Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
| Обновлено 16 сентября 2013, 11:57
1776
5

Майк ФРАТЕЛЛО: «Действительно хотели обыграть Литву» + ВИДЕО

Украина – Литва. Послематчевая пресс-конференция

| Обновлено 16 сентября 2013, 11:57
1776
5
Майк ФРАТЕЛЛО: «Действительно хотели обыграть Литву» + ВИДЕО

Гравець збірної Литви Дарюс Лавринович:

«Ця гра видалася важкою, але, чесно, ми щасливі, перемога була за нами, і це важлива перемога. Йонас Валанчюнас зараз вже є хорошим гравцем, він потужний, у нього величезний талант, але він ще досить молодий, іноді він виходить  на майданчик без концентрації, тобто не зосередженим. Та все ж він хороший хлопець і дуже сильний гравець».

Головний тренер збірної Литви Йонас Казлаускас:

«Ще досі трапляються розмови, що та чи інша команди не достатньо сильні або демонструють не дуже цікавий баскетбол. Проте, як ми бачимо, чимало команд, які раніше не належали до топових,  зараз сильно додали, збірна України належить беззаперечно до таких. Вони грають добре, їхній баскетбол дійсно є цікавим, і якщо вони спроможні перемогти таку команду, як Сербія, то всім, хто просторікує на подібні теми слід замовкнути. Україна заслужила повагу. Гра для нас вийшла важкою. Можливо, поразка Латвії дещо психологічно розслабила українських гравців, але ми все одно грали на перемогу, і вони грали на перемогу, що в результаті дало хороший баскетбол і напружену боротьбу. Нас може переграти будь-яка команда, і ми можемо переграти будь-яку команду. Тож я вважаю, що думати зараз про майбутнього суперника не має сенсу».
 

Гравець збірної України Сергій Гладир:

«Це був хороший поєдинок, і ми сьогодні зробили чимало хорошої роботи, щоб зіграти у захисті проти сильної команди. Тепер ми вже у чвертьфіналі, і в сьогоднішньому поєдинку ми показали, що ми заслужили бути там, я так гадаю. Кожен вечір ми виходимо і намагаємося зіграти настільки сильно наскільки ми здатні. Я гадаю, те, що нам вдалося – це тому що ми молоді, томи що у нас є амбіції, наші старші товариші зараз не з нами, ми перейняли від них частину їхнього досвіду, але зараз нам слід боротися за кожну перемогу без їхньої допомоги, не розраховуючи на їхню майстерність. У нас переважно молоді гравці, але ми всі амбітні.

Для українського баскетболу – це дуже багато значить, вперше ми прорвалися до другого раунду і ось ми вже у чвертьфіналі, саме тому зупинятися нам не можна, ми постійно маємо доводити, що ми здатні на це і що у нас хороша команда».
 

Головний тренер збірної України Майк Фрателло:

«Спочатку я хочу привітати прекрасну баскетбольну команду – збірну Литви, з багатим вибором якісних баскетболістів, команду, де видна рука тренера. В той же час я пишаюся нашою командою, тим, як вона боролася. За 25 секунд до кінця різниця складала лише 4 очки, і у нас були шанси скоротити це відставання до двох, але у баскетболі таке буває, ми не зачепилися за свій результат, вони закинули важливі м’ячі, коли це було необхідним, навіть якщо вони не закидали, то виборювали другий шанс для атаки. В такі моменти наш захист був не на висоті, ми не змогли влучити тоді, коли це було необхідно, але зусилля, яких доклали хлопці, дійсно, варті поваги, особливо враховуючи те, що вони вже знали результат попередньої гри. Я задоволений тим, що відчув їхній настрій на гру, вони були зосередженими, вони хотіли змагатися, хотіли дійсно виграти матч з Литвою, і просунутися вище у турнірній таблиці. Цього ми зробити не змогли, але саму спробу я дуже ціную.

Якщо повернутися назад, то слід пригадати минуле літо, коли ми грали кваліфікацію. Нас сюди ніхто не запрошував, нам ще слід було вибороти це право. Коли ми грали тут перший поєдинок у групі, то все вирішилося для нас дуже добре. Цю гру ми вирвали за 2 секунди до кінця, здобувши 3 очки. За дивним збігом обставин, саме та команда, яку ми здолали тоді, сьогодні допомогла нам, не здавшись і відборовшись до кінця. Бельгія програла перші 2 гри спочатку, вони продемонстрували справжній професіоналізм: тренери, гравці, всі боролися до останнього за перемогу і це було на нашу користь. Але хто знає, якби не було тієї стартової перемоги, як би склався турнір. Після того ми здобули ще кілька перемог і пройшли у другий раунд. Зараз ми в процесі, як вже сказав Сергій, омолодження складу. Є ще кілька більш іменитих гравців, які були травмовані або навіть завершили кар’єру в збірній, словом, вони не могли бути з нами цього літа. Для молодих гравців – це хороша нагода  відчути, що таке серйозні змагання, і добре, що вони вірять в те що можуть грати тут. Всі вони заслужили своє місце наполегливою роботою на зборах. Я не знаю, з ким нам доведеться грати у чвертьфіналі, але нам слід бути готовим до будь-якого суперника і дивитися, що буде далі».

ФБУ

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
konst5367
Тренер-настоящий профи.Ребята загорелись,поверили в себя.Так держать!!!
udman11
Это фантастика просто!!! Если бы мне сказали о таком перед Евро я бы только посмеялся
vitaha33
досвіду таких ігор і матчів такого темпу в суперлізі не хватає, молодість може зіграти як позитивно, так і негативно. подобається те, що в командиє стержень і увіреність в собі, всі матчі програшні, крім латишів, йшли 3 четверті рівно і програвали 4 четверть через відсутність досвіду і, як мені здалося, на втомі, але декілька матчів і виривали в кінці перемогу. тому шанси є, вбудь-якому випадку молодці, навіть якщо програють 3 матчі, всеодно БРАВО
Taker.ua
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
vitaha33
молодці, так дальше тримати, головне щоб вистачило сил, бо наші баскетболісти не привикли до такого ритму, 8 ігор позаду і ще 3 попереду. хай щастить!!!!!!