Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
2661
2

Сборная Украины отправилась на Евробаскет в Словению

Наставник украинской команды Майк Фрателло рассказал о готовности баскетболистов

Сборная Украины отправилась на Евробаскет в Словению

Національна збірна України провела останнє тренування в Києві, і 31 серпня вирушила до Словенії, де 4 вересня стартує ЄвроБаскет-2013. До Любляни поїхали 14 гравців: Юджин Джетер, Дмитро Глєбов, Дмитро Забірченко, Ігор Зайцев,  Максим Корнієнко, Олександр Липовий, Олександр Мішула, Леонід Стефанишин, Артем Пустовий, Максим Пустозвонов, Станіслав Тимофеєнко, Сергій Гладир, В’ячеслав Кравцов і Кирило Натяжко.

Головний тренер національної збірної України Майк Фрателло:

«Я гадаю, лідерами можуть стати і Сергій Гладир, і Слава Кравцов, і Діма Забірченко, який у збірній вже давно. Вони вже достатньо досвідчені. Рік тому у нас був Артур, зараз, на жаль, його з нами немає. У нас є досвідчені гравці, так це не ветерани, яким вже по 35 років, як у інших команд, але в цьому колективі вони мають більше досвіду, і їм треба бути попереду і допомогти команді на ЄвроБаскеті.

Ми маємо розраховувати на глибину нашого складу, у нас, на відміну від суперників, немає зірок, які в кожній грі здобуватимуть по 25 очок, але у нас є хлопці, котрі можуть закинути 20-22 пункти, і нічого страшного немає, якщо в наступній грі це буде не він, а його партнер. Нам слід покладатися на командний баскетбол. Якщо пригадати минулий рік, то у нас не було бомбардирів, які закидали по 20 очок, наші лідери здобували по 12-13 очок, зате у нас було 3-4 гравці у яких було по 12, 10, 8 очок і так далі. При тому ми демонстрували хороший захист. Гравці мають бути згуртованими, монолітними.

Наша мета – перемагати, заради цього ми проводимо стільки часу разом, заради цього ми працюємо, тренуємося всі ці дні. Для українського баскетболу це необхідний процес зростання. Ми прагнемо до рівня сильних команд, якими стали іспанці, греки, серби, в останні роки Чорногорія дуже добре прогресує, Туреччина, та ж таки Словенія. Це команди відмінного рівня, які створювалися крок за кроком, а не протягом одного року. Команди, які тепер тримаються на стабільно високому рівні. Я хотів би, щоб ми теж продовжували зростати, щоб ми додавали, щоб нас вважали міцною командою, щоб ми боролися у кожній грі, і здобували собі ім’я серед інших збірних.

Дроздов зараз зайнятий своїми медичними справами, ми продовжуємо чекати, його обстежують, це не один-два фахівці, його досліджують більше лікарів, і будь-які коментарі відносно його стану зараз мають йти від нього. Оскільки він має всю інформацію, він знає, що ми розраховуємо на нього і будемо раді, якщо він знову долучиться до нас. Якщо він цього не зможе зробити, звісно, ми засмутимося.

Так, ми вирушаємо, можливо, на день-два раніше до Словенії, ніж розраховували, але так ми зможемо втягнутися в процес уже безпосередньо на місці, провести там декілька тренувань. Так ми зможемо уникнути небажаної квапливості останнього дня, в більш спокійному режимі ми будемо на місці готуватися до нашої першої гри з Бельгією, а потім після неї все піде одне за одним, друга-третя. На ЄвроБаскеті все дуже стрімко: граєш 3 матчі, день відпочив і ще 2 поєдинки,  а там уже буде зрозуміло, хто йде до наступного раунду, а хто ні.

