Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 30 сентября 2013, 21:55
1444
0

ПОЛУНИН: «Нефтяник не готов к возвращению в Премьер-лигу»

Нужно подготовить стадион и инфраструктуру, считает директор ахтырского клуба

| Обновлено 30 сентября 2013, 21:55
1444
0
ПОЛУНИН: «Нефтяник не готов к возвращению в Премьер-лигу»
Андрей Полунин

Директор «Нафтовика» - про старт команди у чемпіонаті та про завдання на сезон.

Охтирський «Нафтовик» уже не перший рік відносять до фаворитів ліги й не перший рік він не виправдовує сподівань уболівальників. Щодо фаворита, то тут є кілька причин уважати цей клуб саме таким. Головна з них - фінансова. Як не крути, а фінансові тили у футболі, тим більше - в українському, вирішують, якщо не все, то дуже багато. А «Нафтовик» є одним із тих небагатьох клубів, де із фінансами майже ніколи не було проблем. Керівництво для команди робить усе, щоби вона не просто грала, а давала результат. Вона його й дає, забезпечує той результат, який від гравців і тренерського штабу вимагають керівники. Шкода, що з року в рік перед «Нафтовиком» ніхто не ставить завдання підвищення в класі, хоча саме цього чекають численні вболівальники команди. Ось і перед нинішнім чемпіонатом у Охтирці ніхто навіть не натякав на те, щоби футболісти боролися за одну з путівок до прем’єр-ліги. Усі й так бачать, що клубна інфраструктура не відповідає вимогам найвищого дивізіону.

Старт нинішнього чемпіонату в «Нафтовика» вийшов неоднозначним. З одного боку, команда багато забивала, тож за цим показником була однією з найкращих у лізі, а з іншого, так само багато пропускала, й теж за цим показником була серед перших, щоправда, з кінця. Першу третину чемпіонату охтирці завершили у верхній частині турнірної таблиці, щоправда, в окремих матчах, на думку керівництва, недобирали своїх очок. Проте директор клубу Андрій Полунін у розмові з кореспондентом «УФ» зазначив, що нинішнє шосте місце «Нафтовика» - цілком його влаштовує.

- Нинішнім місцем «Нафтовика» я повністю задоволений, - сказав пан Полунін. - Хоча старт у команди вийшов не зовсім удалим. Але на те були причини, позаяк мали чимало травмованих гравців, та й дискваліфікації не оминули команду. До того ж, у багатьох матчах не реалізовували моменти, які створювали. Усі ці чинники й впливали на результат.

- «Нафтовик» занадто рано зійшов із дистанції Кубка України. На вашу думку, що там сталося?
- Та нічого не сталося, програли… Але й тут слід віднайти бодай якийсь позитив. Приміром, скажу так, як говорили про харківський «Металіст», якого зняли з розіграшу Ліги чемпіонів. Тепер вони цілком зосередилися лише на чемпіонаті країни й показують результат. Думаю, що й «Нафтовику» тепер слід давати кращий результат, адже про Кубок ми вже не мріємо. Тепер у тренерського штабу буде більше часу, щоби підготуватися до тієї чи іншої гри.

- За підсумками минулого чемпіонату, за вдалого збігу обставин, «Нафтовик» міг би нинішнього сезону взагалі стартувати в прем’єр-лізі. Клуб готовий до такого кроку?
- Ні, неготовий. Для того, щоби повертатися до прем’єр-ліги, слід підтягнути нашу інфраструктуру, підготувати поля, стадіон, адже вимоги в прем’єр-лізі серйозні… Усі ці запитання краще поставте перед нашими акціонерами, вони, в принципі, й так знають наші проблеми, тож обіцяють усе робити поетапно. Ось коли наша інфраструктура відповідатиме всім вимогам, тоді й поговоримо про прем’єр-лігу. А поки нас не може не радувати, що дитяча футбольна школа функціонує, й деяких її випускників уже залучаємо до основного складу команди.

