Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 04 октября 2013, 17:45
2159
17

Мирон МАРКЕВИЧ: «Арбитры стали более объективными»

Главный тренер «Металлиста» поделился впечатлениями о первой части сезона

| Обновлено 04 октября 2013, 17:45
2159
17
Мирон МАРКЕВИЧ: «Арбитры стали более объективными»
Мирон Маркевич

«Металіст» - єдина команда, яка у цьому чемпіонаті не зазнавала поразок. Тож харків'яни нині - перші. «Дніпро» відстає на три очки, «Шахтар» - на шість, а «Динамо» - аж на одинадцять. Невже ми матимемо нового чемпіона? Про складові успіху «Металіста» кореспондент газети «Експрес» говорить з його тренером Мироном Маркевичем.

- Чи варто пов'язувати ваш успіх у чемпіонаті України з дискваліфікацією в єврокубках? Чи справді «Металіст» має більше сил, бо не розпорошується на два фронти?
- Ні, не варто шукати позитив у дискваліфікації. Ми дуже хотіли грати в Лізі чемпіонів. А тепер зі смутком дивимося по телевізору єврокубкові матчі. Ми також мали там бути. Такі речі ніколи не сприяють команді. І я кажу не лише про психологічний аспект, але й про фізичний. Ми вже давно граємо в єврокубках, звикли восени проводити по два матчі на тиждень. Дискваліфікація збила наш ігровий ритм. Вона нам нашкодила.

- Футболісти стали зліші на полі після того, як їм заборонили грати в єврокубках?
- Чесно кажу: не всіх моїх гравців вердикт від УЕФА зачепив за живе. Зліші та агресивніші стали ті футболісти, які давно у «Металісті» й роками мріяли про Лігу чемпіонів. Це Марко Девич, Соса, Хав'єр та кілька інших гравців. А ті виконавці, які прийшли до нас недавно, наразі працюють з перемінним настроєм.

- Якщо не дискваліфікації, то чому треба завдячувати такий упевнений старт у чемпіонаті?
- Можна сказати, що нарешті ми достукалися до футболістів і переконали їх: легких матчів у нашому чемпіонаті не буває. Раніше ми діяли агресивно у матчах з грандами. А зі середняками на рівному місці втрачали очки. Тепер перед грою з аутсайдерами або середняками ми виділяємо у п'ять разів більше часу на спілкування з підопічними, ніж перед поєдинками з флагманами нашого футболу. Можна сказати, на матчі з «Динамо», «Шахтарем», «Дніпром» та «Чорноморця» ми взагалі не налаштовуємо гравців. Вони розуміють вагу протистояння з ними і викладаються на всі сто.

- У матчах із «Шахтарем» та «Динамо» «Металіст» здобув чотири очки. Ви задоволені таким показником?
- Так, це хороший доробок. Тим більше що матч із «Шахтарем» ми проводили на виїзді.

- Як на гру вашої команди впливають негаразди в «Динамо» та «Шахтарі»?
- Я постійно наголошую підопічним, щоб вони не зважали на становище у таборі суперників і думали тільки про гру «Металіста». Та не можу я їм заборонити інтернет. А там є багато інформації про стан справ конкурентів. Та проблеми суперників зовсім не впливають на гру «Металіста».

- Тренер «Динамо» Олег Блохін якось пожалівся, що не може достукатися до легіонерів через мовний бар'єр. Як ви розв'язали цю проблему?
- Важливу роль відіграє мій перекладач, який є професіональним тренером. Утім, мова футболу інтернаціональна. Принаймні мої футболісти мене розуміють навіть без перекладача. Якщо спортсмен добре грає, то навіщо зайвий раз його турбувати? А якщо футболіст починає клеїти дурня, то спілкуємося і якось долаємо мовні бар'єри.

- Ще недавно ви нарікали на арбітраж, а тепер ваші суперники висловлюють претензії до суддів після ігор з «Металістом». Найсвіжіший приклад - обурення «Таврії». Чи змінили судді ставлення до вашої команди після того, як ви захопили лідерство?
- Ні, ми не відчули зміни ставлення. Ось у матчі з «Шахтарем» арбітр заплющив очі на два порушення правил у штрафному майданчику суперника. Чому він не призначив бодай одне з двох пенальті?

Судді помиляються і завжди будуть помилятися. Я можу констатувати, що арбітри стали об'єктивнішими. Кажу це як людина з досвідом, яка пам'ятає матчі, коли судді «забезпечували результат». Можна було взагалі на поле не виходити. Тепер такого немає.

- Не можу не спитати про найкращого бомбардира чемпіонату Марка Девіча. Його прізвище вигукували уболівальники під час Матчу збірної України зі збірною Англії. Чи справді Девіч не вийшов на поле через хворобу?
- Марко справді трішки занедужав. Та стан його здоров'я дозволяв пограти 25 чи 30 хвилин. Тренер збірної вирішив його не випускати, і ми це рішення маємо поважати.

Олег ЗУБАРУК, galsports.com

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 17
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Жоня(Севаст-Днепр)=FCDK=
Богданыч, посмотрю, что ты будешь чирикать в конце чемпионата!
Николай(Донбасс)
Эй вы там!!! Горе дизайнеры! Сайт внешне испоганили, а старые болячки как были так и остались — еще раз акцентирую: НЕ ОТОБРАЖАЮТСЯ КОМЕНТЫ по неизвестной причине. Так в настоящий момент счетчик показывает 15 коментов, а отображается только 10
red1982
Кумарит этот хитрожопый бандерлог
adler05
Опять этот скунс ровен тут воняет
adler05
Опять этот дерьмо-ровен здесь воняет...
Николай(Донбасс)
Дизайн поменяли, а проблемы с отображением коментов остались...
Николай(Донбасс)
Объективность их по известным причинам переехала от Шахрай-клуба к Металлисту, претендующему на звание Шахрай-клуб №2. Предпосылок к этому масса: начиная от ненаказумости папыГ и Моледо...
senior_s
поменяй прокладку,а то вонь идет
raven1923
что ты мне свои шубы пихаеш? и то была попытка,кстати,а не состоявший факт подкупа,как у Сосы и Папа,чернила приговора,не успели высохнуть.Лозанна слабенько вас наказала,жулики.
alex642011
чья бы звиздела о позоре."шубный скандал" забыл?
raven1923
ахахахаха,минусики,не нравится правда желтокожим.
raven1923
а где ж твой немецкий троля?друган твой?и ара?
raven1923
это кто там до меня мычит? а это ты печенежский кашак.
senior_s
бзите??правильно,бздитееще и обосритесь,пора уже
raven1923
лозаннский позор,им место в пердиве.
bezludnuy
КАК ПЕРВОЕ МЕСТО - ТАК И СУДЬИ СТАЛИ ЛУЧШЕ...
raven1923
к кому обьективные?к каучуковым?нет конечно.