Ми робимо наше домашнє завдання, готуємося до першої гри, наш скаут Джек Нолан був на їхніх матчах, ми мали можливість подивитися ці ігри, думаю, що і вони теж бачили наші, отже, ми будемо готові до цієї зустрічі. Остаточного рішення ми ще не прийняли, всі хто зараз знаходяться у цій залі, їдуть з нами до Словенії. За день до початку турніру ми маємо подати остаточний склад, зараз у нас кілька гравців травмовані, ми розраховуємо на Максима Корнієнка, який травмувався у грі з Росією, але поки що він не тренується. Подивимося, як буде йти його відновлення. Як на мене, регламент краще було б змінити, все ж має бути якась гнучкість. Травма може спіткати гравця вже після подачі фінальної заявки, в такому випадку в команді лишається тільки 11 гравців, чому не можна на його місце запросити партнера по команді, який також пройшов усі збори, 40 тренувань відпахав, у останній момент не потрапив до заявки і для нього вже все втрачено, так само як і для травмованого гравця. Це ослаблює збірну, це ослаблює країну, яку вона представляє. Ось саме це слід, можливо, переглянути в регламенті, якби мене спитали, я б так пояснив свою думку, але мені цих питань ніхто не ставив. Я можу зрозуміти чому так заведено. ФІБА Європа так запобігає псевдо травмам, так може один гравець сказати: о я травмувався, але насправді з ним все гаразд. Та все ж у команд має бути можливість для заміни, нічого особливо поганого в тому немає, що на одну гру може потрапити до заявки один гравець на другу хтось інший. У команді мають бути не лише 1-2 лідери, а й гравці, які можуть їх підтримати, це моя думка, але мене про це ніхто не питає.

Наша фізична підготовка на відмінному рівні, щодо травм, то іноді  баскетболістам доводиться грати з травмами. У Слави проблемне зап’ястя. Сьогодні не може тренуватися Максим, у Кирила ушкоджене коліно від самого початку зборів, він виступав із набряклим коліном, але це ЄвроБаскет, тож треба грати».

Кандидат до національної збірної України Максим Пустозвонов:

«Я і вся наша команда старатимемося, передусім, вийти з групи, і потім пройти якомога далі. Переконаний, що всі докладуть максимум зусиль, щоб вийти з групи, і далі готуватимемося до наступних матчів. У нас рівна команда, в якій кожен може взяти ініціативу на себе, кожен може закинути. Це для мене другий ЄвроБаскет. На першому було деяке хвилювання, зараз уже знаю, що до чого. У нас восьмеро тренерів, кожен з них на тренуваннях підходить, дещо пояснює. Ми завжди залишаємося після тренування, відпрацьовуємо те, що гірше вдається».

Кандидат до національної збірної України Олександр Липовий:

«Звісно, ми відчуваємо відповідальність, у нас усі суперники рівні, ми маємо виходити з групи. Тому ми повинні налаштовуватися на кожен матч, як на останній. Знаю, що кожен з гравців робитиме все можливе задля цього.

Сьогодні перед тренуванням ми аналізували поєдинок зі збірною Росії, чому ми вдало почали гру, а завершили погано. Справа в розконцентрації  росіян на початку поєдинку, і в нашій розконцентрації , коли суперники почали грати щільно в захисті. Є деякі недоліки, яких нині намагаємося позбутися. Тому ці чотири дні, що залишилися до старту чемпіонату, дуже важливі для нас.

Ми бачили товариські поєдинки збірної Бельгії, вона перемогла таких сильних суперників, як команди Італії та Ізраїлю. В останньому матчі бельгійці виграли у чехів. У них є впевненість, вони добре переміщують  м’яч по майданчику. Ми маємо особливо налаштуватися на цей поєдинок, оскільки він перший і вирішальний. Ми повинні виходити на майданчик і битися».

Кандидат до національної збірної України Дмитро Глєбов:

«Ми важко працювали, провели кілька товариських матчів. В останньому з командою Росії добре стартували, однак коли суперники почали грати жорсткіше, і ми дали їм змогу піти у відрив. Ми виконали велику роботу, зараз, за чотири дні до старту чемпіонату, ми в гарних кондиціях. Сподіваюся, за цей час Максим, Слава та Сергій підлікують свої ушкодження, адже вони – основні гравці. Наразі є дещо підвішений стан, адже до Любляни їдуть 14 гравців. Я не надто багато грав у товариських матчах, утім, на тренуваннях стараюся показати тренерові, що він може на мене розраховувати».

ФБУ

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Как это возможно? Вратарь получил две желтые, но продолжил матч еврокубка
Футбол | 18 апреля 2024, 22:54 10
Как это возможно? Вратарь получил две желтые, но продолжил матч еврокубка

Мартинес достал арбитра своими выходками, но выиграл серию пенальти

Михайлюк повторил личный рекорд результативности в карьере
Баскетбол | 14 апреля 2024, 22:30 1
Михайлюк повторил личный рекорд результативности в карьере

Украинец великолепно себя проявил в матче НБА

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
nord-ost1976
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил