Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 20 сентября 2013, 23:00
2312
11

Младен БАРТУЛОВИЧ: «Мы сможем отобрать очки у Динамо»

Игрок «Карпат» рассказал о «Кривбассе», победе над «Шахтером» и предстоящем матче с киевским клубом

| Обновлено 20 сентября 2013, 23:00
2312
11
Младен БАРТУЛОВИЧ: «Мы сможем отобрать очки у Динамо»
Младен Бартулович

Півзахисник «Карпат» розповів про перемогу над «Шахтарем», адаптацію у клубі та очікування від матчу в Києві

«Кривбас» назавжди залишиться в моєму серці»

- Младене, хто став ініціатором вашого переходу до львівських «Карпат»?
- Керівництво львівського клубу ініціювало мій перехід. Львів’яни звернулися до мене й запропонували перейти. Я погодився. А всі інші питання вирішували боси «Карпат» і «Дніпра». Домовленість була досягнута, відтак я переїхав до Львова.

- Що для вас означав «Кривбас»?
- «Кривбас» назавжди залишиться у моєму серці. Я провів за криворізький клуб більше ста матчів, звик до міста. Дуже тяжко було змиритися з думкою, що цей клуб може зникнути із футбольної мапи України, адже за нього виступали чудові хлопці, в нас був фантастичний колектив, першокласний тренер. Прикро, що так сталося.

- Останні кілька років ви постійно перебуваєте в оренді. Раніше це був «Кривбас», тепер «Карпати». Скажіть, у Дніпропетровську на вас зовсім не розраховують?
- Точно відповісти на це запитання не можу. Необхідно спитати про це Хуанде Рамоса, потрібен я йому чи ні. Проте виходить так, що коли до команди прийшов іспанський тренер, він навіть не взяв мене на збори. Це його рішення, і я жодним словом його не засуджую. У кожного тренера своє бачення. Узагалі, як свідчить практика, з оренди до «Дніпра» повернулося всього двоє футболістів - Канкава та Кобахідзе. Тому самі розумієте, наскільки тяжко знову стати частиною дніпропетровської команди.

- Щодо цього, чи не виникало бажання підписати з львів’янами повноцінний контракт?
- Розумієте, «Карпати» наразі пропонували мені лише орендні умови. Казати про суто моє бажання тут немає ніякого сенсу.

- Із Олександром Севидовим одразу порозумілися?
- Так. Чому б і ні? Він - чудова людина, прекрасний фахівець. У нас одразу налагодилися стосунки. Я швидко пристосувався до тренувального процесу, до вимог Олександра Володимировича. У цьому сенсі все нормально.

- Із адаптацією проблем не було?
- Ні, жодних проблем з адаптацією не мав, адже з українським футболом знайомий давно. Щоправда, «Карпати» відрізняються від «Кривбасу», однак нічого страшного у цьому немає. Місто, команда мені подобаються, з великим задоволенням граю за львівський колектив. Тим паче, тут виступають мої колишні партнери. У команді мене також прийняли нормально. Вважаю свій перехід до Львова кроком уперед.

- Чи є у Хорватії міста, котрі схожі на культурну столицю України?
- Знаєте, Львів чимось схожий на Загреб. Особливо - центр міста та деякі будівлі. Інколи навіть є відчуття того, що перебуваю у себе на батьківщині.

- Старт сезону для вашої команди був не найлегшим, адже за перших 6 турів «біло–зелені» здобули всього 3 очок. Чому команда так натужно почала?
- Наша команда наразі перебуває тільки на початку становлення. У міжсезоння клуб зазнав значних змін. Прийшов новий тренер, чимало нових гравців. Нам усім необхідний час, аби зігратися, звикнути один до одного. Гадаю, саме ці фактори й стали ключовими в тому, що ми на початку сезону рідко радували перемогами наших уболівальників. Надалі ситуація повинна покращитися. Маємо частіше здобувати залікові пункти та демонструвати якіснішу гру.

- Перемога над «Говерлою» додала впевненості футболістам «Карпат»?
- Звісно, кожна перемога додає впевненості у своїх силах. Особливо в таких принципових матчах, як з «Говерлою» чи «Шахтарем». На наступні двобої виходиш із набагато приємнішим настроєм, аніж, скажімо, після поразки. Загалом будь-яка перемога - це великий заряд позитивних емоцій. Тому перемагати необхідно частіше.

«Був приємно шокований»

- За рахунок чого вдалося здолати чемпіона країни, донецький «Шахтар»?
- Думаю, за рахунок нашої шаленої самовіддачі та характеру. Усі зараз кажуть, що в нас нарешті з’явився характер і це дуже добре. В останніх матчах ми стали діяти впевненіше, демонструвати вищий рівень гри. Тим паче, в матчі проти «Шахтаря» грали перед своїми вболівальниками, хотіли порадувати їх перемогою, щоби бодай якось реабілітуватися за невдалий старт.

- Можливо, мала місце недооцінка зі сторони донецьких гравців, про яку так багато говорили різні експерти?
- Це вже їхні проблеми, хто там як налаштовувався. За «Шахтар» грають дуже сильні футболісти, виконавці найвищого рівня. Для них гра з «Карпатами», повірте, мала велике значення, адже до нас вони два тури поспіль не перемагали: програли «Дніпру» та зіграли унічию з «Металістом». Відтак їм також важливо було перемогти, щоби покращити своє турнірне становище й у гарному настрої їхати на матч Ліги чемпіонів. Тому я би не сказав, що футболісти «Шахтаря» були погано налаштовані або немотивовані. Зрештою, вони - професіонали, тож мають виконувати свою роботу якісно. Попри все, ми цю перемогу повністю заслужили!

