Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 07 октября 2013, 16:36
4860
64

Карпаты не считают возможным поддерживать FARE

Львовский клуб требует от FARE публичных извинений за ошибки

| Обновлено 07 октября 2013, 16:36
4860
64
Карпаты не считают возможным поддерживать FARE
cafefootball.eu

7 жовтня 2013 р.

Першому віце-президенту
Федерації Футболу України,
п. Стороженку С.М.


Шановний Сергію Михайловичу!

У відповідь на Ваш лист № 2026 від 17.09.2013 р. з пропозицією долучитися до «акцій тижня від імені мережі FARE відносно майбутніх тижнів Дії футбольної спільноти, які направлені на активізацію справ у протидії дискримінації та соціальній інтеграції», сповіщаємо Вас про таке.

ФК «Карпати» категорично виступає проти будь-яких актів чи форм дискримінації за расовою, національною, класовою чи іншою ознакою та готовий долучатись до будь-яких акцій реальної боротьби з проявами недопустимої поведінки уболівальників на стадіонах. Водночас, ми не вважаємо за можливе виступати на підтримку FARE, оскільки вмотивовано не вважаємо цю організацію такою, котра дійсно щиро переслідує задекларовані цілі, а, навпаки, сама хибує упередженими та нефаховими підходами, котрі приводять до дискримінаційних результатів в Україні загалом та у ставленні до нашого клубу, зокрема. А саме:

1. Відсутність у методичних матеріалах FARE будь-яких ознак боротьби з використанням символіки людиноненависницької комуністичної ідеології, при тому що Україна, серед інших країн Східної Європи, страхітливим чином постраждала як від нацистського, так і від комуністичного режимів, причому в абсолютних цифрах людські жертви України від комуністичного режиму є значно вищими, а Голодомор 1932/1933 років визнаний актом геноциду комуністичного режиму проти українців державними органами багатьох країн світу.

2. Внесення FARE до дискримінаційних символів у своїх методичних матеріалах символіки та образів провідників українського національно-визвольного руху першої половини ХХ ст., навіть незважаючи на їх офіційне державне визнання Указом Президента України від 28 січня 2010 року. Такою дією FARE здійснила прямий дискримінаційний акт проти українців за національною ознакою.

3. Написання представниками FARE провокативного доносу до УЄФА на ФК «Карпати» після матчу «Карпати» - «Галатасарай», у якому реальний факт демонстрації антитурецького банера під час матчу був доповнений немислимим букетом абсурдних звинувачень, а також упереджена спекулятивна підтримка помилкового Рапорту делегата матчу «Карпати» – «Зестафоні» під час участі команди «Карпати» у змаганнях Ліги Європи у сезоні 2010/2011 рр. Усі неправдиві напади FARE на наш клуб були повністю визнані неспроможними повноважними органами УЄФА в апеляційному порядку.

Нарешті, діяльність FARE в Україні є абсолютно непублічною, організація ніколи не намагалась донести до футбольної спільноти свої принципи та критерії діяльності. Власне тому, для того щоб отримати підтримку нашого клубу, організація повинна здійснити належну еволюцію, виправити та принести офіційні вибачення за допущені помилки та переконати суспільство в чистоті своєї діяльності з тим, щоб ці помилки не були повторені у майбутньому.

Сподіваємось на Ваше розуміння та підтримку такої нашої позиції як прагматично налаштованого керівника національного футбольного органу та законослухняного громадянина України.

З повагою, генеральний директор ФК «Карпати» Дедишин І.М.

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Анчелотти оценил матч с Ман Сити, в котором Лунин дважды отразил пенальти
Футбол | 18 апреля 2024, 07:15 1
Анчелотти оценил матч с Ман Сити, в котором Лунин дважды отразил пенальти

Карло прокомментировал победу «Реала» в ответном матче 1/4 финала Лиги чемпионов

Лунин объяснил, почему остался по центру во время удара Бернарду Силвы
Футбол | 18 апреля 2024, 05:51 3
Лунин объяснил, почему остался по центру во время удара Бернарду Силвы

Андрей дважды отразил пенальти и помог Реалу пройти Манчестер Сити в Лиге чемпионов

