Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 04 октября 2013, 17:58
1541
3

ГРОМОВ: Раньше Сачко был Вася, а теперь – Василий Викторович

Игрок «Ворсклы» рассказал о последних матчах полтавского клуба

| Обновлено 04 октября 2013, 17:58
1541
3
ГРОМОВ: Раньше Сачко был Вася, а теперь – Василий Викторович
time-football.com, Артем Громов

Півзахисник полтавської «Ворскли» - про нічию з «Динамо», стрімкий старт його команди, стосунки зі старшим тренером і про власні плани на відпустку.

- Ваша команда ледь не перемогла «Динамо», проте буквально на останній хвилині пропустила гол. Який настрій зараз у команді, не дуже засмучені?
- Узагалі-то дуже. На останніх хвилинах пропускати завжди неприємно. Думаю, якби рахунок 2:2 був десь у середині другого тайму, то такого розпачу не було б. А так під саму завісу зустрічі, буквально за хвилину до фінального свистка, пропустити м’яч і випустити з рук перемогу не надто приємно… Це не може не засмучувати. Але що поробиш - життя продовжується.

- Як гадаєте, чому команда не змогла втримати перемогу: занадто рано почали грати на утримання рахунку чи просто не вистачило сил і концентрації на останні хвилини?
- Просто так склалося. Тренер суперника випустив на поле свіжих гравців, які були спрямовані винятково на атаку, тож натиск на ворота під кінець другого тайму посилився. У цьому окремому моменті наші хавбеки чи флангові захисники втратили позицію, не встигли повернутися, розібрати гравців, недопрацювали, тож, як наслідок, киянам удалося забити. Думаю, говорити, що під кінець ми розслабилися чи вже занадто повірили в перемогу, недоречно. Просто не витримали фінального натиску.

- Що після матчу сказав Василь Вікторович?
- Підбадьорив, сказав: «Давайте, хлопці, вище голови!»

- Виходить, тренер задоволений кінцевим результатом - одним заліковим пунктом у матчі з «Динамо»?
- Він, як і всі ми, був засмучений. Тренер нам сказав, що такі ігри потрібно доводити до кінця й виносити з поля той результат, на який заслуговували. Та грали ми з київським «Динамо» - з грандом нашого чемпіонату. Тому, з огляду на суперника, кінцевий результат можна вважати задовільним. Хоча, повторюся, тренер теж був розчарований.

- Наступний тур застане вас у Сімферополі. «Таврія» не настільки грізний суперник, як двоє попередніх. Не боїтеся якоїсь недооцінки та певної розслабленості перед грою в Криму?
- Та ні, ми не можемо підійти розслабленими. «Таврія» теж команда хорошого рівня. Так, у них зараз не надто все вдається, але кримчани борються, максимально викладаються на полі. Думаю, що легкої гри у Сімферополі для нас не буде. Ми серйозно готуємося до цього матчу. Налаштовуємося на перемогу, їдемо до Криму за трьома очками. Мови про якусь недооцінку й бути не може.

- Позаду вже одинадцять турів - третина сезону. Такий старт чемпіонату для вашої команди можна вважати позитивним?
- Ніхто, певне, не очікував, що після 11 турів ми будемо на шостій сходинці. Але ми дуже плідно працювали. Добре готувалися до чемпіонату на зборах, старалися, ретельно виконували всі настанови. Тренерський штаб почав прищеп­лювати нам нову тактику й стиль, нову манеру гри. За великим рахунком, у нас лише дві поразки за цей час. Тому, як на мене, такий результат «Ворскли» є цілком закономірним. Хоча, переконаний, мало хто сподівався від нас такого старту.

- Як вам працюється з тренером, із яким буквально кілька років тому пліч-о-пліч грали на футбольному полі?
- Звичайні робочі стосунки, підґрунтям яких є взаємоповага. Тепер він керівник - старший тренер. Якщо раніше був Вася, то тепер Василь Вікторович. Утім, він як і був, так і залишається хорошою людиною, тому стосунки з ним чудові.

- Улітку, коли стало відомо про його призначення на пост керманича команди, як ви зустріли таку звістку?
- Чесно кажучи, спершу здивувався, тому що в нас був головним тренером Сергій Володимирович Свистун і про якісь зміни в тренерському штабі ніхто не говорив, а тут раптом така звістка… Тому я був дуже здивований, але сприйняв це як належне.

- Відомо, що торік, на початку зими, ви відпочивали в Таїланді. Чи сподобалося там? Цього року плануєте знову податися в екзотичні краї чи про відпустку ще не думаєте?
- О так, дуже сподобалося: чудова природа, тепле море, смачна кухня - просто супер! А стосовно цьогорічної відпустки - думаємо, щось плануємо, хоча до чогось конкретного поки не дійшли.

Віталій КРИЖЕВСЬКИЙ, «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

В Челси принято решение о будущем Мудрика
Футбол | 24 апреля 2024, 19:01 3
В Челси принято решение о будущем Мудрика

«Пенсионеры» расставили приоритеты в отношении украинца

9 шайб для Китая. Сборная Украины провела последний матч перед ЧМ
Хоккей | 24 апреля 2024, 20:03 3
9 шайб для Китая. Сборная Украины провела последний матч перед ЧМ

В такой игре проверить свой уровень точно не удалось

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
qclam
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Wik3011
Раніше був Олег Володимирович,а зараз Біляш Метрономович...