Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Баскетбол в Европе
|
1019
0

ЗАБИРЧЕНКО: Мы были командой от первой и до последней минуты

Комментарий игрока сборной Украины после выхода на чемпионат мира

Игрок сборной Украины по баскетболу Дмитрий Забирченко прокомментировал выход национальной команды на чемпионат мира.

«Зараз просто ейфорія. Але гра складалася важко. Зрештою, ми задоволені тим, що їдемо на чемпіонат світу. Перед початком ЄвроБаскету ніхто не міг навіть подумати про це. Казали, мовляв, нащо ви взагалі туди їдете без Дроздова, Ліщука, Фесенка… Але команда – це те, що всередині, це те, що в роздягальні, те, що в готелі, те, що на тренуваннях. І те, що всередині кожного з нас – бути командою. Ми були командою з першої хвилини ЄвроБаскету до останньої хвилини сьогоднішнього матчу. Навіть попри важку поразку від Латвії і вчорашню від Хорватії, з якою ми теж зіграли не найкращий матч. Ми знали, що сьогодні збірна Італії буде втомленою, адже грала вчора після нас, тому ми старалися прискорювати темп гри. Я вважаю, нам це вдалося: ми старалися пресингувати в захисті й бігти в нападі. І ми, і суперники грали вчора ввечері, тож в другій годині наступного дня важко були розбігатися. Насправді, після матчів, особливо такого, як учорашній, важко заснути – багато хто не спить і до третьої ночі.

Тренер звертав увагу на те, що італійці тримають м’яча та йдуть у проходи. Італійці розуміли, що ми готуватимемося до притаманної їм гри, і почали ганяти м’яча по периметру й закидати нам триочкові. Тому нам довелося перебудуватися, не відходити від Датоме, намагатися закрити його кидок. Тим не менше, ми зупинили їхніх лідерів. Слава Кравцов сьогодні зробив 6 блок-шотів. Ці блок-шоти нам давали додатковий стимул.

Пух Джетер по натурі лідер. Навіть учора, коли ми програли, тренер каже,що в кінцівці матчу м’яч має бути у Джетера. Він може створити атаку як для себе, так і для інших. Для цього його і натуралізували, щоб він був лідером, хорошим пасувальником. Пух прекрасна людина. Добре, що він з нами».

ФБУ

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.