Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 05 сентября 2013, 09:02
9977
34

Виктор ЗВЯГИНЦЕВ: «Ракицкий играет все хуже и хуже»

Ветеран «Шахтера» считает, что вся оборона «горняков» выглядит не лучшим образом

| Обновлено 05 сентября 2013, 09:02
9977
34
Виктор ЗВЯГИНЦЕВ: «Ракицкий играет все хуже и хуже»
Виктор Звягинцев

- Для поєдинку «Шахтаря» й «Металіста» в мене вже готовий заголовок: «Матч розчарувань». Команди показали жахливий футбол. Я не побачив ні швидкостей, ні якихось цікавих тактичних задумок. Рахунок - по грі.

Ураховуючи, що «Шахтар», граючи вдома, міг повернути собі лідерство, скажу, що так, як зіграла команда Луческу - це просто неприпустимо. Стільки помилок… це треба вміти! Марко Девич перебував один у оточенні чотирьох захисників, і вони йому дозволили пробити головою. У матчі з «Дніпром» «Шахтарю» після удару головою забивають (невисокий Роман Зозуля, пам’ятаєте?), з «Металістом» - те ж саме. Отож висновків ніяких «Шахтар» так і не зробив? Оборона «Шахтаря» має дуже слабкий вигляд, що перед Лігою чемпіонів насторожує. Хоча в матчі з харків’янами через травму не грав Олександр Кучер - це втрата. Але якщо Мірча Луческу не зміцнить ще кимось центр оборони, то на міжнародній арені будуть великі проблеми. Там доведеться грати не з «Ворсклою» чи «Іллічівцем», помилки ніхто прощати не буде, відразу каратимуть.

Я вважаю, що все гірше і гірше грає Ярослав Ракицький, якось нехлюйськи. Ще можу зрозуміти, що Сергію Кривцову бракує досвіду, звідси й помилки, але Ракицький уже й у Лізі чемпіонів грав, а також - за збірну України. Шкільні помилки у центральній зоні оборони не дозволяють команді діяти впевнено.

Що стосується нової пари опорников Гречишкін - Степаненко, то, на мій погляд, Гречишкін ще не готовий до виступів за основний склад проти команд такого рівня, як «Металіст», хоча гравець і перспективний. Степаненко зіграв із великою кількістю браку, але найстрашніше, що він, маючи зріст 181 см, програв усі повітряні дуелі! Показовим був епізод, коли невисокий (165 см) Алехандро Гомес виграв нагорі боротьбу у Степаненка. Що стосується забитого м’яча, коли Степаненко ударом головою спрямував м’яч у сітку, то сильно спокушатися не потрібно, гравець не стрибав, та й м’яч летів на рівні талії. Захист «Металіста» теж не найкращим чином зіграв, дозволивши безперешкодно розстрілювати свої ворота.

Поведінка Даріо Срни його, звичайно ж, не прикрашає, адже він - класний футболіст і капітан команди. Не можна поводитися як хлопчи сько. Так, він усе усвідомив, але треба було думати раніше.

Те, що «Шахтар» витратив великі кошти на трансфери, це - зрозуміло, але я не бачу, щоби новобранці відробляли ці гроші. Ясно, що Бернард ще остаточно не адаптувався. Але ось Фред вийшов на заміну, проте я так і не зрозумів, що він на полі робив?

…Дугласа Косту треба було замінити ще хвилині на 20-й, адже в нього було 100 відсотків браку. Жахливо зіграв Луїс Адріано. Він не показав своїх сильних якостей. Згадаймо те, коли різкими відривами йшов од захисників, грав із партнерами в стінку, створюючи небезпеку біля воріт суперника. Зараз же Адріано просто стояв… Ось і виходить, що Коста, Адріано, Гречишкін і Фред, який увійшов із лавки запасних, випали з гри… Півкоманди зіграли на слабку «трійку», а дехто й на «двійку».

«Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ВИДЕО. Goal Machine. Жирона смакует 18-й гол Довбика в Ла Лиге 2023/24
Футбол | 25 апреля 2024, 06:04 0
ВИДЕО. Goal Machine. Жирона смакует 18-й гол Довбика в Ла Лиге 2023/24

Артем отличился в матче 32-го тура против «Кадиса» (4:1)

Шок в дерби, триллер в Манчестере. Эвертон сенсационно одолел Ливерпуль
Футбол | 25 апреля 2024, 00:05 22
Шок в дерби, триллер в Манчестере. Эвертон сенсационно одолел Ливерпуль

Ириски обыграли Клоппа и Ко 2:0, Миколенко травмировался, Ман Юнайтед выиграл у Шеффилда

Комментарии 34
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
karabas86
Да собственно, всё тэее крутылося десь в подсознании. Однако, не хотелось окончательно ставить диагноз Шахтёру. Ну,а теперь придётся всё-же. Чем раньше диагностировать болезнь, тем быстрее будет выздоровление. Боюсь только, что с диагнозом всё-же запоздали. Игры в ЛЧ уже на носу.
Leka777
Ракицкий деградирует давно ну непрогресирует это точно.
DocRoberts
Какого "этого же" результата? Салом заплыть?
Он всегда был таким, как шмат сала, с ножками. А в последнее время, раздался еще больше.
Ты посмотри на бодибилдеров в межсезоньи, и во время соревнований.
Bombardini
ну попробуй заниматься физическими упражнениями, достигни результа какого-то, а потом перестань следить за собой и попробуй добейся этого же результата - сам ответишь на свой вопрос
petja.88
А що він себе має на дієті тримати до кінця життя?
DocRoberts
И сала на нем, все больше и больше.
petja.88
А що тут дивного?От пресухи Маркевича часто на російській друкують і що?Ви думаєте що Маркевич і справді на російській пресуху давав?
BBB
Мне интересно-Звягинцев дончанин,а тут такой чистый литературный украинский!!!!Такое впечатление что интервью давал учитель украинского языка и литературы!!!Конечно по Рака написано все по делу.И тяжелый он в движе,и обороной не руководит,допускает много ошибок!!!И если раньше в паре Рак-Кучер он был лидером,то сейчас кучер смотрится намного лучше.Что и осталось у Рака,так это точный длинный пас,а в остальном проблемы!!!!
skorposha
ударом головою спрямував м’яч у сітку,... м’яч летів на рівні талії
-----------------
Не врубався
, зараз пошукаю передивитись епізод)
Bombardini
а ведь какой-нибудь Белик тоже станет старым и будет таким же экспертом-ветераном "Шахтера"...
по поводу неинтересного матча - провокация и триндеж, да и каждый играет так, как ему это соперник позволяет, а болельщика"Шахтера" пора отвыкать от прошлогодней команды, нет ее уже. по Ракицкому согласен полностью, последнее время только базарит на поле, вот Хачу принудительно рот закрыли всей командой и ИМХО именно после этого он начал расти проффесионально, Ракицкому тоже не мешало бы рот прикрыть. но кто это делать будет? в ДК там Сашо и Гусь могут немного воспитать, а здесь кто? Срна, который наверное и научил Ракицкого всем премудростям этого ремесла?
petja.88
Це правда яку на жаль ви не хочете слухати))).Пенісов у студіє ВЄЛІКОГО ФУТБОЛА казав що це був супер матч,матч ліги чемпіонів а в Києві між Динамо та Дніпром була унила гра....Так от скажу що якраз унила гра була в Донецьку до 70 хв.як і в Києві але Пенісов бачить тільки те що йому хочеться бачити((((
гор
________________
Може ти і правий. Я не вболівальник Шахтаря. І згідний з автором на рахунок Ракицького. Але в корені не згідний на рахунок низьких швидкостей команд, адаптації новачків і великого браку в гравців.
Суперник був сильний - не Іллічівець і не і не Метадон.
udman11
"Девич перебував один у оточенні чотирьох захисників, і вони дозволили йому пробити головою". Дальше можно и не читать, а маразм это, или слепота непонятно
vital_om
Не сцо... Ракицкий скинет 5 кило лишнего веса - и все будет пучком!
fcdk2012
У Рахицкого ракицкие мозги. Природа мать её
s.gaidai
Ты - гавно-человек. Сужу по твоим гавно-комментариям!
fcdk2012
Айайай, как это Лохметов упустил из виду такого ветерана??? Не пробашляли. Непорядок!
s.gaidai
Ветеран «Шахтера» считает, что вся оборона «горняков» выглядит не лучшим образом
- Для поєдинку «Шахтаря» й «Металіста» в мене вже готовий заголовок: «Матч розчарувань». Команди показали жахливий футбол. Я не побачив ні швидкостей, ні якихось цікавих тактичних задумок. Рахунок - по грі.
=====================================
ЗОЛОТЫЕ СЛОВА!!!
Venigret
Сборная?)) Да он в сборной за последние 2 года один раз сыграл)
Marchello_
думаю просто сейчас в Шахтёре слишком слабая конкуренция среди ЦЗ и к тому же с украинским паспортом. Не зря же хотели Хача прикупить.