Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 04 сентября 2013, 18:11
4604
5

Мирослав СТУПАР: «Пенальти на Девиче был»

Экс-арбитр ФИФА прокомментировал судейские решения в минувшем туре УПЛ

| Обновлено 04 сентября 2013, 18:11
4604
5
Мирослав СТУПАР: «Пенальти на Девиче был»
Мирослав Ступар

«Таврія» - «Металург» Зп. Не пригадаю, чи було подібне в попередніх чемпіонатах, коли обговорювали зразу дев’ять супереч­ливих епізодів із 11-метровими ударами. У Сімферополі особливої уваги заслуговують такі моменти: на 22-й хвилині арбітр Олександр Білокур спочатку не побачив порушення правил. Тільки після втручання додаткового асистента Костянтина Труханова була правильно визначена ситуація з пенальті у ворота «Металурга».

На 40-й хвилині не було якоїсь боротьби, Білокур знову розвертається в бік від штрафного, але так само отримує підказку та вказує на «позначку». Цього разу додатковий асистент Іван Бондар дав неправильну підказку, тож змусив Білокура помилитися. Після перерви мав місце епізод, коли перечепився через ногу та впав у штрафному Станіслав Причиненко. Арбітр ніяк не відреагував, хоча мав призначити 11-метровий, адже перед цим суперник сфолив на футболістові «Таврії», через що той втратив координацію. Окрім того, ненормально, коли м’яч двічі потрапляє в арбітра.

«Говерла» - «Ворскла». На початку другого тайму Янузі впав під час входу в штрафний майданчик, і арбітр Олександр Головков дав картку за симуляцію, якої не було, адже мав місце звичайний ігровий епізод.

«Шахтар» - «Металіст». Якщо на матч «Динамо» - «Дніпро» був призначений один із найкращих вітчизняних арбітрів Анатолій Абдула, то гру «Шахтар» - «Металіст» довірили Євгену Арановському, який ще недотягує до такого рівня. Зазвичай Арановський розкутіший, може посміхнутися футболістові. На «Донбас Арені» він був занадто схвильованим, і це проявилося в трьох-чотирьох моментах. На 6-й хвилині виникло питання, чи фолив Красноперов проти Тейшейри. Справді, як показали повтори, Арановський правильно все зробив, але не розібрався в епізоді, коли на 10-й хвилині Кривцов руками затримав Девича, тож суддя мав призначити 11-метровий. Сумніви щодо врівноваженості арбітра підтвердилися у ситуації з вилученням Срни. Так, усе справедливо, хорват показово не погодився з порушенням правил, за що отримав друге попередження. Але що призвело до цього? Суддя спровокував Срну, не визначив фол проти нього, після чого захисник отримав першу картку. А якби зафіксував Арановський очевидне порушення правил, не було би ніякого обурення гравця. Не розібрався рефері й у моменті з порушенням правил у штрафному проти Соси. Срна грубо врізав аргентинця по нозі: явний фол! Але Арановський підбіг, показуючи, вставай-вставай, я перебував близько, тож усе чудово бачив. Проте перебувати дуже близько - не значить усе бачити. Він просто не встиг переключити увагу на конкретну дію.

«Севастополь» - «Карпати». Віталій Годулян у цілому впорався з роботою, якби не один епізод наприкінці матчу. Голодюк прийняв м’яч у штрафному, а його штовхнули у спину. Очевидний пенальті, як у ситуації з першим 11-метровим у грі «Таврія» - «Металург» Зп. Але арбітр чомусь проігнорував цей момент. Треба відсудити так, аби не образити жодного з суперників. Годулян із цим не впорався.

«Зоря» - «Арсенал». Можна без коментарів. Але я скажу, адже ті моменти, які мали місце, абсолютно суперечать здоровому глузду. У моменті з першим призначенням 11-метрового навіть Ліпартія, який був у епіцентрі ситуації, не відразу зрозумів, що арбітр указав на «позначку», адже думав, що Швецов ухвалив інше рішення. Не зрозуміло й те, де Швецов побачив фол у епізоді з пенальті у ворота господарів? Сором, та й годі. І цей арбітр колись мав статус арбітра ФІФА!

«Волинь» - «Металург» Д. На 24-й хвилині Юрій Можаровський допустив грубу помилку, коли не побачив гру рукою Симініна у штрафному. У другому таймі незаслужено дав «гірчичник» Бабатунде у ситуації, яка не вимагала дисциплінарних санкцій.

«Динамо» - «Дніпро». І Юрій Вакс, який працював на матчі «Чорноморець» - «Іллічівець», і Анатолій Абдула впоралися зі своїми обов’язками. При цьому Абдула правильно визначив епізод, коли Ярмоленко впав у штрафному, але проти нього не було ніякого фолу. У таких моментах і проявляється клас арбітра.

«Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Рома в меньшинстве разобралась с Миланом и вышла в полуфинал Лиги Европы
Футбол | 19 апреля 2024, 00:05 0
Рома в меньшинстве разобралась с Миланом и вышла в полуфинал Лиги Европы

Команда Де Росси пробилась в 1/2 финала еврокубка

ВИДЕО. Сейв Лунина в серии пенальти может стать лучшим на неделе в ЛЧ
Футбол | 18 апреля 2024, 05:12 1
ВИДЕО. Сейв Лунина в серии пенальти может стать лучшим на неделе в ЛЧ

Андрей помог Реалу обыграть пройти Манчестер Сити в 1/4 финала Лиги чемпионов

Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
igor2653
Арановского нужно гнать из судейства. Пенальти был чистый, и победа МЕТАЛЛИСТА.
dizet_dz
Ярмоле жолтую за симуляцию надо было дать, а не так у нас на один эпизот пять различных толкований!!!
tyigena
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
zaboyshik
Если, как специалист, говарите про судейство Швецова "сором,та й годi", то когда я услышу от вас "судью с поля"?
Поручик Ржевский
Обурили кептена ні за що, мерзотники...