Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
| Обновлено 12 сентября 2013, 07:23
1114
0

Майк ФРАТЕЛЛО: «Нам не хватило агрессии»

Латвия - Украина. Послематчевая пресс-конференция

| Обновлено 12 сентября 2013, 07:23
1114
0
Майк ФРАТЕЛЛО: «Нам не хватило агрессии»

Гравець збірної України Максим Пустозвонов:

«Після такої гри сказати щось важко,  Латвія заслужила цілком цю перемогу, тому що вони билися краще ніж ми, тому що вони грали більш командно. Цього разу ми зовсім не продемонстрували свої сильні сторони, ми не грали в командний баскетбол, не демонстрували хороший захист, як це робили в попередніх матчах. А суперник навпаки прекрасно відзахищався, ну і звісно вони влучали із відмінним відсотком з дальньої дистанції».

Головний тренер збірної України Майк Фрателло:

«Я хочу привітати збірну Латвії, відмінна команда, абсолютно керована, гравці прекрасно взаємодіють між собою. Вони сьогодні домінували в усіх компонентах гри, як сказав уже Макс, ми не були схожими на себе. Програти 32 очки, знаєте, це неприємне відчуття, ми не показали нічого, але супернику слід віддати належне: вони влучили 59% з гри, 52% триочкових. Ми не закинули 10 штрафних – проблеми наростали мов снігова куля, ми не забивали в проходах, один раз на початку гри, потім ще раз, а в них залітав один м’яч за іншим, так тривало всю гру. До того ж ми погано відборолися на підбираннях, так, втративши контроль над грою ми не змогли його повернути собі. Та все одно нам слід уже готуватися до наступного матчу, я зовсім не хочу сказати що з наступним суперником буде легше грати, навпаки, буде важко. Сподіваюся, наші гравці швидко оговтаються. Завтра ми проведемо роботу з відео, побачимо наші численні помилки, і виправимо їх, я сподіваюся, що наступну гру ми зіграємо значно краще. 

Я думаю, що одним з чинників стала повна відсутність агресії, як ви знаєте з наших попередніх ігор ми завжди заробляємо багато фолів, але сьогодні в нас після першої половини було лише 5 фолів, це те про що я вам казав, у нас сьогодні не було тієї агресивної команди, якою ми завжди були. Чому так сталося, з цим слід розібратися, але ми були б щасливі мати лише 10 фолів за гру за будь-яких інших обставин, але не сьогодні, зараз це лише свідчення того, що в цій грі ми не виклалися на максимум.

Все, що тут відбувається для багатьох гравців у нашій команді – це щось нове, у них ще немає такого досвіду, вони здобувають його зараз, але  їм всім слід бути готовим до таких ситуацій, коли гра не клеїться. Поразка в 34 очки не може відбутися через одну людину, це наслідок невдалих дій всіх хто був на майданчику, всіх, хто вийшов із командою з роздягальні. Саме такі ситуації роблять команду командою, адже це дуже просто святкувати всім разом успіх, за цим святкуванням дуже багато командної роботи, важкої роботи, але коли йдуть поразки, то повернутися до тями значно складніше. Коли ми почали програвати, довелося брати тайм-аут, щоб хлопці змогли зібратися, повернутися в гру і зрештою поборотися за перемогу. Але, так, зачепитися за гру, спіймати свій ритм нам не вдалося, не змогли ми зробити бодай відчутний ривок. Я сподіваюся ця ситуація стане повчальною для нас. На попередній стадії майже всі матчі у нас були близькими, але сьогоднішній наш суперник таки нас приголомшив. Сподіваюся, на майбутнє ми уникнемо таких провалів».

Гравець збірної Латвії Крістапс Яніченокс:

«Ми розпочали гру дуже потужно, ми готувалися до важкого поєдинку, ми дуже добре захищалися в нападі, знаходили відкритого партнера. За рахунок цього нам вдалося зробити хороший заділ, а потім, у середині гри, ми в чомусь психологічно надломили наших суперників. Не можу сказати багато про цю гру, лише скажу, що ми зіграли так, як і мали це зробити.

Головний тренер збірної Латвії Айнарс Багатскіс:

«Перед грою я сказав, що сьогодні слід зіграти дуже агресивно і в той же час розумно. Українці на першому етапі показали, що вони команда, яка може грати в хороший баскетбол, команда з відмінною дисципліною на майданчику, команда, яка грає швидко і з відмінною самовіддачею всі сорок хвилин. Ми виконали хороший обсяг роботи, ми добре захищалися і в атаці діяли розумно. Ми закинули кілька важких кидків, але потім почали з’являтися нагоди і для більш легких спроб. Я завжди говорю, що хороший захист це початок для розумного нападу. Так, ми влучили чимало з дальньої дистанції, але зверну увагу, що майже всі гравці успішно атакували у нас з периметру, це говорить про те, що ми спіймали свій ритм.

Це був звичайний поєдинок, своїм гравцям я сказав, що немає значення, проти кого вони грають, в першу чергу вони мають піклуватися про свою гру. Звісно, те, що я працюю в Україні, мені допомогло в тому сенсі, що я знаю більшість гравців, знаю те, як вони грають,  дехто з моїх асистентів та гравців або працювали в Україні або і зараз виступають там. Але в іншому це звичайна гра, це лише баскетбол.

Якщо подивитися на недавню історію, то я скажу так – минулого року , коли було жеребкування ЄвроБаскету, поруч зі мною сиділи деякі з тренерів тих команд, з якими ми граємо зараз, і вони були задоволені, я ж таким щасливим не був, я розумів, що жереб, який нам випав, це частина моєї роботи, тут у першому поєдинку ми показали всім, що ми можемо грати, багато хто здивувався, але повірте, ми на це і розраховували, це не стало для нас сюрпризом. Та й у матчах з фаворитами турніру Сербією і Литвою ми теж показували хорошу гру, хороший баскетбол. Ці матчі зробили нас міцнішими, після цього нам вже було все одно, з ким доведеться грати потім. Ми пройшли дуже важку групу, але завдання своє виконали, і ця група зробила нас сильнішими».

ФБУ

 

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.