- У тому матчі ви двічі відзначилися у воротах «гірників». Що відчували після гри?
- Відчував спустошення, емоційно й фізично сильно виснажився. Це й не дивно, адже стільки сил віддали на полі. Необхідний був час, аби заспокоїтися, прийти до тями, зрозуміти, що перемогли донецький «Шахтар». Адже не кожен день перемагаєш донецький клуб, ще й забиваєш у їхні ворота два м’ячі. Скажу так, був приємно шокований.

- Вікторію над чемпіоном країни якось відзначили?
- Посиділи з хлопцями спокійно. Наразі готуємося до наступної гри в чемпіонаті. Немає часу подовгу святкувати. У нас дуже напружений графік.

- Мабуть, за таку перемогу й преміальні хороші пообіцяли?
- Поки про це нічого не чув. Подивимося, час покаже. Але головне, що ми щиро билися за клуб, тренера, вболівальників і за себе, не думаючи ні про які заохочення. І тепер уже керівництву оцінювати наші старання.

«Можливо, зможемо й у «Динамо» бали відібрати»

- Наступного туру свій подвиг у Києві готові повторити? Чи до снаги «Карпатам» піднести ще один сюрприз, обігравши «Динамо»?
- Футбол така річ, де все можливо. Найсильнішою стороною «Карпат» є колективна гра. Саме за рахунок неї нам удається здобувати результат. Але в Києві нам буде точно непереливки. Усі розуміють, що «Динамо» - це гранд, багаторазовий чемпіон України. «Динамо» є «Динамо». Нехай навіть наразі вони переживають не найкращі часи, однак усе одно залишаються сильним клубом. До того ж, улітку у стан «біло-синіх» прийшло кілька висококваліфікованих футболістів. Гадаю, динамівці також на нас налаштовуватимуться дуже серйозно, адже їм є що втрачати. Старт сезону вони розпочали далеко не найкращим чином, тому з нами гратимуть на максимальних обертах, та ще й при своїх трибунах. Але нічого, «Шахтар» ми вже обіграли, можливо, зможемо й у «Динамо» залікові бали відібрати.

- А що можете сказати про вболівальників львівських «Карпат»? Вони справді настільки палко та відчайдушно підтримують свою команду, як про це говорять футболісти, тренери, журналісти?
- Це справді так. Львівські фанати фантастично вболівають, постійно спонукають нас йти вперед, вимагають забитих м’ячів. Без них - ми не команда. Вони частина нас, і ми їм безмежно вдячні за підтримку. Наші фани молодці, тож заслуговують тільки наших перемог. Узяти, наприклад, останню гру із «Шахтарем». Тоді вболівальники дуже сильно нам допомогли. Без їхньої підтримки, можливо, ми б і не створили сенсації.

- На який термін збираєтеся затриматися у Львові?
- Поки що в мене контракт на один рік. А далі буде видно, як воно вийде.

- Бажання залишитися у Львові є?
- Так, бажання залишитися в мене є. Однак мені необхідно демонструвати високу якість гри, щоби в майбутньому мене захотіли залишити тут. Насамперед, потрібно допомогти команді піднятися вище турнірними сходинками у чемпіонаті, а тоді вже вести мову про контракти.

Роман КИРІЄНКО, «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 11
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Nord-West
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
alessandro13
Младен БАРТУЛОВИЧ: «Мы сможем отобрать очки у Динамо»
___________________________________________________________
Вы просто обязаны сделать ЭТО!!!!!
yulius9
Карпаты попадают под Оочень горящую руку. Я думаю ,без шансов.
Николай{Донбасс}
Это не так просто - он толстошкурый и сала на два пальца...
konstb333
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
AlexZmey
если отберут очки я буду только рад!!! может это ещё ускорит увольнение мега-звездного тренера...
alexdigital.77
Младен БАРТУЛОВИЧ: «Мы сможем отобрать очки у Динамо»
ОН СКАЗАЛ ВОЗМОЖНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
СПОРТ УА, Вы хотите громче заголовки? Вы думает вокруг все слепые и тупые?
А ведь все совсем наоборот! Достал Ваш конченый сайт... Нае...уйте дальше всех, но не меня! КЛОУНЫ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
vadya-metal (Greece)
Согласен однозначно.
RomarioUA
- Найсильнішою стороною «Карпат» є колективна гра. Саме за рахунок неї нам удається здобувати результат. - Сказал Бартулович.
А вот с колективной игрой как раз у нас не очень. Поэтому не удивлюсь, если Карпаты отберут у нас очки. Ничья ведь - тоже отобрать два очка. А с наработкой моментов и реализацией их у Динамо - беда.
vadya-metal (Greece)
Название статьи исковерканное журналистом, потому что Младен сказал "ВОЗМОЖНО сможем отобрать очки",а не "МЫ сможем отобрать очки". Не красиво! А вообще результат матча далеко непредсказуемый.
LembergWestUkraine
Вперед пацани, головне щоб блохін настановку на гру давав ДК. Он кажуть Сєрого Реброва в напад підтягують, ше може Шева на допомогу прийде