Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 01 октября 2013, 14:44
1208
4

Юрий ШТУРКО: «Это мой первый дубль в Премьер-лиге»

Полузащитник запорожского «Металлурга» поделился эмоциями от матча с «Металлистом»

| Обновлено 01 октября 2013, 14:44
1208
4
Юрий ШТУРКО: «Это мой первый дубль в Премьер-лиге»

— Юрію, «Металург» поступився у Харкові, зате ви двічі відзначились. Яких емоцій більше: позитивних завдяки «дублю» чи негативних через програш?
— Це складно визначити. Передусім, ми програли, а це завжди неприємно. Так, я відзначився двічі, але, як бачите, результату поки це не приносить. Відзначитися «дублем» і перемогти — було би вдвічі приємніше.

— Так склалося, що вже до 23-ї хвилини ваша команда програвала з рахунком 0:2. Психологічно складно було продовжувати зустріч?
— Звичайно: пропустили два швидких і непотрібних м’ячі, психологічно це мало значний вплив на хлопців. Надію повернув гол на останніх хвилинах першого тайму. Після відпочинку гравці вийшли з іншим настроєм. Відповідно ми почали грати в інший футбол, адже зуміли розслабитися та зрозуміти, що можемо брати очки у Харкові. Якби не вилучення, не впевнений, із яким рахунком би завершився двобій. Навіть попри це, під завісу основного часу (здається, на 88-й хвилині) могли реалізувати свій момент і повезти до Запоріжжя один заліковий пункт.

— Тобто саме гол у роздягальню допоміг колективу певним чином перезавантажитися та вийти на наступні 45 хвилин із іншим настроєм?
— Однозначно. Намагалися не опускати рук. Як уже говорив, коли забиваєш м’яч під завісу першої частини матчу, то сподівання на наступний тайм змінюються в позитивний бік.

— Під час першої 45-хвилинки було чути, як ви кричали головному тренеру Сергію Пучкову: «Змінюйте його!». Відтак уже в першій третині поєдинку Сергій Валентинович провів дві заміни. Чому ви попросили заміни іншим гравцям? Через ігрові моменти?
— Та ні, я не маю права такого робити. Навпаки, допоміг партнеру. Коли забивали перший м’яч, травмувався Сахневич, але Андрій перебував далеко від бровки, де стояв тренер. Відтак попросив мене, а я вже передав Сергію Валентиновичу, що у Сахневича травма.

— Коли в другому таймі забивали другий м’яч, більше думали про втримання рахунку чи сподівалися на тріумф над «Металістом»?
— Тяжко відповісти, це ж — футбол: багато ще чого могло статися, й таки змінилося згодом. Утім, після того, як зрівняли, наш колектив додав, ми хотіли взяти максимум із цього протистояння. Були думки й про перемогу, а чому би й ні? Навіть якщо це гра на виїзді проти харківського ФК.

— Незадовго після цього друге попередження, відтак вилучення отримав Балич. Це суттєво вплинуло на подальший перебіг подій на полі?
— Звичайно, з «Металістом» у рівних складах важко грати, а тут доводиться це робити в меншості. Одразу перевернувся малюнок гри.

— Однак наприкінці зустрічі обидва колективи мали хороші моменти для взяття воріт. Девич свій шанс реалізував, а ось Леонардо…
— Якби в тій ситуації Леонардо скористався нагодою зрівнятися за забитими м’ячами, то, переконаний, так би поєдинок і завершився. Рахунок 3:3 був би закономірніший. За такої гри з «Металістом» ми заслуговували залікових пунктів.

— Не тисне, що «Металург» уже давно не вигравав? Чи вірите, що вже наступного туру проти «Карпат» зможете поповнити очковий доробок?
— Ми на кожну гру налаштовуємося лише перемагати. Однак усе виходить не зовсім так. Не можу знайти пояснення, чому. Не хочеться повторити долю минулого сезону.

— До речі, рахуєте свої «дуб­лі»? Можливо, пригадаєте, коли востаннє відзначалися двічі в одному матчі?
— Ні. Це мій перший «дубль» у прем’єр-лізі. Раніше доводилося відзначатися подібним чином лише у першій лізі. Звичайно, я не проти забивати кілька м’ячів за матч, адже кожен футболіст прагне відзначатися та бути корисним своїй команді.

Євген Демян, «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 4
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
pyatixstek
Красава так держать ,голы сильные и главное непростой команде удачи!!!
admilka
Ага, шедевр. Соуза тока был не особо в курсе
Habarovskiy
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
serz.zp
так держать!