Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1670
0

Акція протесту футбольних «ультрас»

Завтра футбольні «ультрас» проведуть у столиці акцію протесту з елементами расистських вимог

Попри успіхи збірних України на світовому рівні (а в січневому рейтингу ФІФА «синьо-жовті» утримують високе 13-те місце), проблем у нашому футболі назбиралося достатньо. І вирішувати їх мають не лише керівники відомств, а й звичайні вболівальники, для яких виходять футболісти на газони стадіонів. Принаймні так вважають учасники акції протесту, що відбудеться у центрі Києва в неділю з 13 до 17 години. Ініціаторами демонстрації під назвою «Захистимо наш футбол» називаються футбольні фанати, а офіційними заявниками є дружні до них радикали з політичного молодіжного середовища — Українська націонал-трудова партія та Українська національна асамблея.

Активісти вимагатимуть від чиновників ПФЛ і ФФУ змінити своє ставлення до вболівальників, фанатів й українського футболу взагалі, а також виконати їхні вимоги. Список побажань радикали розмістили в інтернеті за адресою Sport.ua й надіслали до вищих українських і європейських футбольних установ. Серед цілком зрозумілих — на кшталт «поширити географію домашніх матчів збірної України», «припинити неправомірні дії міліції під час футбольних матчів», «дозволити контрольоване використання піротехнічних засобів на стадіонах» — фігурує кілька доволі суперечливих вимог. Наприклад, не проводити футбольні матчі в робочі дні, максимально обмежити кількість легіонерів в українських клубах усіх ліг, заборонити натуралізацію і заявки до всіх збірних гравців неукраїнського походження.

Такий радикалізм балансує на межі расизму. Якщо підкоритися вимогам «ультрас», то і з нинішніх збірних, і з історії нашого футболу слід викреслити не один десяток зірок різних національностей, тісно пов'язаних з Україною, які працюють і працювали на її славу. Скажімо, сам Олег Блохін досі не володіє українською мовою...

Завтрашня хода пройде вулицею Грушевського до стадіону «Динамо», де відбудеться мітинг з оголошенням згаданих вимог. В акції заявлена участь як радикальних фанатів із різних міст, так і простих уболівальників.

Інф. «УМ».

ДО РЕЧІ

Одна з вимог футбольних фанатів-«ультрас» дуже навіть доречна: заборонити використання на стадіонах дудок, які своїми шаленими звуками тиснуть на вуха нормальним уболівальникам, діють на нерви також і футболістам. Тож організатори завтрашньої акції протесту закликають фанів принести дудки, цей клятий атрибут нинішнього вболівання, й відправити їх за призначенням — до «пекла».

Україна Молода

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.