Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 24 сентября 2013, 13:22
1192
2

Андрей ПЯТОВ: «Новички начинают понимать игру команды»

Голкипер «Шахтера» поделился впечатлениями от матча против «Ворсклы»

| Обновлено 24 сентября 2013, 13:22
1192
2
Андрей ПЯТОВ: «Новички начинают понимать игру команды»

- Чи можна сказати, що основною мотивацією в матчі з «Ворсклою» для «Шахтаря» була можливість зробити подарунок президенту клубу Рінату Ахметову в його день народження?
- Звичайно, ми хотіли, щоби настрій у нашого президента цього дня не затьмарився. Дуже серйозно налаштовувалися на «Ворсклу», враховуючи, що суперник перебуває у хорошому тонусі, неспроста посідає досить високу сходинку в турнірній таблиці. Однак ви знаєте, які бувають ігри на день народження?

- Справді, нерідко на день народження президента клубу «Шахтар» поступався, іноді навіть розгромно.
- Так, справді, бувало, що саме цього дня ми програвали. Як злий фатум якийсь переслідував. Але, слава Богу, сьогодні все склалося для нас добре.

- Чи згадували минулі ігри, які випадали на 21 вересня?
- Ні, просто відповідально налаштовувалися на бій з полтавчанами. Містер детально проаналізував можливості суперника та пояснив, як потрібно діяти, щоби домогтися успіху. Думаю, ми виконали установку на матч.

- Андрію, ви свого часу виступали за «Ворсклу». Наскільки відтоді зазнала змін гра команди?
- Із тих пір не раз мінялися головні тренери команди. Останнім часом колективом керував Микола Петрович Павлов. Тоді полтавський клуб усі поважали. Ми з ним і внічию грали, й навіть програвали. Тепер командою керує Василь Сачко. Але я переконаний, що «Ворскла» сьогодні грає в такий же футбол, який їй прищеплював Павлов. Полтавці роблять акцент на контролі м’яча. Просто виконавці змінюються.

- Чи багато у «Ворсклі» залишилося приятелів, із якими грали пліч-о-пліч?
- Вистачає. Напевне, півкоманди ще залишилося тих хлопців, із ким пограв.

- Даріо Срна після матчу у Сан-Себастьяні мені сказав, що, обігравши «Реал Сосьєдад», «Шахтар» отримав зараз «вітер у спину», то є впевненість у власних силах.
- Я погоджуся з капітаном. Після трьох невдалих матчів перемога для нас була дуже важлива, й ми її, на щастя, добилися. Як бачите, команда підбадьорилась, у хлопців, наче крила виросли.

- У матчі з «Ворсклою» вперше у стартовому складі вийшли Бернард і Феррейра, й обидва потім відзначилися, як і Фернандо, котрий вийшов на заміну. Не було побоювання, що з новобранцями буде складніше досягти результату, адже вони ще не повністю адаптувалися, засвоїли принципи гри «Шахтаря»?
- Ні. Хлопці в команді, тож повинні розуміти ту гру, яку Містер хоче від них бачити. Перший гол, коли Бернард обіграв кілька гравців суперника та віддав пас Феррейрі, яскраво засвідчив, що новачки потихеньку починають розуміти гру команди. Сподіваюся, незабаром вони ще додадуть і будуть радувати наших уболівальників не раз.

- Нинішнього сезону «Ворскла» добре стартувала, тож команді було видано багато авансів. Очікували, що вдасться крупно обіграти суперника?
- Перемога нам далася зовсім не легко. Так, рахунок 3:0 начебто великий, але в полтавців були моменти, якби забили, ще не відомо, як би пішла гра. Зазначу, що напруга в матчі зберігалася до останньої хвилини.

- Ви відстояли на «нуль» два матчі за збірну України, потім не дозволили відзначитись у своїх воротах «Реал Сосьєдаду» в Лізі чемпіонів, і ось тепер - «Ворсклі». Відчуваєте, що набрали хорошу форму?
- Форму набирають на зборах. Фізично, думаю, всі гравці давно добре готові, адже сезон у розпалі. Головне - знайти психологічну стійкість, і тоді все буде добре.

Дмитро ДОЙНІКОВ, «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
rem3214
Ура! Цыган вышел из запоя....
fcdk2012
Та это всё ерунда. Вот новость: Бородатый трансвестит Кончита представит Австрию на "Евровидении-2014"