Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 27 сентября 2013, 22:30
1702
9

Никола КАЛИНИЧ: «Днепр сильнее Черноморца»

Игрок команды Хуанде Рамоса рассказал о своем украинском этапе карьеры и о предстоящем матче

| Обновлено 27 сентября 2013, 22:30
1702
9
Никола КАЛИНИЧ: «Днепр сильнее Черноморца»
Никола Калинич

Хорватський нападник дніпропетровців розповів про своє становище в команді та прийдешній матч із «Чорноморцем».

- Ніколо, в недавньому матчі, проти запорізького «Металурга», ви двічі відзначилися. Скажіть, задоволені своєю грою?
- Звісно, задоволений. Давно вже не грав, останній раз у складі «Дніпра» виходив ще в Києві, проти «Динамо». Тоді отримав незначне ушкодження, відтак поїхав грати за національну збірну на матч із південнокорейцями. Там ситуацію з травмою тільки погіршив. Також ще додалася величезна втома, яка накопичилася після довгих перельотів із Сеулу. І вийшло так, що відновився лише зовсім недавно.

- Чому так рідко граєте з перших хвилин? У вас щось нечасте зі здоров’ям чи це особисте рішення тренера?
- Не знаю, чому так виходить. У мене із Хуанде Рамосом нормальні стосунки, ми спілкуємося, все добре. Просто за нашу команду виступають багато гравців атакувального плану. Усі вони перебувають у чудовій формі, багато забивають. У нас дуже велика конкуренція за місце у стартовому складі. Проводимо багато поєдинків, граємо через два дня на третій. Наш тренер часто вдається до ротації складу, яка є нормальною ситуацією. У нашій команді кожен хоче грати у складі, проте вирішує все наставник, якому ми довіряємо.

- Тобто ви своїм нинішнім становищем у «Дніпрі» задоволені?
- Так, цілком. Мені нема на що скаржитися. Повторюю: все нормально.

- Подейкують, що влітку ви хотіли змінити адресу? Чи відповідає така інформація дійсності?
- Так. Уся справа в тому, що я практично не грав усю другу половину минулого сезону. Не можу просто сидіти й спостерігати зі сторони за тим, як грає команда. У мене є амбіції, я хочу грати, а не сидіти в запасі. Наразі ситуація виправилася. Мені знову довіряють місце на полі, відтак про жодні інші команди я не думаю.

- Чому передумали змінювати команду?
- Керівництво дніпропетровського «Дніпра» не хотіло мене відпускати, попросило залишитися, переконало мене, що я потрібен, отож зможу принести ще чимало користі. Вирішив погодитися, адже мені «Дніпро» імпонує. Подобається колектив, тренувальний процес, тут узагалі створені всі умови для плідної праці. Намагаюся виправдовувати довіру босів і тренерського штабу команди.

- Як вийшло так, що через дискваліфікацію ви пропустили матч першого групового раунду з румунським «Пандурієм», а не, скажімо, з естонським «Німме Калью» в раунді плей-оф? Адже покарання діє ще з минулого року, і його можна було відбути ще в одному з матчів кваліфікації турніру?
- Не знаю, що вам на це відповісти. Можливо, це помилка когось із співробітників клубу. Так, я справді міг відбути дискваліфікацію в матчі з естонцями, однак про це ніхто не подбав. До мене просто прийшли і повідомили, що я не зможу зіграти, адже ще маю відбути покарання за огріхи минулого сезону. Можу сказати, що моєї вини у цьому немає.

- «Дніпро» нині сильніший свого торішнього зразка чи залишився на тому ж рівні?
- Що й говорити, ми, звісно, стали сильнішими, порівняно з минулим сезоном. Уже три роки виступаємо разом, звикли один до одного, зігралися. Повністю пристосувалися до тренерських вимог, розуміємо, як треба грати, куди треба бігти, що робити в тій чи іншій ігровій ситуації. Команда прогресує з кожним роком. Пам’ятаю, коли тільки приїхав, команда була в розібраному стані. Тренер щойно прийшов, багато було нових гравців. Тоді про зіграність мова не йшла, намагалися просто виконувати тренерські настанови. Зараз усе зовсім інакше, тепер нас справді можна назвати командою.

- Ви два роки виступали в англійській прем’єр-лізі за «Блекберн Роверз». Скажіть, чому у вас не склалася кар’єра на Туманному Альбіоні?
- Вийшло так, що, перейшовши до «Блекберна», був гравцем основного складу, багато грав, забивав. Однак потім прибув новий керманич, президент змінився, тож мені, по суті, дали зрозуміти, що більше я їм не потрібен. Новий тренер почав запрошувати своїх виконавців на мою позицію, тому я й вирішив негайно змінити клуб.

- Отже, пропозицію дніпропетровців ви прийняли одразу?
- Так, нітрохи не сумнівався в такому рішенні. Представники українського клубу дуже сильно хотіли бачити мене у себе, відтак я дав їм принципову згоду. Необхідно віддати їм належне, вони наполегливо працювали над тим, щоби якомога скоріше я переїхав до Дніпропетровська. Також перед переходом я знав, що у цьому колективі виступає Стрінич, радився зі Срною. Він сказав, що «Дніпро» - дуже хороша команда, й мені варто підписати з нею контракт. Тобто, переїжджаючи в Україну, я був достоту обізнаний про нове місце роботи.

- Цього уїк-енду «Дніпро» грає проти «Чорноморця». У команді відчувається напруженість перед відповідальною грою?
- Та ні. Усе нормально. Ніякої нервозності немає. Усі готуються в звичному режимі. «Чорноморець» такий же суперник, як й усі інші. Знаємо, що одесити мають непогану переможну серію, останнім часом демонструють пристойний футбол. Та наша команда сильніша, тим паче, граємо перед рідними вболівальниками. Маємо перемагати - сто відсотків. Скажу більше, нам необхідна ця перемога, адже триває запекла боротьба за перше місце. Після одеситів нас очікує домашній поєдинок у Лізі Європи проти «Фіорентини» та дербі з «Металістом». Ми відстаємо від харків’ян на троє очок, і маємо ліквідовувати цей гандикап. Намагатимемося зіграти у свою гру, а вже потім подивимося на результат.

- З голеадором «Чорноморця» Олексієм Антоновим ви особисто знайомі, адже він також виступав за «Дніпро»?
- Звісно, я знаю його. Я вже перейшов у «Дніпро», коли він був у команді. Хороший нападник, індивідуаліст, із хорошим голевим відчуттям. Якщо він гратиме проти нас, захисникам доведеться попітніти. Утім, у футбол грає не одна людина, а команда. А вона в нас сильніша, відтак ми й переможемо.

Роман КИРІЄНКО, «Український футбол»

Михаил Шаповалов
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 9
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
UkrGame777
Коля Коля Никола... рано ты такие речи толкаешь) вы можете обыграть ЧО только из-за того, что они не привыкшие к такому ритму игр..а так по игре ЧО покачественнее будет поэтому думаю ничья.
orl405
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Razin
коля, не нужно громких слов. на поле все покажите
ChMP
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
mikulenko1003
ВДАЧІ І ПЕРЕМОГИ ЧО!!!
byrgyi76
Всё верно говорит, на голову сильнее!
ChMP
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
rigger72
Ну-Ну посмотрим
kastan.88
"...А вона в нас сильніша, відтак ми й переможемо." Эт завтра будеш говорить.. "Если"!!!