Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Международные турниры
| Обновлено 12 сентября 2013, 08:20
2801
1

Енергія (Львів) – Нікарс (Рига) – 1:4 + ВИДЕО

У першому товариському матчі команда Олександра Косенка поступилася чемпіону Латвії

| Обновлено 12 сентября 2013, 08:20
2801
1
Енергія (Львів) – Нікарс (Рига) – 1:4 + ВИДЕО

Перший товариський матч «Енергія» та «Нікарс» розпочали без розвідки. Уже з перших хвилин матчу посипалися небезпечні моменти біля воріт обох команд. Обидва колективи взяли дуже високий темп, який витримали ледь на увесь перший тайм.

При такій грі роботи у голкіперів було хоч відбавляй. У дебюті гри Андрія Пітулю потурбував Жардел. Утім, після цього «енергетики» уже тричі небезпечно пробили по воротах Бондарса. Двічі Рогачов та Дмитро Бондар серйозно перевірили стража воріт господарів. Голкіпер латвійців зіграв вище усіляких похвал.

Обидві команди гідно відповідали одна одній атакою на атаку. На завершальній стадії «енергетики» були дещо гострішими за свого суперника, однак м’яч вперто не йшов у ворота Бондарса. Воротар господарів спіймав справжній кураж і відбивав усе, що летіло в рамку. У деяких хороших епізодах «енергетики» просто не влучали в ціль, коли Бондарс уже був у горизонтальному положенні.

Надійно грав і кіпер «Енергії» Андрій Пітуля. У захисті львів’яни, як і їхні суперники, були далеко не безгрішними, а відтак оборонні редути гостей бразильські легіонери «Нікарса» турбували регулярно.

На 12-ій хвилині першого тайму підопічним Орландо Дуарте вдалося вийти вперед. Веве пробив з гострого кута, м’яч зрикошетив від когось з гравців «Енергії», залетів в кут воріт. Такого повороту подій Андрій Пітуля не очікував.

Пропустивши гол, «енергетики» одразу пішли вперед робити статус-кво. Перша атака львів’ян при рахунку 0:1 завершилася ударом Овсяннікова в стійку. Після цього Дмитро Бондар зі штрафного перевірив на міцність поперечину. Гостям зі Львова в атаці відверто не щастило. Проблеми з реалізацією переслідували «Енергію» і у першому таймі цього матчу.

Гравці «Нікарса» наприкінці першої 20-хвлиники могли зміцнити свою перевагу, однак в одному епізоді львів’янам пощастило. Вадим Ляшенко не влучив у ворота з вбивчої позиції. І це, мабуть, було справедливо, адже «енергетики» у першому таймі на поразку у два м’ячі аж ніяк не награли. Справедливим підсумком першого тайму була б нічия або мінімальна перемога «Енергії».

У складі «Нікарса» на другий тайму поєдинку вийшов уже інший воротар – Іво Юкіч. Саме йому Орландо Дуарте довірив зробити те, що зробив у першій половині гри Андарс Бондарс, а саме спіймати кураж та відстояти на нуль.

Тільки-но команди розпочали другий тайм, як «Нікарс» отримав ще одну можливість забити другий гол. Жардел метрів з восьми потужно пробив у стійку. Не реалізував свій момент Жардел – реалізував Зе Марія. Красива комбінація господарів завершилася ударом легіонера господарів у фактично порожні ворота – 0:2.

Майже одразу львів’яни повинні були скорочувати розрив у рахунку. Утім, знову не поталанило. Струк не дотягнувся до м’яча після прострілу Коваля на дальню штангу. Не забили гості – забили господарі. Барановс, опинившись на позиції «стовпа», елегантно підсік м’яч у ворота після передачі партнера – 0:3.

При рахунку 0:3 «енергетики» нарешті забили. Контратака львів’ян завершилася точним прострілом Павленка на Рогачова. Євген у боротьбі з захисниками проштовхнув м’яч у ворота – 1:3.

Майже одразу могли львів’яни скоротити розрив до мінімуму. «Зелено-білі» не реалізували два виходи 3 в 2, а Кузь, створивши собі момент сам, потужно пробив в лічених сентиментах від стійки.

За 5.09 до завершення матчу головний тренер «Нікарса» Орландо Дуарте випустив на майданчик п’ятого польового гравця. Вочевидь, такий хід від португальця був зумовлений тим, аби вбити ігровий час. Натомість в «Енергії» при володінні м’ячем на майданчик виходив Денис Овсянніков як воротар-мотала.

Найреальніший шанс зробити рахунок 2:3 мав Рогачов. Євген двічі потужно пробив метрів з семи, однак у ворота не влучив обидва рази. Врятувати поєдинок «Енергія» не змогла. Більше того, за шість секунд до сирени Ігор Дацко встановив остаточний рахунок у матчі (1:4), відправивши «круглого» у порожні ворота.

У середу команди у Ризі зіграють повторний товариський поєдинок.

Товариський матч. Рига. Олімпійський спортивний центр. 11.09.13
«Нікарс» (Рига, Латвія) – «Енергія» (Львів, Україна) – 4:1 (1:0)
«Нікарс»
: Бондарс (Юкіч, 21) – Жардел, Зе Марія, Дацко, Забаровскіс – Архіпов, Прокоф’євс, Веве, Аванейовс, Ляшенко – Барановс
«Енергія»: Пітуля – Д. Бондар, Мих. Грицина, Овсянніков, Рогачов – Коваль, Кузь, Струк, Мазур – Мик. Грицина, Павленко
Голи: Веве, 12, Жардел, 23, Барановс, 28 – Рогачов, 30
Арбітри: Едурдс Борісєвічс (Рига), Каспарс Ківеішч (Рига)

www.energia.lviv.ua

Видео сайта www.energia.lviv.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Olezha74
Я розумію, що "товарняк", але кому ми вже програємо?! Піпец, деградація продовжується...