Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1235
1

Александр БОЙЦАН: «Со временем Заяц может возглавить Таврию»

Генеральный директор «Таврии» - о пополнении в руководстве клуба

Щойно вигулькнула інформація, що Вадим Заяць, який донедавна тренував «Буковину», з’явився у сімферопольському клубі, як кореспондент «УФ» вирішив звернутись до гендиректора «Таврії» пана Бойцана. Олександр Володимирович, до речі, у цей час перебував у Австрії, однак погодився поспілкуватися, навіть попри те, що недавно був прооперований.

- Олександре Володимировичу, на недавній прес-конференції старший тренер «Таврії» Яніс Христопулос, відповідаючи на запитання про колишнього тренера чернівецької команди, сказав, що Заяць зараз займає адміністративну посаду в сімферопольському клубі. Ці слова відповідають дійсності? Якщо так, то яку саме посаду займає Вадим Григорович?
- Це справді так. Вадим Заяць - заступник генерального директора сімферопольської «Таврії».

- Тобто Вадим Григорович нині виконує ваші обов’язки під час вашого перебування в Австрії?
- 28 вересня я вже повернуся до Сімферополя та зразу візьмусь до роботи. Звичайно, що він зараз повністю виконує обов’язки генерального директора. Адже Вадим - мій заступник.

- Після приїзду до Криму він займатиме саме цю посаду? На сайті вболівальників «Таврії» Вадима Григоровича представили як спортивного директора…
- Заяць буде й надалі заступником гендиректора клубу. Він уже добре ознайомлений з усім спортивним департаментом. Вадим дуже амбіційний та молодий, тому, впевнений, що зможе допомогти мені.

- Якусь роль зіграв той факт, що ви вже знайомі та навіть встигли разом пограти за буковинський колектив у 1990-х?
- Звичайно, ми вже знайомі 15 років. Знаю Вадима лише з хорошої сторони. Усе, що було між нами, проходило добре. Відповідно, коли дізнався, що Заяць розірвав контракт із «Буковиною», то зразу запропонував йому знову попрацювати разом, однак тепер у іншому ранзі. Вадим Григорович дуже порядна та чесна людина, такі люди нам не завадять. У нинішній ситуації це дуже важливо.

- Посада заступника генерального директора для Зайця розглядається в довгостроковому плані?
- Думаю, що саме на майбутнє та перспективу розглядається запрошення колишнього тренера чернівчан. Ми обидва не літні люди, тому зможемо ще довго бути корисними «Таврії». Сподіваюся, що саме в позитивному ключі відбуватиметься наше співробітництво. Прекрасно розумію, до чого ведете, чи, як це називається по-іншому - запитання зі шпилькою. Адже Заяць зовсім недавно займався тренерською діяльністю. Однак про посаду тренера ми не думали. Він мені потрібен як адміністративний працівник.

- У попередньому клубі, як мені відомо, Заяць у схожій до англійської манері був менеджером, себто займався не лише тренувальним процесом, а й деякими іншими аспектами клубного функціонування. Це враховувалося, коли ухвалювали таке рішення? Відтак, знову хотілося би повернутися до його тренерського минулого…
- Так, ми знаємо, який спектр роботи виконував Заяць. Просто так до цього би не підійшли. Не можемо знати, що буде в майбутньому, правда? На даний момент він потрібен на своїй посаді в «Таврії». Можливо, Вадима Григоровича хтось запросить повернутись до тренувань команди та очолити іншу команду. Якщо він цього прагнутиме, то ми не зможемо його втримати. Поки намагаємося зробити максимум у тій роботі, котрою займаємось. А що далі буде - як Бог дасть.

- Однак, не можете, напевне, відкидати, що Заяць із часом може стати головним тренером сімферопольської команди?
- Неможливо таке відкидати. Ще рік тому я не знав, що ляжу під ніж хірурга. Таке воно - життя. Давайте не забігатимемо далеко в майбутнє, а житимемо сьогоденням, розбиратимемось із насущними проблемами.

- Згадали недугу, тож запитаю, чи не надто турбує післяопераційний період?
- Що саме мене змусило звернутися до лікарів, гадаю, не варто озвучувати. Однак лікарі обіцяють, що після піврічної реабілітації зможу навіть на лижах покататись і на футбольному полі побігати. Найголовніше, що це не заважатиме праці на моїй посаді. Як уже сказав, у кінці місяця приїду до Сімферополя та одразу візьмуся до роботи в «Таврії».

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ВИДЕО. Вингер сборной Украины забил очередной гол в европейском чемпионате
Футбол | 25 апреля 2024, 10:04 0
ВИДЕО. Вингер сборной Украины забил очередной гол в европейском чемпионате

Гол Максима Хланя стал решающим для «Лехии»

Топ-10 ветеранов в возрасте 35+, которые продолжают карьеру в Европе
Футбол | 24 апреля 2024, 18:08 1
Топ-10 ветеранов в возрасте 35+, которые продолжают карьеру в Европе

Для кого-то из них предстоящее лето, вероятно, принесет момент, когда придется попрощаться

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Леонід Вишневський
Ну заголовок як завжди не зовсім відповідає статті, спорт.уа )))