володимир Сондак.

Отже, зважаючи на вище наведене, в суботу рівненських вболівальників, та й загалом любителів футзалу, очікує захоплюючий двобій, який і дасть відповіді на всі питання. А багатьох напевно цікавить, чи збереже лідер свої нулі в колонках нічиї і поразки, чи навпаки рівняни перервуть безпрограшну серію «Єнакієвця». Тому сумніватися, що гра буде млявою і не цікавою – справа марна, а переможе, як завжди сильніший.

Правда, скоріш за все, багато голів у двобої побачити навряд чи вдасться, але це не стане на заваді вболівальникам отримати справжню насолоду від гри. Хоча четвертий тур це вже далеко не початок сезону, і хтозна, можливо на рахунок результативності я і помиляюся. В усякому випадку, якщо так, то це лише буде плюсом, адже вболівальники за це і люблять футзал, через його непередбачуваність і миттєву зміну ситуації на майданчику. Тому побажаємо цікавого і безкомпромісного матчу, як вболівальникам, так і самим виконавцям! Вважаю, що в цьому питанні навряд чи хтось буде зі мною сперечатися.

Єдине, що буде додати не зайвим, це про стосунки суперників у попередньому 19-му чемпіонаті. Так, у минулому сезоні в регулярному чемпіонаті команди провели 4 матчі: дві перемоги з рахунком – 3:2 здобув «Єнакієвець», причому дома і в гостях; одна на рахунку МФК «Кардинал-Рівне» в рідних стінах – 6:1, і ще одна гра, в Єнакієвому, завершилася підписанням мирної угоди – 2:2. Не дивлячись на перевагу в здобутих очках в очних зустрічах, за забитими м’ячами єнакієвці поступилися «кардиналівцям» – 9:12.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

12 октября, суббота
«Кардинал-Ровно» (Ровно)  «Енакиевец» (Енакиево)  
Ровно. Спорткомплекс ДЮСШ-4. 13.00
 Арбитры: Станислав Туржанский (Запорожье), Роман Проць (Дрогобыч)
Судейский наблюдатель  – Олег Соболевский (Радомышль)
 Прогноз Sport.ua – 4:2

 

Опрос

Голосов 19
С каким исходом завершится матч «Кардинал-Ровно» - «Енакиевец»?

Победа «Енакиевца»

6 голосов 31.58 %

Ничья

1 голос 5.26 %

Победа «Кардинал-Ровно»

12 голосов 63.16 %

В опросах могут участвовать только зарегистрированные пользователи.
Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
keegan
поживем-увидем
vasyan86
Че-то прогнозы с каждым туром все оригинальнее. Хотя Ровно удачи, конечно!