- Яке ж завдання стоїть перед «Нафтовиком» нинішнього сезону?
- Перед початком чемпіонату в нас були збори, на яких поставили перед гравцями та тренерським штабом завдання потрапити до першої п’ятірки, тобто виступити не гірше, ніж минулого сезону.

- Щоби посісти таке місце, потрібно мати бюджет на рівні 1,5–2 мільйони доларів. Саме такими цифрами, за неофіційною інформацією, оперують «Зірка», «Сталь», «Суми»… «Нафтовик» має у своєму розпорядженні названу суму?
- Я не можу озвучувати розмір бюджету нашого клубу, але зазначу, що фінансових проблем у клубі немає. Перед усіма виконуємо все, що прописано в контрактах.

- Багато фахівців, говорячи про нинішню першу лігу, зазначають, що вона стала непередбачуваною. Ви із цим згодні?
- Цілком. Зараз боротьба у першій лізі стала набагато цікавішою. Маємо багато команд, які можуть посісти перші два місця й таким чином завоювати путівку до прем’єр-ліги. Водночас маємо чимало колективів, які вже зараз борються за виживання. Отож боротьба виходить запеклою та цікавою. До того ж, аутсайдери нерідко відбирають очки в тих, хто перебуває нагорі турнірки, так що цікавого нам не бракує.

- На ринок вільних агентів плануєте виходити чи клуб чекатиме відкриття трансферного вікна?
- Селекційний відділ у нас працює цілий рік, без вихідних. Постійно тримаємо руку на пульсі, відтак спостерігаємо за тими, хто нас цікавить, і цікавить насамперед головного тренера команди - Євгена Яровенка. Саме за ним останнє слово.

- Усі гравці, які влітку поповнили лави «Нафтовика», підійшли команді?
- Це питання краще адресувати нашому головному тренеру, він краще знає, хто вписався в наш стиль гри, а хто ні. Як на мене, то всі новачки адаптувалися до наших умов і вимог.

- Минулого туру матч «Титан» - «Геліос» завершився скандалом, де в компенсований час, на думку армянців, у їхні ворота було несправедливо призначено пенальті. Роботою арбітрів у «Нафтовику» задоволені?
- І в нас були окремі матчі, після яких залишилися невдоволеними арбітражем. Був випадок, коли з цього приводу ми писали листи до ПФЛ та до суддівського комітету. Шкода, коли судді, а не гравці, вирішують долю того чи іншого матчу. Хотілося, щоби в подальшому арбітри менше впливали на результат, бо саме від якості роботи суддів зараз залежить немало.

P. S. Своє невдоволення суддівством після матчу в Краматорську з місцевим «Авангардом» тоді висловив головний тренер «Нафтовика» Євген Яровенко. У грі шостого туру арбітр у полі - броварчанин Андрій Кутаков - призначив у ворота охтирців пенальті, а за хвилину до закінчення зустрічі ще й вилучив Дмитра Башлая. Саме після того матчу керівництвом «Нафтовика» й був направлений згаданий лист до наших футбольних інстанцій. Андрій Кутаков матчі в першій лізі за участю «Нафтовика» обслуговував неодноразово, тож майже завжди вони супроводжувалися як призначенням пенальті у ворота охтирців, так і вилученням у їхньому складі одного з гравців…

Як кажуть, є над чим замислитися.

Володимир КОЦУР, «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

9 шайб для Китая. Сборная Украины провела последний матч перед ЧМ
Хоккей | 24 апреля 2024, 20:03 4
9 шайб для Китая. Сборная Украины провела последний матч перед ЧМ

В такой игре проверить свой уровень точно не удалось

Лунин признался, был ли гол в скандальном эпизоде матча с Барселоной
Футбол | 25 апреля 2024, 00:08 4
Лунин признался, был ли гол в скандальном эпизоде матча с Барселоной

Украинский вратарь отрицает, что мяч пересек линию

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.