Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Кубок Украины
| Обновлено 25 сентября 2013, 14:19
1129
0

Денис КОЖАНОВ: «Хочу сыграть в матче с Карпатами»

Форвард «Севастополя» дал интервью накануне кубкового противостоянии с «Карпатами»

| Обновлено 25 сентября 2013, 14:19
1129
0

Напередодні кубкового протистояння «левів» з «моряками» екс-хавбек «Карпат», а нині один з лідерів «Севастополя» Денис Кожанов відповів на питання Інформаційного центру «зелено-білих».

– Денисе, минулої суботи УЄФА прийняло рішення, згідно з яким починаючи із сезону 2015/2016, команди, що програли у фіналі національних Кубків, не зможуть стати учасниками Ліги Європи... 
– На мою думку, це рішення не є правильним, насамперед щодо клубів-середнячків. Адже для більшості команд будь-якої країни вихід до фіналу національного Кубка є неабияким досягненням і не бути за це винагородженим путівкою в єврокубки – неправильно. Для прикладу візьмемо Україну. Вийти в фінал – завдання не з простих. Його далеко не завжди вдається виконати навіть вітчизняним грандам. А виграти в фіналі, коли на 99 відсотків твоїм суперником буде топ-клуб на кшталт «Шахтаря», це взагалі завдання найвищого рівня складності. Думаю, таке рішення УЄФА у багатьох клубів лише зменшить мотивацію боротьби за Кубок країни. Адже чимало команд розраховували пробитися в Лігу Європи саме через національний кубковий турнір, а тепер цей шлях футбольні чиновники значно ускладнили.

– В минулому сезоні «Севастополь» дійшов до півфіналу Кубка України. А яке завдання стоїть перед командою в новому розіграші?
– Навесні нам не поталанило з жеребом – у півфіналі дістався «Шахтар». Самі розумієте, команду Луческу навіть вдома обіграти дуже важко. От і ми, хоча й зіграли ніби то непогано, пробитися в фінал не спромоглися. Що ж до нового кубкового турніру, то конкретних завдань перед нами не ставились, але, зрозуміло, будемо намагатися пройти якомога далі. 

– Першим суперником «Севастополя» в Кубку України жереб обрав «Карпати», які ви в поточному сезоні вже один раз обіграли. 
– Так, але є дві відмінності. По-перше, ми грали на своєму полі, а тепер на нас чекає поєдинок у Львові. А по-друге, в Севастополі була гра Прем’єр-ліги, зараз же на черзі матч на Кубок країни. А це два зовсім різних турніри – в кубку, на відміну від чемпіонату, права на помилку не існує, тут перша ж невдача стає і останньою. Тому в кубку чимале значення має фарт. Зокрема, в даному випадку «Карпатам» вже поталанило, що жереб обрав їх господарями поля.

– Кубкова гра ще попереду, а чим тобі запам’ятався поєдинок з «Карпатами» в чемпіонаті?
– Гра була важкою і дуже важливою для обох команд. Ми більше володіли ініціативою, грали гостріше в атаці і в підсумку, вважаю, заслужено перемогли. Хоча й «Карпати», побудувавши гру на контратаках, мали моменти, щоб забити. На наше щастя, їм цього не вдалося зробити і ми взяли три очки.

– Три очки ви взяли і в останній домашній грі з донецьким «Металургом», яка вийшла дуже цікавою і до того ж з драматичною розв’язкою. 
– Справді, гра вийшла «веселою». На полі зійшлися дві граючі команди, кожна з яких прагне діяти першим номером. Звідси й така велика кількість гольових моментів та забитих м’ячів. Як це не парадоксально, але на нашій грі негативним чином позначилося вилучення в складі «Металурга». Ми на той момент були попереду 2:1 і десь на підсвідомому рівні вирішили «засушити» гру, аби зберегти переможний рахунок. Але як це частенько буває, футбол за подібне нас покарав – ми пропустили другий гол і рахунок став 2:2. На щастя, в кінці зуміли вирвати ледь не втрачену перемогу, причому забили двічі. 

– Що скажеш про нинішні «Карпати»? Зокрема, чи бачиш ти зміни у їхній грі в порівнянні з матчем проти вас у Севастополі?
– «Карпати» дуже здорово зіграли проти «Шахтаря». Перемога над чемпіоном підняла їх в психологічному плані, додала віри в свої сили. Ми, щоправда, матимемо перевагу над «Карпатами» у вигляді двох зайвих днів на підготовку. Адже ми з «Металургом» грали в п’ятницю, а «Карпати» з «Динамо» – в неділю. 

– З якими почуттями ти очікуєш матч у Львові? Все ж ти провів у складі «Карпат» не найгірші свої сезони і долучився до найбільш гучних успіхів «зелено-білих» за час новітньої історії львівського клубу.
– Зрозуміло, що хочу зіграти в середу, тим більше, що гра відбудеться на «Україні» – на стадіоні, на якому мені випало щастя грати за «Карпати» проти «Галатасарая», «Боруссії», «Севільї», ПСЖ... Хіба таке можна забути? Але питання в тому, чи зможу я вийти в середу на поле. Справа в тім, що у грі з «Металургом» я отримав ушкодження і наразі ще невідомо, чи зможу зіграти проти «Карпат». Медики кажуть, що остаточне рішення буде прийнято напередодні гри. 

– Коли все ж вийдеш на поле, то на який прийом трибун «України» сподіваєшся?
– Взагалі то я вже грав у Львові проти «Карпат» і тоді вболівальники мене зустріли дуже тепло. Сподіваюся, що так буде й цього разу. У мене завжди з фанатами «Карпат» були хороші взаємостосунки. Такими вони є й нині і я сподіваюся, такими ж залишаться і в майбутньому.

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.