Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат мира
|
3339
13

КОНОПЛЯНКА: «Игра в Харькове с болельщиками – жирный плюс»

Полузащитник сборной Украины - о предстоящих матчах с Польшей и Сан-Марино

КОНОПЛЯНКА: «Игра в Харькове с болельщиками – жирный плюс»
Евгений Кравс, ffu.org.ua

 

Півзахисник збірної України, котрий 29 вересня відзначив своє 24-річчя, нині є безсумнівним лідером команди. Значною мірою, саме виконання Коноплянки визначає характер гри «синьо-жовтих» в атаці. Євген сміливо вів партнерів вперед у матчах проти Сан-Марино й Англії, однак поза футбольним полем залишився стриманим в оцінці індивідуальних здібностей. Напередодні ключового матчу українців у груповому турнірі Євген, у першу чергу, надає значення саме командному духу у збірній.

- Євгене, у матчі проти Англії на «Олімпійському» збірна України створила достатньо гольових моментів, однак не змогла їх реалізувати. Чого не вистачило національній команді для перемоги над грізним суперником - впевненості у своїх силах, фарту чи ще чогось?
- Ми зіграли непогано. Англія - не Сан-Марино, тому, до певної міри, ми боялися відкривати вільні зони. Важливо було не втратити концентрацію, тому що англійці в таких епізодах моментально карають забитими м'ячами. У першу чергу, ми думали про те, щоби зіграти «на нуль». А потім вже розраховували використати свої моменти на контратаках. Можливо, нам трохи не пощастило. Але результат, вважаю, закономірним. Турбуватися не потрібно, адже в якому б розібраному стані не була Англія, це − серйозний опонент.

- Чи немає у тебе розчарування з приводу того, що збірній України не вдалося після цієї зустрічі вийти на перше місце в турнірній таблиці відбору ЧС -2014, яке максимально наблизило би нас до Бразилії?
- Зараз засмучуватися ще рано. Думаю, що сумувати потрібно буде у тому випадку, якщо ми не потрапимо на чемпіонат світу .

- В обох попередніх зустрічах − і проти Сан-Марино, і проти Англії, за результатами голосування вболівальників, тебе визнано «Найкращим гравцем матчу». А Ти сам задоволений своєю грою?
- Звичайно, я відчував себе відмінно. У мене не було ніяких проблем, ніякої втоми в ногах. Окрема подяка вболівальникам − за те, що відзначили мене у цих матчах. Також для нас було важливо, що тренери «не перевантажили» гравців перед відповідальними іграми. Звісно, навантаження повинні бути, але їх необхідно грамотно складати напередодні таких важливих протистоянь. Організм навантажується у самій грі, причому у такій мірі, що потім складно стати на ноги. Якщо правильно підходити до матчів, можна грати проти будь-якого суперника на високому рівні, без усіляких спадів.

- Як ти налаштовуєшся на майбутній спарений тур відбірного турніру ЧС-2014 - до матчів збірної України з командами Польщі та Сан-Марино?
- Я читав в Інтернеті, що в Харкові ми гратимемо з уболівальниками. Це великий і жирний плюс для національної команди. У нас в Україні - дуже емоційні і класні вболівальники, вони нам дуже сильно допомагають. В матчі з Польщею ми віддамо всі свої сили. Впевнений, що наш 12-ий гравець нас підбадьорить, ми понесемося вперед, і результат буде на нашу користь. Особисто я виходитиму на цей матч, як на останню гру у своїй кар'єрі. Віддам все своє здоров'я, всі свої сили для того, щоби добре зіграти, і щоб команда заробила три очки.

Вважаю, що не потрібно дивитися на те, як зіграє Англія з Чорногорією. Треба дбати про свою гру. Спочатку візьмемо три очки в скарбничку збірної, а потім вже дізнаємося, який рахунок у паралельному матчі. Нехай суперники озираються і дивляться, як ми наступаємо їм на п'яти. Нехай вони бояться нас, і цей мандраж в якусь мить повинен спрацювати. Ми ж спокійно готуємося до матчу. 11-го жовтня ми вийдемо на поле і будемо «рвати».

- Чим тобі запам'яталася гра збірної Польщі в матчі, який відбувся в березні цього року у Варшаві?
- Я дуже хотів допомогти команді у Варшаві, але через травму змушений був дивитися матч по телевізору. Емоції мене переповнювали. На мій погляд, хлопці продемонстрували свою найкращу гру. Звичайно, в збірної Польщі - дуже серйозний підбір гравців. Але, думаю, все в наших руках!

- Як вважаєш, збірна України в поєдинку з Польщею вибере більш атакувальну модель гри, ніж проти Англії?
- Ми будемо чекати на настанови тренера, йому видніше. Але я вважаю, що у нас відмінний підбір гравців: конкуренція просто зашкалює!

- З твоїх слів легко зрозуміти, що хлопці живуть єдиною метою, підтримують один одного. Всі сконцентровані на досягненні необхідного результату, чи не так?
- Мені дуже подобається колектив у збірній. У нас тут «один за всіх - і всі за одного!». І не лише на футбольному полі, а й у побуті . Ми підтримуємо один одного, усміхаємося, жартуємо: все починається саме з цього дружнього ставлення. А потім ця атмосфера передається усім гравцям на футбольному полі.

ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 13
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
UEFA-MAFIA
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
manuwin
Согласен с 1й цитатою після зру матчу на Дніпро-Арені гравців ФК Дніпро можуть освистати місцеві уболівальники. Але збірна це не тільки Дніпро, треба усіх підтримувати.
K1C1
Ты идиот, когда играет сборная - не существует хорьков, пердян, кротов и иже с ними. Есть только СБОРНАЯ!
whitelight
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Geka1971
Как в лужу пернул ... К чему, не понятно.
Alser1702
Буду на стадионе с ребенком,будем приветство
вать всех без исключения стоя!для нас на тот
момент не будет игроков днепра,динамо,ша
хтера и т.д,это будут игроки нашей Украины!и
всех харьковчан прошу так сделать!эти люди бу
дут отстаивать право нашей страны играть на
ЧМ,не несите никакие флаги,кроме националь
ных-ж.голубых,не поджигайте фаера,не подста
вляйсе нашу сборную,Жене в игре ИМЕННО за
сборную удачи,как и всем игрокам.
Chester
Единственный сборник в чью сторону однажды в Харькове немного посвистели был Милевский. Это был единственный случай, при том что Милевского и в остальных городах нашей страны, включая Киев, не очень-то и любят. Больше такого никогда не было и, надеюсь, не будет.
marco9
Ждем результата. Не подведите. Поддержку обеспечим. Украiна, вперед!!!
UkrGame777
как тебя еще не обоссал*и?
sergmarrr24586marrr
Не мели чуш, играков сборной в Харькове не освистывают , пойди сьеш беляш и успокойся
bulllk
Харьковские болелы, не освистывайте сборников Днепра, пожалуйста
Balabuz серебряный
Я уж думал, что приняли решение доигрывать в Харькове А без шуток - добро пожаловать! В паре с Девичем порвите ляхов!
tsoy1990
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил