Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
| Обновлено 29 сентября 2013, 15:42
37587
1083

Украинские болельщики обратились в ФИФА

Львовские ультрас считают, что ФИФА не должна позволять себе однобоких и предвзятых оценок

| Обновлено 29 сентября 2013, 15:42
37587
1083
Украинские болельщики обратились в ФИФА

Открытое письмо в адрес президента ФИФА Йозефа Блаттера и Старшего корпоративного менеджера УЕФА по социальной ответственности Патрика Гассера от фанатов киевского «Динамо» и львовских «Карпат» в отношении событий, произошедших на матче сборных Украины и Сан-Марино во Львове.

Шановний пане Блаттер!

Ми, громадське об’єднання Друзі Динамо (Київ, Україна) та громадське об’єднання Завжди Вірні (Львів, Україна), звертаємося до Вас з цим відкритим листом.

Як нам стало відомо з засобів масової інформації, очолювана Вами організація завела дисциплінарну справу стосовно поведінки українських вболівальників під час матчу Україна - Сан-Марино у Львові 06.09.2013. Ця дисциплінарна справа ґрунтується на звіті делегата FARE. Сам звіт ніде у засобах масової інформації не оприлюднювався, тож ми не мали змоги ознайомитися з фактами порушень, які були зафіксовані. Проте, ми знайшли можливість ознайомитися  в Інтернеті з посібником FARE з визначення дискримінаційної символіки.

Ми були шоковані тим, що до дискримінаційної символіки внесено символи національно-визвольної боротьби українського народу. Наприклад, червоно-чорний прапор Організації українських націоналістів. Під цим прапором в часи другої світової війни українці чинили опір двом найпотужнішим тоталітарним режимам світу – гітлерівському та радянському. В значної частини українців цей прапор асоціюється з героїчними сторінками власної історії. Тому в нас виникає запитання щодо компетентності та неупередженості експертів FARE. Також дивно бачити в числі дискримінаційних символів портрети керівників українського визвольного руху Степана Бандери та Романа Шухевича. Не справа FARE давати оцінку історичним постатям, які для великої кількості українців є національними героями. Жодна поважна організація не дозволяє собі таких однобоких та упереджених оцінок.  

Ми закликаємо Вас не виносити поспішних рішень на підставі звіту організації, компетентність якої стосовно української історії та української символіки викликає величезні сумніви. Прийміть до уваги, що необачне рішення, яке ґрунтуються на згаданих критеріях FARE, дискредитує саму  справу боротьби з проявами нетерпимості  (як мінімум, в Україні, а, можливо, і в цілому світі).

Ми переконані в тому, що футбол – це гра, яка належить усьому людству незалежно від національності. Тому використання української національної символіки на матчах не може бути причиною дискримінації з боку жодної організації.

Сподіваємося на розуміння.
З повагою, громадське об’єднання Друзі Динамо та громадське об’єднання Завжди Вірні.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Травма позади? Цыганков – в заявке Жироны на матч с Лас-Пальмас
Футбол | 26 апреля 2024, 14:03 0
Травма позади? Цыганков – в заявке Жироны на матч с Лас-Пальмас

Украинский вингер готов сыграть за свою команду

Новый претендент на Лунина. Легендарный клуб хочет подписать украинца
Футбол | 26 апреля 2024, 08:01 6
Новый претендент на Лунина. Легендарный клуб хочет подписать украинца

«Милан» вступил в борьбу с «ПСЖ», «Баварией» и «Манчестер Юнайтед» за Андрея

Комментарии 1083
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
yuravk
А якби в Барселоні розгорнули на стадіоні правпори Каталонії? І що ФІФА хоч би пальцем здригнула? Отож бо!
dragao-juventino
kotbazilio — 26.09.2013 15:24
----------------------------------
Для "даунецких знатоков истории" масове винищення ляхами і Їх АК (армією крайовою) українців на Волині в ході 2-ої світової війни - не геноцид, а аналогічний хід у відповідь з боку українців і УПА - геноцид. Українці для них - дикі варвари, кровожерні чудовиська, нелюди, а польські агресори - білі і пухнасті, невинні жертви цих потвор. Їм просто начхати на правду. на те, хто ж спровокував Волинську різню, а хто захищався (на своїй, зауважте, знмлі). Про відношення "даунецких" до нас, українців, і до нашої держави свідчить хоча б той факт. що на роль міністра освіти в їх уряді назначений печерний українофоб Табачник. Неймовірне знущання над всім українським народом. А справді український уряд вже давно задекларував би Волинську різню геноцидом українців з боку поляків. Та для рИгоАналів ця сумна історія - лишній привід вилити бочку помиїв на український народ і на його бойовий загін - героїчних воїнів УПА. Наші патріоти і герої для них - об'єкт ненависті.
Mihalich13
А в Германии есть подобная символика?))
espectador
Ну что патриоты,прислушались в ФИФА к голосу вашей правды?А знаете почему,потому что у них своя правда и свои не менее убедительные доводы.Но это не значит,что надо сдаться и не продолжать борьбу , пишите ещё и добейтесь исключения Украины из ФИФА.Ще не вмерла Украина!
senior_s
Розпад Руського Королівства та інкорпорація його частин у XIV–XV століттях до Польщі, Литви та Угорщини засвідчили невміння українських еліт домовлятися заради збереження незалежності....а не в Австро-Венгрии....
zaboyshik
Я согласен, что во Львове ребята перестарались.Бывает с каждым. Ладно, проехали.
Local78
Надеюсь наконец в стране сделают выводы и наведут порядки на стадионах. Жаль Львов, поддержка там была супер.
Lennon750
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
conquistador
і нинішня, валюта, Швейцарії
conquistador
о ти даєш... а що було "к середине ХІХ века" на території України, яка входила до складу Російської імперії?! питаю, ще раз: "коли було скасовано кріпосне право в Астро-Угорщині та Російській імперії?" про Королівство Руське, в складі Австро-Угорської імперії, щось чув?!
Lennon750
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
zaboyshik
Спасибо за инфу
zaboyshik
Где франки взять? Их на евро поменяли давно. Похоже на утку.
Local78
это швейцарские франки
Local78
следи за базаром...
zaboyshik
А франки им зачем? Эта же старая валюта Франции.
stopudoff1
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
stopudoff1
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Lennon750
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
conquistador
УКРАИНА — ПОЛЬША БЕЗ ЗРИТЕЛЕЙ
ФИФА наказала нашу сборную за поведение болельщиков во время матча отбора чемпионата мира против Сан-Марино во Львове.
Как стало известно F o o t b a l l . u a , следующий отборочный матч сборная Украины проведет без зрителей. Соперником нашей команды будет Польша, которая после восьми из десяти туров квалификационного турнира отстает от желто-синих на два очка.
Кроме того, наша федерация оштрафована на 45 тысяч франков, а стадион во Львове дисквалифицирован на отборочные матчи с участием национальной сборной до 2018 года включительно.
Причиной такого жесткого наказания стало использование болельщиками на Арене Львов пиротехники во время матча против Сан-Марино. Прежде наша сборная уже не раз была предупреждена за подобные нарушения.