Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1447
0

Роман КОВАЛЬЧИК: «Поки з них витиснути більше не можу»

«Спортлідер+» – «ЛТК» – 3:2. Післяматчева прес-конференція головного тренера «ЛТК»

Роман КОВАЛЬЧИК: «Поки з них витиснути більше не можу»

Роман Ковальчик, головний тренер «ЛТК»:

- Чому не вдалося втримати переможного рахунку?
- Причина єдина – не вистачає ігрової майстерності. Це приходить з досвідом. Команда повністю молода і її спрогнозувати важко. Як би не складався матч, скільки не було небезпечних моментів, ми не можемо реалізувати їх. Загалом хлопці стараються, працюють і викладаються на стільки на скільки на даному етапі можуть. Поки з них витиснути більше не можу.

- Тих гравців, які пішли у міжсезоння, не вийшло повноцінно замінити?
- Ні, я так не вважаю. Вони були хороші, показали рівень і гру. Я рахую, минулий рік був рівним по грі, без провалів – це однозначно. Ці, що зараз прийшли, по потенціалу дуже сильні, але на це все потрібен час і терпіння. Потрібно награтися. Вони ніби роблять все правильно, але десь не вистачає одного кроку. Психології не вистачає Це все прийде з досвідом та іграми. Звісно ми не маємо часу чекати, бо чемпіонат стартував, ми на останньому місці і, я вважаю, що ми закономірно зараз на останньому місці. Ми не можемо бути вище, бо ще важко. Ваша команда продемонструвала характер, а ми навіть цього не можемо. Думали виїхати на майстерності, а її якраз і не вистачає.

- Сьогодні у вас міг забити навіть воротар.
- Непогано він відіграв в атаці. Мав три 100% нагоди. Наші гравці з метра-двох попасти не можуть, а він попадає. Ті гравці, яких ми взяли, у попередніх командах сиділи на заміні і їм не вистачало ігрової практики. Вся проблема у цьому. Ми дуже багато граємо, президент йде нам на зустріч. Треба трохи часу.

- У чому причина кадрового оновлення?
- У нас є академія і ми повинні набирати своїх гравців. До того ж ті, хто у нас були, виявили бажання грати у більш фінансово заможних клубах. Президент у нас порядний і він сказав, що, якщо хтось захоче перейти у іншу команду, то він затримувати не буде.

- Тобто ставка у вас робиться на місцевих вихованцях?
- Ну звісно, що не всі можуть купувати бразильців. Та й хто тоді гратиме у збірній України? Ви ж самі бачите, що збірна України показує в останніх іграх. Зараз йде зміна поколінь і ми не можемо усі кинутися і брати іноземців. Тоді не буде кому грати у збірній.

- Чи ще маєте бажання викликати до збірної хмельничанина Дмитра Михайленка?
- А чому нема бажання викликати?. Вони всі «на олівці», ми продивляємося, аналізуємо і не тільки цю гру дивимося, але й з Єнакієвим. Усіх збірників знаємо, знаємо у якому стані і яка статистика у них. Звісно, у нас гратимуть самі сильні, у нас є вибір. Хто краще проявить себе у чемпіонату, ті й гратимуть. Також у мене є в команді Дзюба 1995 року, інший старший сідає на заміну. А для чого тримати старшого, якщо він молодшому програє у всіх компонентах.

- Михайленко програє Дзюбі?
- Я такого не казав. Це дві різні команди і два різних гравця. Вони приїдуть на збори і ми будемо дивитися. Я не можу сказати, що він програє. Але на даному етапі Дзюба з характером і почав дуже добре себе проявляти. У нас команда сформована з гравців 1991-1995 років народження.

- А як охарактеризуєте гру Михайленка?
- Загалом важко сказати, потрібно подивитися відеозапис. Але хлопець постійно старається, постійно в русі, завжди грає на результат. Проте, щоб прорахувати скільки помилок, скільки єдиноборств виграно і тому подібне, треба дивитися відео. А так, бажання у нього хоч відбавляй, старається, щось виходить, щось ні. Але він однозначно залишається серед кандидатів до збірної. Це гравець, який має грати. Але все покаже час.

Віктор ПАЛАМАРЧУК

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Игрок сборной Украины попал в громкий расистский скандал за границей
Футбол | 26 апреля 2024, 16:11 20
Игрок сборной Украины попал в громкий расистский скандал за границей

Даниила Игнатенко обвинили в расистских высказываниях

Как выглядит таблица АПЛ после перенесенных матчей 29-го тура АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 апреля 2024, 12:00 0
Как выглядит таблица АПЛ после перенесенных матчей 29-го тура АПЛ 2023/24?

«Арсенал разгромил «Челси», фиаско «Ливерпуля», уверенная победа «Манчестер Сити»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.