Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Профессиональный бокс
|
2240
1

СОБОЛЕВСКИЙ: «В этом сезоне сборная Украины перейдет в WSB»

«Украинськие атамани» получили нового тренера

Нещодавно боксерський клуб «Українські отамани» отримав нового головного наставника, ним став Валентин Соболевський. добре відомий українськім шанувальникам тренер, який в останнє тренував нашу збірну до виступу на Всесвітній універсіаді в Росії

- Ви призначені тренером боксерського клубу «Українські отамани» у 4 сезоні ВСБ. Чи доводилось Вам раніше тренувати клуби?
- З 1993 по 1996 рік я працював у Словаччині старшим тренером у боксерському клубі «Вранов» у рамках клубного чемпіонату цієї країни. Це були звісно любительські змагання, а не напівпрофесійні, як цього разу, проте фундаментальної різниці тут немає. І якщо врахувати, що з 1993 року я працював з усіма збірними, хай не головним тренером, але я постійно виїжджав з кадетами, юніорами, молоддю та дорослими на чемпіонати світу та Європи (по-моєму я пропустив тільки 2 чемпіонату світу серед дорослих)

- Яку Ви бачите різницю між клубними змаганнями і звичайними?
- Бокс, він скрізь бокс. Спортсмен завжди виходить битися з іншим спортсменом, змінюється тільки кількість раундів, наявність шолому. Якщо ти сміливий, вольовий, витривалий - у тебе багато шансів. Зрозуміло, що є нюанси між Всесвітньою серією і аматорським боксом, але, в принципі, схема одна - ти виходиш і повинен виграти.

- Так, але зазвичай хлопці виступають за себе, за свій результат, за престиж країни, а тут б’єшся за клуб і результат окремого боксера впливає на загальний успіх усієї команди.
- Звичайно, але тут ще треба додати, що це вже не аматорський бокс, а бокс наближений до професійного, і тут кожен бій не тільки престиж клубу і країни, а й демонстрація рівня боксера. Не треба забувати, що для хлопців це вже справжня робота за яку вони отримують пристойну платню. Чим краще вони боксують сьогодні, тим більше їх здібності оцінять завтра. Тому, в нашому випадку одним з найбільш серйозних мотиваторів є кар’єра. Ну і плюс розігруються Олімпійські ліцензії, а кожен боксер хоче потрапити на у Ріо-де-Жанейро. Звісно ж не треба відкидати і великий моральний стимул та загальний престиж клубу «Українських отаманів».

- Як буде проходити відбір у команду цього року?
- Частина боксерів вже відібрана і з ними розпочали вести переговори. Це перш за все зірки вітчизняного боксу. Взагалі ми плануємо, що вся збірна команда України плавно перейде у ВСБ у цьому сезоні. Те ж саме зробила і Росія. Адже наступного року немає ні чемпіонату світу, ні чемпіонату Європи, а у ВСБ у особистому заліку розігруватимуться Олімпійські ліцензії.

- Легіонери у команді плануються?
- Так, плануються. Але була розмова з президентом федерації Володимиром Продивусом, він настояв на тому, щоб ми розвивали наших боксерів і брали легіонерів тільки у випадку, коли в нас проблемна вагова категорія. Якщо в середньому у нас в команді десь 25 чоловік у 10-ти вагових категоріях, то відсоток іноземців має складати приблизно 10-15%, тобто 3-4, максимум 5 чоловік. До того ж, з такими боксерами ми, можливо, будемо говорити про те, щоб вони прийняли громадянство України і представляли на Олімпіаді нашу країну.

- Я так розумію, мова йде про легкі вагові категорії.
- Так, у цих вагах у нас не вистачає сильних боксерів, вони завжди були проблемними, через те що українці фізіологічно не схильні у дорослому віці важити так мало.

- Якщо тепер буде вдвічі більше вагових категорій, хлопцям, напевно буде легше тримати вагу?
- Звичайно. Минулого року вони майже над собою знущалися. Наприклад Берінчику доводилося скидати аж до 61 кг, хоча для нього природніше як мінімум на декілька кілограмів більше.

- Коли вже буде відомий склад команди?
- Не раніше 1 листопада, коли розпочнеться перший збір для підготовки до зустрічі з американцями, яка відбудеться в Києві 16 листопада. Звісно, якась частина буде відома і раніше, адже протягом цього місяця боксери будуть підписувати контракти і з кожним днем членів команди буде ставати більше. Проте, остаточно, думаю, - на початку наступного місяця.

- Як проходитимуть бої цього року?
- Міжнародна боксерська асоціація прийняла важливе рішення: окрім того, що ввели п’ять нових вагових категорій, тепер бої вдома і на виїзді будуть проходити у різних вагах. Тобто вдома боксують перші п’ять боксерів починаючи з найлегшого, далі через вагову категорію (49 кг., 56 кг., 64 кг., 75 кг., 91кг.), а закордоном решта вагових категорій аж до найтяжчої (52 кг., 60 кг., 69 кг., 81 кг., 91+ кг.). Таким чином боксери матимуть можливість більше відпочивати, адже між боями буде більша перерва. А це дасть змогу їм частіше бувати вдома. Минулого сезону багато хлопців сильно скаржились на те, що вони майже безвилазно знаходились на тренувальній базі і не бачили своїх рідних. Тож це нововведення вирішує одразу дві проблеми: є час на відновлення та на сім’ю. Доречи, всі тренери клубу, окрім головного, розподілені по підгрупам, тобто, одні тренери постійно працюють з першою п’ятіркою, інші з другою. Тому і для ним буде можливість більше часу приділяти рідним та близьким.

- У нашій підгрупі є так країни як Америка і Алжир, наприклад. Чи не буде проблем у боксерів з акліматизацією та довгими перельотами?
- Наскільки я знаю, є такі варіанти: або прилітаєш і відразу боксуєш, або потрібен тиждень, щоб звикнути до нових умов. Якщо боксувати десь на третій день, то якраз попадеш на пік акліматизації. Скоріш за все ми будемо робити по першому варіанту.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Цуренко снялась с матча против Калининой после проигранных 2 геймов в Риме
Теннис | 10 мая 2024, 17:27 10
Цуренко снялась с матча против Калининой после проигранных 2 геймов в Риме

Ангелина пробилась в 1/16 финала престижного турнира WTA 1000 в столице Италии

Невероятный рекорд. Игрок Реала в 7-й раз вышел в финал Лиги чемпионов
Футбол | 10 мая 2024, 04:50 1
Невероятный рекорд. Игрок Реала в 7-й раз вышел в финал Лиги чемпионов

Тони Кроос участвовал в финалах дважды с Баварией и в 5-й раз с Реалом

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
mikulenko1003
Те ж саме зробила і Росія.________________________________________________________________________________________________Знайшли на кого рівнятися на середняків з кавказькими боксерами .ФУУУУУУУУУУУУУУ!