Комментарии 64
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
PosO
Доброму человеку.
Спасибо, Вы подтвердили, что еще "заходят" разумные люди на спорт.уа, но дискутировать с Вами здесь практически некому. Оскорбить могут. Маты, унижения личности модераторы поощряют, а вот высказанное в культурной форме личное мнение отличное от мнения массы, обязательно "забанят".
Меня поддерживают: "AA0909" и "azbv". Удачи Вам, Добрий человек.
Добродію.
Дякуємо за Ваше підтвердження про те, що на сайт спорт.уа ще "заходять" розумні люди. Обризити можуть легко. Мати, приниження особистості модератори заохочують, а ось культурні вислови щодо власної думки які не співпадають із думкою більшості, обовязково "забанять".
Зі мною згодні: "AA0909" и "azbv". Вдачі Вам, Добродію.
Istm
поддерживаю мысль, что портреты политиков неуместны на стадионах, но не согласен с тем, что это является нарушением/преступлением.
Istm
тупо - верно оценено.
выполняют - не совсем верно, правильнее "исполняют".
работу - неверно оценено.
Istm
Львовяне правы. И изложили все аргументированно. А отношение фаре к Украине - это как раз одно из проявлений фашизма и нетерпимости.
makas11
фаре проводит не акцию а мониторинг матчей и о результатах сообщает фифакоторое и принимает решение.при всем желании никакие демонстрации митинги и открытые письма делу непомогут темболее если на следующий матч чукра во львове опять вывешивались банеры с неспортивной а политсимволикой и лицами на флагах не футболистов а героев минувших лет.В свете последнего безпредела металлиста в лозане который помоему только в оон нежаловался по спортивному спору и поставил под сомнение имидж уефа и только тут я вижу решение фифа наказать украину. страдаем изза длинноязыких бездарных адвокатов харьковского клуба и изза завышеных амбиций Ярославского и КО.фифа нам дает сигнал. подчиняйтесь нашим требованиям или играйте внутренее первенство в пределах украины не под эгидой фифа.думаю вы тоже против этого.
cule
За Украину на стороне Фашистов! Это бред... О какой независимости может идти речь... Перейти от коммунистов к фашистам... При этом убивая в спину своих же украинцев....
klimische
Ответ казаков Турецкому хану!
И вообще, какого х**** общественная организация берет на себя такие полномочия?
stogarant
Все верно,по сути. Пусть не лезут со своей буйной фантазией в страну,чьей истории и близко не знают.
З хрестом і мечем!
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Nord-West
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
upcast
Да скажу и говорю своим детям, они стреляли в спину двоему деду! Так что ненадо мне парить мозг своими Героями. Только футбол должен быть на стадионе!!!!!
LeonDon
А пусть Карпаты по своей старой привычке подают в Лозанну
lvros
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
all_metal
а до чого, тут, ФАРЕ? яким боком вони до ФІФА/УЄФА?
karron
Так але уважно почитай цю акцію проводить фаре тільки фаре і ФІФА до неї не має ніякого відношення А те що фаре упереджена структура це вже багатьом ясно Так що вболівальники Карпат праві Вони відстоюють свою позицію на що мають повне право
makas11
деятельность фаре регламентирована уфтавим фифа . фифа прислушивается к мнению фаре а не к мнению дедишина находящемуся под спротивным европейсским судом со своими карпатами.
makas11
я вот только непойму фаре надо извинится перед западной украиной за то что нечтут их героев а затем перед восточной украиной что нечтут их героев. вы бы хоть Дидишины подумали головой что футбол это не место магать шухевичам януковичами и тиможенко со сталиными и ленинами и бандерами.
makas11
ыыыы детвора вышла из песочницы и неаргументируя минусует)))УБОГИЕ спорт и политика несовмместимы. хотите играть в футбол идите на стадионы с спортивными лозунгами.хотите чтить чьюто память идите на кладбище и поставте свечу хотите политики? продавайте душу дьяволу берите 50 гривень и флаг и машите там как бандерлоги.
gans81
ну написали, ну и что?
я тоже могу Януковичу, Путину и Обаме написать и в инете выложить - всё равно никто из них это читать не будет, ибо всем пох...
karron
Ти би хоч прочитав що критикуєш моване йде про ФІФА мова йде про фаре І так як це фаре повелося зі Львовом то Уболівальники Львова мають повне право їх послати Культурно