Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1833
1

СЕВИДОВ: «Против Шахтера мы должны изобретать велосипед?»

Наставник «Карпат» - о товарищеских матчах своей команды и предстоящей встрече с «горняками»

Головний тренер «Карпат» Олександр Севідов поділився враженнями з Інформаційним центром клубу про спаринг з першоліговою «Нивою» з Тернополя.

– Головне завдання для наших футболістів сьогодні було отримати ігрове навантаження – це стосувалося не лише гравців, які багато часу проводять на полі в офіційних матчах, а й тих, хто має менше ігрової практики, а також тих, хто відновлюється після травм. У нас не так багато травмованих футболістів, як пише один з сайтів, але, як і в кожній команді, вони є, бо футбол – це контактна гра і без травм, на жаль, тут важко обійтися. У нас сьогодні було одразу три контрольних матчі, в яких грали змішані склади. Для прикладу, в матчі з «Буковиною» приймали участь п’ятеро хлопців команди U-19, був її представник на полі й в грі з «Нивою». Тож завдання, яке ми ставили на сьогоднішній день, виконано. Звичайно, хотілося перемогти, але сварити зараз молодих хлопців за помилки мені зовсім не хочеться. А ще ми хотіли подивитися в грі Еллу, Марселіньо – тих, на кого ми можемо розраховувати в майбутньому.

– Коли оцінювати гру тих, кого ви назвали, а також гравців молодіжного і юніорського складів, то що ви можете сказати?
– Скажу, що перспективні молоді гравці у нас є, так само є і можливості для їхнього футбольного зростання та розвитку. Тепер все залежить тільки від них, бо я думаю, що сьогодні Володя Гладкий відчув, в чому різниця між грою в резервному складі та основному: там його дотик, це – гол, а тут його дотик – це також гол, але вже в наші ворота. Ось цю різницю він мав відчути і я сподіваюся, що він її відчув і це стане поштовхом до його розвитку. І не лише його, а й інших хлопців, які сьогодні вийшли грати за першу команду.

– Що ви можете сказати стосовно рівня нинішньої форми Марселіньо?
– Він лише набирає форму. На жаль, він великий період часу не тренувався, пропустив підготовчий період. Але у футбол він грати вміє. Це достатньо швидкий гравець з хорошим футбольним мисленням. Забігаючи трохи наперед, скажу, що він та Елла – це гравці, які можуть грати в основному складі. Але їм необхідно стабільно проявляти свої найкращі якості.

– Гра, як для товариського матчу, вийшла дуже жорсткою. Причина в тому, що це було дербі сусідів чи просто гравці по ходу матчу завелися?
– Нікуди не дінешся від того, що коли граєш з командою з нижчої ліги, то суперник горить величезним бажанням зіграти якомога краще. А тут ще й в «Ниві» вийшло чимало гравців, які є вихованцями львівського футболу і які свого часу виступали за «Карпати». Зрозуміло, їм хотілося довести, що вони вміють грати в футбол. По ходу матчу зупинити гру і вивести свою команду з поля, в мене бажання не було, а от трохи заспокоїти їх мені хотілося. Все ж у нас попереду вже дуже швидко календарні матчі й отримувати травми в спарингу зовсім не хочеться. Та й і на «Ниву» також чекають офіційні матчі. Тому всі ці емоції та спортивну злість необхідно переносити на календарні поєдинки. А то буває, що в товариській грі іскри летять, а потім в офіційній зустрічі ходять, як телята по полю і нічого не можуть зробити.

– Традиційне питання для таких спарингів: чи побачили ви в складі «Ниви» футболістів, яких би ви хотіли мати в своєму розпорядженні у «Карпатах»? Тим більше, що більшість з них зі Львова і вже трохи пограли за «Карпати».
– Ви задали традиційне питання, а я вам дам традиційну на нього відповідь, яку вам би дала левова частка тренерів: під час гри я слідкую за своєю командою. Коли ж говорити про нашого суперника, то я вам скажу, що гравці нинішньої «Ниви» сумарно досвідченіші, ніж «Карпати»». У нас значно більше футболістів, які зіграли по два–три матчі в Прем’єр-лізі. Знову ж таки, я ще раз наголошу, що головне завдання сьогодні було, щоб наші молоді гравці отримали ігрове навантаження, отримали ігрову практику і щоб вони відчули, що таке накал емоцій, накал пристрастей. Тож сьогодні вийшов непоганий спаринг. Звичайно, нам хотілося виграти і якби я сказав, що задоволений результатом, то це була б неправда. Але виграти ми хотіли не за будь-яку ціну.

– Як ви будете грати з «Шахтарем» у найближчому матчі Прем’єр-ліги?
– А ви вважаєте, що ми повинні винайти велосипед? Звичайно, ми будемо прагнути показати хорошу гру і коли нам трохи поталанить, то відібрати в «Шахтаря» очки.

– Маю на увазі, чи ви будете грати при своїх вболівальниках у відкритий футбол, як це кілька разів намагався зробити київський «Арсенал» і при цьому кожен раз зазнавав розгрому, чи, як більшість команд Прем’єр-ліги, закриєтеся і будете шукати свій шанс в контратаці?
– Нам би хотілося зіграти з «Шахтарем» так, як це зробила дортмундська «Боруссія». Але треба дивитися на речі об’єктивно, тож я думаю, що зроби те, що вдалося команді Клоппа, в нас не вийде. Тому зрозуміло, що ми будемо тримати оборону чималими силами, ми будемо намагатися позбавити суперника простору на підступах до нашого карного майданчика, але при цьому ми не будемо будувати те, що називають у футболі «автобусом». Коли ви раніше бачили гру моїх команд, то мали звернути увагу, що вони ніколи проти сильного суперника просто так не відбивалися. Коли ти виходиш грати без контргри, то краще взагалі не виходити на поле. Яка різниця скільки програти – 0:3 чи 0:1? В обох випадках – результат негативний. Звісно, ми будемо намагатися впіймати «Шахтар» на контратаці так, як це роблять майже всі команди Прем’єр-ліги. Можливо, тільки «Металіст» грав з ними у відкритий футбол. А от «Дніпро» саме так, на контратаках, в останній грі з «Шахтарем» і виграв.

– Сашко Гладкий в останній грі чемпіонату з «Севастополем» вийшов лише на заключні хвилини і то на уколах...
– ...саме тому його сьогодні й не було – ні на полі, ні на заміні.

– До гри з «Шахтарем» він відновиться?
– Ми з свого боку будемо робити все, щоб він був готовий грати. Але тут важко щось загадувати наперед, бо наразі є дискомфорт. А як справи підуть далі, життя покаже. Сьогодні ж він не грав в жодному з трьох матчів.

– А як справи у Романа Підківки?
– Романа ми швидше за все в цьому році на полі вже не побачимо. Дуже велика ймовірність того, що він буде найближчим часом прооперований. Нам дуже шкода, але наразі Підківка вибув з обойми. Втім, ми сподіваємося, що він повністю вилікується і ще принесе «Карпатам» багато користі – ми на нього дуже розраховуємо в майбутньому.

– Сьогодні не грав і Андрій Савченко. В нього знову травма?
– Так. Андрій травмувався на тренуванні після зіткнення. Однак ми сподіваємося, що все обійдеться. Але кілька тижнів йому доведеться пропустити.

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
van_van_van
Віримо! ВПЕРЕД КАРПАТИ!!!