Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Баскетбол в Европе
|
1349
0

Майк ФРАТЕЛЛО: «У нас одна цель - победить»

Пресс-конференция главного тренера сборной Украины и капитана команды после победы над Италией

До Вашої уваги прес-конференція після матчу Італія – Україна.

Головний тренер збірної України Майк Фрателло:

«Я все ж хотів би привітати збірну Італії. Якщо повернутися до минулого літа, то вони випрацювали свій власний малюнок у грі, зробили чудову роботу і зараз захищатися проти цієї команди дуже важко, вони грають швидко і потужно, так що у захисників голова йде обертом, коли вони намагаються їх прорахувати. Це призвело їх до успіху як минулого року так і на цьому чемпіонаті як у групі так і на другому етапі чемпіонату, отже я дійсно їх хочу привітати з чудовою грою.

По сьогоднішній грі хочу сказати, що цей хлопець поруч зі мною, як старий, ну не зовсім старий, але дуже працьовитий кінь-тягач і я довіряю йому. Він виходить з лави, а не у старті, але команда обрала саме його капітаном, що демонструє всю повагу до нього. Наш віце-капітан теж вступає у гру з лави запасних і це теж демонстрація поваги з боку гравців. Сьогодні Діма допоміг нам своєю впевненістю на майданчику, а Слава віце-капітан своєю феноменальною грою захистив периметр, зібрав важливі підбирання у захисті, я гадаю що обидва центри сьогодні провели відмінну гру, взагалі наша лава зробила важливий внесок у перемогу, це не лише Заба і Слава, це Макс на позиції третього номера, Ігор на позиції четвертого, всі зіграли на хорошому рівні у захисті, потім забивали потрібні кидки, я дуже задоволений своїми гравцями і вдячний їм за ЄвроБаскет 2013, це незабутній досвід.

Ми разом працюємо вже кілька років і Заба підтвердить вам, що до гри ми готуємося завжди з однією метою – перемогти. Заради цього ми виходимо на майданчик, заради цього ми викладаємося на тренуваннях, тому завжди хлопці працюють на максимумі. У зворотному випадку ми були б шахраями, ми завжди нагадуємо хлопцям не обманюйте себе, не обманюйте команду, так ми готуємося до матчів, так ми виходимо грати.

Так ми зіграли кілька товариських матчів в яких програвали по кількадесят очок, але без тих матчів не було б сьогоднішньої гри. Ми проводили екстерні наради по гарячих слідах, розбирали що і як ми робили, ми перевіряли всіх гравців, у команді у нас був більш широкий вибір, зе близько 6 баскетболістів пройшли з нами більшість товариських матчів. Завдяки тим іграм ми побачили, як може зрештою виглядати ця команда, а хлопці продовжували працювати. Вони виконували все що від них вимагали і в команді у нас був лідери, наші ветерани коли було потрібно розмовляли з молодшими хлопцями, скеровували їх у потрібному напрямку, таким шляхом ми йшли, щоб дійти до завершення турніру».

Капітан збірної України Дмитро Забірченко:

«Ще до початку підготовки до матчу ми знали, що італійці грали на 2 години пізніше ніж ми, тому ми намагалися бути агресивними на обох сторонах майданчику. Це був ключ до перемоги у сьогоднішній грі. Ми рухали м’яч, намагалися бігти у відрив. При підготовці до гри нашу увагу звернули на те що у їхній команді багато гравців, які можуть атакувати з периметру, я вважаю, що сьогодні наші високі зробили велику роботу зі своїми блокшотами, на підстраховках, а у команди була хороша ротація. Ми збирали підбирання і намагалися біти у відрив. В першу чергу – сьогодні була відмінна гра захисту, можливо, дійсно суперник був більше втомлений, але зараз це вже нічого не важить, адже ми успішно кваліфікувалися на чемпіонат світу».

ФБУ

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Днепр уничтожил Галичину и вышел в полуфинал плей-офф Суперлиги
Баскетбол | 28 марта 2024, 20:06 0
Днепр уничтожил Галичину и вышел в полуфинал плей-офф Суперлиги

Состоялся матч плей-офф чемпионата Украины по баскетболу

Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 17:15 0
Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024

17 июня подопечные Сергея Реброва проведут поединок против Румынии в 1-м туре группы Е

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.